Vloerisolatie: nooit meer koude voeten

 • Wat een feest, altijd op sokken door de kamer lopen! En dat zonder koude voeten te krijgen. Het kan, met vloerisolatie via Essent. Niet alleen de vloer voelt minder koud aan; het hele huis warmt sneller op doordat er minder warme lucht ontsnapt via de vloer. En dat scheelt uiteindelijk weer in de stookkosten.

  • Nu met gratis registratie van uw nieuwe, verbeterde energielabel
  • Positief effect op de luchtvochtigheid
  • Professionele installatie binnen 1 dag

  Adviesgesprek aanvragen

 • Besparen met vloerisolatie
 • Waarom uw vloer isoleren?

  Vloerisolatie houdt kou en vocht vanuit de kruipruimte tegen. Dat zorgt voor een warmere ondergrond en een aangenamer klimaat in de huiskamer en keuken. Ook belangrijk: u kunt al snel tot enkele honderden euro’s per jaar op uw energiekosten besparen. Vloerisolatie is geschikt voor woningen met een kruipruimte van minimaal vijftig centimeter hoog.

Hoe bepalen we de aanpak voor vloerisolatie?

Eerst zal uw persoonlijke situatie in kaart worden gebracht. Een adviseur controleert de mogelijkheden voor isolatie tijdens een persoonlijk adviesgesprek bij u thuis. Er wordt gekeken naar de technische mogelijkheden, maar ook naar uw persoonlijke wensen. Op basis daarvan ontvangt u een gratis en vrijblijvende offerte met een overzicht hoeveel u kunt besparen. Gaat u akkoord dan wordt een afspraak ingepland. Isoleren is binnen één dag geregeld en kan vaak al binnen een maand.

Hoe isoleren we uw vloer?

 • Geen koude voeten meer dankzij vloerisolatie
 • Voor vloerisolatie hebben onze specialisten een kruipruimte van minimaal vijftig centimeter hoog nodig. Vanuit deze ruimte wordt een isolerende laag onder de vloer aangebracht. Condens uit de kruipruimte slaat vervolgens tegen de onderkant van de isolatie aan en kan zo niet in de vloer trekken. Zo krijgt u meer comfort door een warmere vloer. Eenvoudig en binnen één dag geregeld.

Isolatiemateriaal voor uw vloer

De isolatiespecialisten van onze servicepartners gebruiken de volgende soorten isolatiemateriaal voor uw vloer:

 • Polyurethaan (of PUR) staat bekend om zijn hoge isolatiewaarde. Condens uit de kruipruimte slaat tegen de onderkant van het schuim en kan zo niet in de vloer trekken
 • Isolatiefolie is een sterke samengestelde folie met een hoge isolatiewaarde. Het houdt de warmte uit de woonkamer tegen
 • Schelpen komen uit de zee en zijn daarmee het meest ecologisch verantwoorde isolatieproduct. Ze neemt hun eigen gewicht aan water en vormen daarmee een geweldige buffer tegen opstijgend grondwater

De isolatiespecialist beoordeelt welk materiaal het meest geschikt is voor uw woning en past bij uw persoonlijke wensen.

Gratis registratie energielabel bij isolatie

Sinds januari van dit jaar is een energielabel verplicht wanneer u uw woning verkoopt, verhuurt of op het moment dat uw nieuwbouwhuis wordt opgeleverd. Wanneer u isoleert ziet de overheid dat als woningverbetering en krijgt u een gunstiger energielabel toegekend. Hierdoor stijgt de waarde van uw huis. Kies voor isolatie via Essent, dan regelen wij gratis de officiële registratie van uw nieuwe, verbeterde energielabel.

Vloerisolatie iets voor u?

Neem dan contact op met een van onze servicepartners bij u in de buurt. In een gratis en vrijblijvend adviesgesprek vertellen ze u alles over de mogelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen voor vloerisolatie


En geniet van uw warme, droge vloer!