Vloerisolatie via Essent
Uw vloer isoleren

Wat goede vloerisolatie voor u kan betekenen

Met goede vloerisolatie hebben vocht en tocht geen vrij spel meer. De temperatuur van de vloer is merkbaar hoger. Mensen met vloerisolatie zijn daar erg tevreden over (Bron: Milieu Centraal). Zo heeft u altijd lekker warme voeten. Bovendien bespaart u energie en verlaagt u uw energierekening.

Energie besparen met dakisolatie

Besparing vloerisolatie

Na vloerisolatie gebruikt u op jaarbasis een stuk minder gas. Dat scheelt gemiddeld 210 euro per jaar* op uw energierekening.  

Kosten dakisolatie

Kosten vloer isoleren

Gemiddeld kost het isoleren van de vloer zo'n €1800*. In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we u graag meer over de kosten voor uw woning.

Terugverdientijd dakisolatie

Terugverdientijd vloerisolatie

Het rendement van vloerisolatie is te vergelijken met een rente van 7% op uw spaarrekening (bron: Milieu Centraal). De kosten van vloerisolatie verdient u gemiddeld al in 9 jaar terug. 


Is vloerisolatie geschikt voor mijn woning?

Heeft u een koopwoning die gebouwd is vóór 1995, en heeft u een kruipruimte onder de begane grond van uw huis? Kijk dan of er al isolatiemateriaal onder de vloer is aangebracht. Het is belangrijk te weten of het materiaal niet verouderd is. Twijfelt u, dan kan onze isolatiespecialist bij u thuis de staat van de isolatie opnemen. Dit onderzoek is gratis wanneer u een adviesgesprek aanvraagt.


Wat zijn de verschillende manieren om warmteverlies via de vloer tegen te gaan?

Warmteverlies via de vloer kan op twee verschillende manieren worden opgelost:

 • Het isoleren van de bovenkant van de kruipruimte. Dit noemen we vloerisolatie. Het isolatiemateriaal wordt aan de onderkant van de vloer bevestigd.
 • Het isoleren van de onderkant van de kruipruimte. Dit noemen we bodemisolatie. Het isolatiemateriaal wordt op de bodem van de kruipruimte aangebracht.

Welk soort isolatie past bij mijn woning?

Veel woningen in Nederland hebben een kruipruimte. Is de kruipruimte van uw woning hoger dan 50 centimeter? Dan is zowel vloerisolatie als bodemisolatie mogelijk. Bij een vochtige kruipruimte is bodemisolatie de beste oplossing. Is de kruipruimte van uw woning lager dan 50 centimeter? Dan is bodemisolatie mogelijk.


Adviesgesprek aanvragen

Weten hoe vloerisolatie in zijn werk gaat?

Kijk naar onderstaande video.

Isolatiemateriaal

Isolatiefolie en EPS isolatieparels zijn de meestgebruikte materialen voor vloerisolatie. Onze isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij uw situatie.
Isolatie dakplaten

Isolatiefolie

Isolatiefolie heeft twee grote voordelen. De folie zorgt direct voor betere luchtvochtigheid in de kruipruimte én het isoleert thermisch, zodat u een warmere vloer heeft.

isolatie parels

EPS isolatieparels

De isolatieparels zijn makkelijk aan te brengen via een toegangsluik. Ieder hoekje wordt gevuld doordat de parels klein zijn. Bovendien zorgen de isolatieparels voor een goede afvoer van vocht.

Daarom isolatie via Essent

Wij helpen u graag bij besparen op uw energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Vloerisolatie via Essent betekent:

 • Adviesgesprek bij u thuis
 • Een offerte passend bij uw persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door onze isolatiespecialist

Ook als u geen klant bent bij Essent helpen we u graag met het isoleren van uw woning. U hoeft hiervoor niet over te stappen. 

Adviesgesprek aanvragen


Veelgestelde vragen over vloerisolatie

Dat kan. U kunt telefonisch contact met ons opnemen door te bellen met 073 - 850 1200. Wij beantwoorden graag uw vragen over isolatie. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 16:30 uur.

Dat kan, mits de vochtigheid van het hout minder is dan 20%. Vloerisolatie van een houten vloer zorgt voor minder warmteverlies. Bovendien kan koude lucht niet via de vloer de woning binnenkomen. Een houten vloer wordt van onderaf geïsoleerd door de ruimte tussen de balken op te vullen met isolatiemateriaal. Is de vochtigheid van het hout meer dan 20%? Dan is het verstandig om te wachten met het isoleren van uw houten vloer om rotting van het hout te voorkomen.

Na het versturen van uw gegevens belt onze isolatiespecialist u binnen 3 werkdagen op voor het maken van een afspraak bij u thuis. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. U kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. Na de inspectie door de isolatiespecialist ontvangt u direct een offerte.

De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor u. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en uw mogelijkheden. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Het adviesgesprek met de isolatie specialist verloopt als volgt:
 • Onze isolatiespecialist belt u voor een afspraak bij u thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het u uitkomt.
 • De specialist inspecteert uw woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij uw situatie en wensen.
 • U ontvangt direct een offerte passend bij uw situatie.

Tijdens het gesprek brengt de isolatiespecialist uw wensen in kaart. Ook beoordeelt hij de huidige staat van de isolatie. Bovendien kunt u vragen stellen. Na afloop van het gesprek weet u:

 • Wat de eenmalige investering is en wat u jaarlijks bespaart
 • Hoe snel u de investering in isolatie terugverdiend
 • Dat uw woning vaak al binnen 1 dag geïsoleerd is

De isolatiespecialist geeft aan het einde van het gesprek een advies over de isolatiemogelijkheden van uw woning. Op basis van dit advies ontvangt u direct een offerte. U ziet dus duidelijk wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

Als u de ingaat op de offerte, zal onze isolatiespecialist binnen één week opnieuw telefonisch contact met u opnemen. Afhankelijk van de drukte kunnen de werkzaamheden vaak al binnen één week plaatsvinden.

Een van onze isolatiepartners voert de werkzaamheden uit. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. De facturering en betaling loopt via de isolatiepartner. Zo heeft u één aanspreekpunt.

image: nederland isoleert   image: isoprofs

* Genoemde besparingen en kosten zijn gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De besparingen zijn gebaseerd op een gemiddeld stookgedrag en een gasprijs van 0,63 euro/M3. De werkelijke besparingen hangen af van uw persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.