Vloerisolatie: nooit meer koude voeten

 • Wat een feest, altijd op sokken door de kamer lopen! En dat zonder koude voeten te krijgen. Het kan, met vloerisolatie via Essent. Niet alleen de vloer voelt minder koud aan; het hele huis warmt sneller op doordat er minder warme lucht ontsnapt via de vloer. En dat scheelt uiteindelijk weer in de stookkosten.

  • Meer comfort door een warmere vloer
  • Positief effect op de luchtvochtigheid
  • Professionele installatie binnen 1 dag

  Adviesgesprek aanvragen

 • Besparen met vloerisolatie
 • Waarom uw vloer isoleren?

  Vloerisolatie houdt kou en vocht vanuit de kruipruimte tegen. Dat zorgt voor een warmere ondergrond en een aangenamer klimaat in de huiskamer en keuken. Ook belangrijk: u kunt al snel tot enkele honderden euro’s per jaar op uw energiekosten besparen. Vloerisolatie is geschikt voor woningen met een kruipruimte van minimaal vijftig centimeter hoog.

Hoe bepalen we de aanpak voor vloerisolatie?

Een houten vloer vraagt om een andere aanpak dan een betonnen vloer. Ook de aanwezigheid en hoogte van de kruipruimte is van belang bij de keuze voor vloerisolatie. Daarnaast speelt de vochtigheid van de kruipruimte en uw woning een rol.

Eerst zal uw persoonlijke situatie in kaart worden gebracht. Een adviseur controleert de mogelijkheden voor isolatie tijdens een persoonlijk adviesgesprek bij u thuis. Er wordt gekeken naar de technische mogelijkheden, maar ook naar uw persoonlijke wensen. Op basis daarvan ontvangt u een gratis en vrijblijvende offerte met een overzicht hoeveel u kunt besparen. Gaat u akkoord dan wordt een afspraak ingepland. Isoleren is binnen één dag geregeld en kan vaak al binnen een maand.

Hoe isoleren we uw vloer?

 • Voor vloerisolatie hebben onze specialisten een kruipruimte van minimaal vijftig centimeter hoog nodig. Vanuit deze ruimte wordt een isolerende laag onder de vloer aangebracht. Condens uit de kruipruimte slaat vervolgens tegen de onderkant van de isolatie aan en kan zo niet in de vloer trekken. Zo krijgt u meer comfort door een warmere vloer. Eenvoudig en binnen één dag geregeld.

 • Geen koude voeten meer dankzij vloerisolatie

Isolatiemateriaal voor uw vloer

Er zijn verschillende vormen van vloerisolatie.

Polyurethaan (PUR)
Polyurethaan, ook wel PUR genoemd, staat bekend om zijn hoge isolatiewaarde. Polyurethaan vloerisolatie wordt in vloeibare vorm tegen de onderkant van de vloer gesprayd. Binnen enkele seconden stolt de vloeistof en hardt het materiaal uit. Zo worden alle naden en kieren goed gedicht. Condens uit de kruipruimte slaat tegen de onderkant van het schuim en kan zo niet in de vloer trekken.

Isolatiefolie
Isolatiefolie is een robuuste deken met een hoge isolatiewaarde. De isolatiefolie wordt tegen de onderkant van de vloer bevestigd en is zowel voor houten als voor betonnen vloeren zeer geschikt.

Schelpen
Schelpen komen uit de zee en zijn daarmee het meest ecologisch verantwoorde isolatieproduct. Ze neemt hun eigen gewicht aan water en vormen daarmee een geweldige buffer tegen opstijgend grondwater. Vaak wordt hiervoor gekozen als de kruipruimte niet hoog genoeg is om andere vormen van vloerisolatie aan te brengen.

Welk isolatiemateriaal voor uw huis de beste keuze is, hangt onder andere af van de hoogte en oppervlakte van de kruipruimte en de vochtigheid in huis. De isolatiespecialist beoordeelt welk materiaal het meest geschikt is voor uw woning en past bij uw persoonlijke wensen.

 • Voordelen van vloerisolatie
 • Voordelen van vloerisolatie

  Veel mensen kiezen voor vloerisolatie omdat het een aangenaam warme vloer oplevert, wat het wooncomfort verhoogt. Maar er zijn meer redenen om vloerisolatie aan te brengen. Wij zetten de voordelen van vloerisolatie graag voor u op een rij.

 • Meer wooncomfort. Kou in de kruipruimte kan ervoor zorgen dat de vloer kil aanvoelt. Vloerisolatie zorgt ervoor dat de temperatuur van uw vloer 2 tot 4 graden kan stijgen. Zo heeft u altijd lekker warme voeten.
 • Lagere energierekening. Met goede vloerisolatie hoeft u minder hard te stoken om een aangename temperatuur in huis te krijgen. Daardoor gaat uw gasverbruik omlaag en dat merkt u op de energierekening.
 • Gezonder leefklimaat. Waar een slecht geïsoleerd huis een vochtig en kil woonklimaat heeft, zorgt u er met vloerisolatie voor dat de kou en vocht uit uw huis verdwijnt. Dit is met name voor patiënten met reuma of astma een prettige bijkomstigheid.
 • Weg met schimmels en ongedierte. Optrekkend vocht vanuit de kruipruimte in de muren en vloeren geeft uw huis een muffe geur. Ook is er een grotere kans op schimmelvorming en aantasting van de vloerconstructie. Door vloerisolatie aan te brengen, verkleint u de kans op deze problemen.

Geen kruipruimte?

Heeft uw woning geen kruipruimte, is de kruipruimte te laag of is de kruipruimte niet toegankelijk? In die gevallen is het aanbrengen van vloerisolatie lastig. Een alternatief voor vloerisolatie is bodemisolatie. Of overweeg de mogelijkheid om de vloer van bovenaf te isoleren.

Bodemisolatie
Bij bodemisolatie wordt er een laag isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Bodemisolatie werkt uitstekend bij vocht- en schimmelproblemen en wordt doorgaans uitgevoerd met schelpen of parels.

Vloer van bovenaf isoleren
Een andere manier om te voorkomen dat kou en vocht vanuit de kruipruimte omhoog trekt, is het aanbrengen van vloerisolatie aan de bovenkant van de vloer. Er zijn twee methodes voor vloerisolatie van bovenaf: het aanbrengen van isolerend ondertapijt en het aanbrengen van een dekvloer.

 • Subsidie op vloerisolatie

  Sinds 15 september 2016 is er een nieuwe landelijke subsidie voor isolatie. Via de 'Subsidie energiebesparing eigen huis' kunt u ongeveer 20% subsidie krijgen over het isoleren van uw woning. Let wel: de subsidie geldt alleen als u deze laat uitvoeren in combinatie met een andere grote isolatiemaatregel. Zo kunt u bijvoorbeeld vloerisolatie en spouwmuurisolatie met elkaar combineren.

 • Subsidie op vloerisolatie

Vloerisolatie iets voor u?

Neem dan contact op met een van onze isolatiepartners bij u in de buurt. In een gratis en vrijblijvend adviesgesprek vertellen ze u alles over de mogelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen voor vloerisolatie


En geniet van uw warme, droge vloer!