Floating Gardens

Amsterdam

Transformatie tot groene woonruimte

Floating Gardens is een transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw met een groen daklandschap. Essent Energy Infrastructure Solutions (EIS) realiseert een wko-installatie en zorgt zo voor duurzame verwarming en koeling.

Dynamiek van de stad, groene omgeving

Het vernieuwde complex omvat koop- en huurappartementen verdeeld over verschillende lagen, elk met toegang tot weelderige daktuinen. Deze groene ruimtes bevorderen biodiversiteit en bieden bewoners, studenten en de lokale gemeenschap een plek voor ontspanning en interactie.

Met kenmerken zoals warmte- en koudeopslag, zonnepanelen, en een energie-efficiënte bouw, staat het project symbool voor een toekomstgerichte benadering van stedelijk wonen. De locatie nabij station Sloterdijk zorgt voor een uitstekende verbinding met de rest van de stad. Dat maakt Floating Gardens ideaal om de dynamiek van de stad te combineren met een groene omgeving.

Gebruik van bodemenergie

We stelden het energieconcept op en realiseren een wko-installatie. Zo zorgen we voor het verwarmen en koelen van de 192 koop- en huurappartementen, de basisschool en kinderdagopvang in het gebouw.

Bij Floating Gardens wordt vanuit een centrale installatie energie uit de bodem aan de woningen, de school en de kinderdagopvang geleverd. Iedere woning wordt apart voorzien van een warmtepomp die met de geleverde bodemenergie de woning kan verwarmen en koelen. Voor de komende 30 jaar dragen we zorg voor het beheer en onderhoud van deze warmtepompen én de levering van warmte en koude.

Benieuwd wat Essent EIS voor jou kan betekenen?

Bekijk onze andere projecten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met een van onze experts.