Vloerisolatie via Essent
Je vloer isoleren

Wat goede vloerisolatie voor je kan betekenen

Met goede vloerisolatie hebben vocht en tocht geen vrij spel meer. De temperatuur van de vloer is merkbaar hoger. Mensen met vloerisolatie zijn daar erg tevreden over (Bron: Milieu Centraal). Zo heb je altijd lekker warme voeten. Bovendien bespaar je energie en verlaag je de energierekening.

Energie besparen met dakisolatie

Besparing vloerisolatie

Na vloerisolatie gebruik je op jaarbasis een stuk minder gas. Dat scheelt gemiddeld 220 euro per jaar* op je energierekening.  

Kosten dakisolatie

Kosten vloer isoleren

Gemiddeld kost het isoleren van de vloer zo'n €1800*. In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je graag meer over de kosten voor jouw woning.

Terugverdientijd dakisolatie

Terugverdientijd vloerisolatie

Het rendement van vloerisolatie is te vergelijken met een rente van 7% op je spaarrekening (bron: Milieu Centraal). De kosten van vloerisolatie verdien je gemiddeld al in 9 jaar terug. 


Is vloerisolatie geschikt voor mijn woning?

Heb je een koopwoning die gebouwd is vóór 1995, en heb je een kruipruimte onder de begane grond van je huis? Kijk dan of er al isolatiemateriaal onder de vloer is aangebracht. Het is belangrijk te weten of het materiaal niet verouderd is. Twijfel je, dan kan onze isolatiespecialist bij je thuis de staat van de isolatie opnemen. Dit onderzoek is gratis wanneer je een adviesgesprek aanvraagt.


Wat zijn de verschillende manieren om warmteverlies via de vloer tegen te gaan?

Warmteverlies via de vloer kan op twee verschillende manieren worden opgelost:

 • Het isoleren van de bovenkant van de kruipruimte. Dit noemen we vloerisolatie. Het isolatiemateriaal wordt aan de onderkant van de vloer bevestigd.
 • Het isoleren van de onderkant van de kruipruimte. Dit noemen we bodemisolatie. Het isolatiemateriaal wordt op de bodem van de kruipruimte aangebracht.

Welk soort isolatie past bij mijn woning?

Veel woningen in Nederland hebben een kruipruimte. Is de kruipruimte van je woning hoger dan 50 centimeter? Dan is zowel vloerisolatie als bodemisolatie mogelijk. Bij een vochtige kruipruimte is bodemisolatie de beste oplossing. Is de kruipruimte van je woning lager dan 50 centimeter? Dan is bodemisolatie mogelijk.


Adviesgesprek aanvragen

Weten hoe vloerisolatie in zijn werk gaat?

Kijk naar onderstaande video.

Isolatiemateriaal

Isolatiefolie en EPS isolatieparels zijn de meestgebruikte materialen voor vloerisolatie. Onze isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie.
Isolatie dakplaten

Isolatiefolie

Isolatiefolie heeft twee grote voordelen. De folie zorgt direct voor betere luchtvochtigheid in de kruipruimte én het isoleert thermisch, zodat je een warmere vloer hebt.

isolatie parels

EPS isolatieparels

De isolatieparels zijn makkelijk aan te brengen via een toegangsluik. Ieder hoekje wordt gevuld doordat de parels klein zijn. Bovendien zorgen de isolatieparels voor een goede afvoer van vocht.

Daarom isolatie via Essent

Wij helpen je graag bij besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Vloerisolatie via Essent betekent:

 • Adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte passend bij je persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door onze isolatiespecialist

Ook als je geen klant bent bij Essent helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen. 

Adviesgesprek aanvragen


Veelgestelde vragen over vloerisolatie

Dat kan, mits de vochtigheid van het hout minder is dan 20%. Vloerisolatie van een houten vloer zorgt voor minder warmteverlies. Bovendien kan koude lucht niet via de vloer de woning binnenkomen. Een houten vloer wordt van onderaf geïsoleerd door de ruimte tussen de balken op te vullen met isolatiemateriaal. Is de vochtigheid van het hout meer dan 20%? Dan is het verstandig om te wachten met het isoleren van je houten vloer om rotting van het hout te voorkomen. 

Na het versturen van je gegevens belt onze isolatiespecialist je binnen 3 werkdagen op voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Je kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. Na de inspectie door de isolatiespecialist ontvang je direct een offerte.

De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor je. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en je mogelijkheden. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:
 • Onze isolatiespecialist belt je voor een afspraak bij je thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het jou uitkomt.
 • De specialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
 • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

Tijdens het gesprek brengt de isolatiespecialist je wensen in kaart. Ook beoordeelt hij de huidige staat van de isolatie. Bovendien kun je vragen stellen. Na afloop van het gesprek weet je:

 • Wat de eenmalige investering is en wat je jaarlijks bespaart
 • Hoe snel je de investering in isolatie terugverdiend
 • Dat je woning vaak al binnen 1 dag geïsoleerd is

De isolatiespecialist geeft aan het einde van het gesprek een advies over de isolatiemogelijkheden van je woning. Op basis van dit advies ontvang je direct een offerte. Je ziet dus duidelijk wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

Als je de ingaat op de offerte, zal onze isolatiespecialist binnen één week opnieuw telefonisch contact met je opnemen. Afhankelijk van de drukte kunnen de werkzaamheden vaak al binnen één week plaatsvinden.

Een van onze isolatiepartners voert de werkzaamheden uit. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. De facturering en betaling loopt via de isolatiepartner. Zo heb je één aanspreekpunt. 

image: nederland isoleert   image: isoprofs

* Genoemde besparingen en kosten zijn gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De besparingen zijn gebaseerd op het prijspeil 2018. De werkelijke besparingen hangen af van je persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.