Zonnepanelen huren

Zonnepanelen huren

Het huren van zonnepanelen is een populaire manier om duurzamer te leven en te genieten van een lagere energierekening, zonder daar een grote investering voor te doen. Als particulier zonnepanelen huren heeft veel voordelen. Voor een vaste maandelijkse vergoeding profiteert u namelijk direct van een interessante besparing op uw energierekening. Bij het huren van zonnepanelen worden de kosten die u voor de huur van uw zonnepanelen betaalt, verrekend met de opbrengst en uw verbruik. Dat levert iedere maand een mooi bedrag op! Hoeveel precies? Doe de zonnepanelencheck!

De voordelen van zonnepanelen huren

Zonnepanelen huren heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is dat u zelf geen geld beschikbaar hoeft te hebben voor de aanschaf van de panelen, de installatie, het onderhoud en de verzekering van de zonnepanelen die op uw dak worden geplaatst. Alles wordt geregeld door het bedrijf waarvan u de zonnepanelen huurt. U heeft er dus geen omkijken naar en houdt uw spaargeld beschikbaar voor andere zaken. Zijn de zonnepanelen eenmaal op uw dak geplaatst? Dan bespaart u meteen op uw energierekening. Een duurzame keuze die u veel voordeel oplevert. Bekijk in een fragment van Radar Extra waarom Fons en Rieky van de Broek blij worden van hun zonnepanelen.

 

 

Zonnepanelen huren verstandig of is zelf kopen van zonnepanelen voordeliger?

Of niet huren, maar kopen van zonnepanelen interessant voor u is, hangt af van een aantal factoren. Als u het geld voor een zonnepanelensysteem heeft liggen, dan lijkt het kopen van zonnepanelen op het eerste gezicht goedkoper dan huren. Vergeet echter niet dat u bij het kopen van zonnepanelen ook geld moet reserveren voor eventuele reparaties, de vervanging van de omvormer na ongeveer 10 jaar, een mogelijk hogere verzekeringspremie (opstal) en tijd om uw systeem schoon te houden en te monitoren. Ook neemt de waarde van uw zonnepanelen langzaam af en krijgt u te maken met renteverlies. Bij zonnepanelen huren heeft u hier geen zorgen over en bespaart u kosten. Gemiddeld bespaart u onder de streep tot wel vijf procent op uw energiekosten als u zonnepanelen huurt.

Alle voordelen van zonnepanelen huren bij Essent

Bij Essent is het huren van zonnepanelen erg eenvoudig, waarna u direct van alle voordelen geniet. U betaalt een vast huurbedrag per maand, inclusief installatie, verzekering en servicekosten. Er zijn dus geen verrassingen of verborgen kosten. De zonnepanelen die op uw dak geïnstalleerd worden, zijn A-kwaliteit zwarte panelen met maar liefst 25 jaar rendementsgarantie. Het vermogen per paneel is 295 Wp (Wattpiek).

is het maximale vermogen dat het zonnepaneel per uur onder ideale omstandigheden kan leveren. In de praktijk levert een optimaal geplaatst zonnepaneel van 295 Wp in Nederland ongeveer 250 kWh per jaar. U hoeft zich overigens geen zorgen te maken over de prestaties van uw gehuurde zonnepanelen: Essent houdt het hele systeem op afstand voor u in de gaten en komt in actie als de opbrengst minder is dan verwacht. Raakt er onverhoopt een zonnepaneel beschadigd? Dan worden deze snel en kosteloos vervangen. Essent blijft namelijk volledig eigenaar van de zonnepanelen. Het huurcontract is maandelijks opzegbaar, waardoor u niet aan een lange verplichting vastzit. Houd dan wel rekening met een demontagevergoeding van €50,- per paneel. Goed nieuws: het is ook altijd mogelijk om de gehuurde zonnepanelen voor een aantrekkelijke prijs over te kopen. Bij overname van het zonnepanelensysteem vervallen de maandelijkse huurkosten helemaal. 

Huurt u zonnepanelen en wilt u verhuizen?

Gaat u verhuizen en huurt u zonnepanelen van Essent? Dan heeft u een aantal mogelijkheden:

  • De nieuwe bewoner is geïnteresseerd en wil de zonnepanelen overnemen. U draagt het huurcontract dan over aan de nieuwe bewoner
  • U koopt de zonnepanelen over (koophuis) en verkoopt ze mee met uw huis
  • U neemt de zonnepanelen mee naar uw nieuwe woning
  • U zegt het huurcontract op. In dit geval worden demontagekosten in rekening gebracht

Hoe werkt het huren van zonnepanelen bij Essent?

Essent plaatst een compleet zonnestroomsysteem op maat op uw dak, inclusief omvormer, bekabeling en benodigde materialen. De huurprijs van de zonnepanelen wordt vervolgens verrekend met de besparing op uw energierekening. U bespaart onder de streep tot wel 5 procent op uw energiekosten. Zonder gedoe!

Benieuwd naar de mogelijkheden op uw dak? Doe de Zonnepanelencheck, ontvang een offerte en maak een afspraak voor installatie in één dag. De zonnepanelencheck toont precies wat het huren van zonnepanelen u oplevert. Besparen maar!