De prijs van zonnepanelen

 • Bereken de prijs van zonnepanelen
 • Wat kosten zonnepanelen?

  De prijs van uw zonnepaneleninstallatie hangt af van het soort panelen, maar ook van het aantal dat u op uw dak wilt plaatsen. Maar hoe weet u nu hoeveel zonnepanelen u nodig heeft? Het optimale aantal zonnepanelen hangt af van uw jaarlijkse stroomverbruik. We raden u aan om de opwek van uw totale installatie af te stemmen op uw jaarverbruik.

Bereken de prijs van uw zonnepanelen

Met de ZonnepanelenCheck berekent u snel en eenvoudig hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, wat ze kosten en hoeveel u gaat besparen.

Doe de Check

 • Hoe komt de berekening tot stand? Op uw jaarafrekening ziet u wat uw elektriciteitsverbruik is. Daarmee kunt u berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om al uw stroom zelf op te wekken.

  Hiernaast geven we u een rekenvoorbeeld op basis van het gemiddelde elektriciteitsverbruik van een Nederlands huishouden.

  Uiteindelijk bepaalt de grootte van uw dak hoeveel panelen er op passen.

 • We berekenen eerst de opbrengst van het paneel door het vermogen (in Wattpiek) met 0.88 te vermenigvuldigen.

  • 1 Comfort paneel van 270Wp levert jaarlijks ongeveer 238kWh op (270Wp x 0.88)
  • Een gemiddeld huishouden verbruikt 3.400 kWh per jaar
  • Daarvoor zijn dus 3.400/238 = ongeveer 15 zonnepanelen nodig

Zonnepanelen met gratis upgrade

Bij Essent profiteert u nu van een gratis upgrade naar zonnepanelen met een nóg hoger rendement.

Zo krijgt u Premium panelen voor de prijs van Comfort panelen. Bij aanschaf van 10 Premium panelen levert dit al een voordeel op van 280 euro. Daarna wordt het alleen maar interessanter. Premium panelen leveren tot bijna 10% meer rendement op in vergelijking met Comfort panelen én hebben een hogere opbrengst in kWh. Zo bespaart u nóg meer op uw energiekosten. Heeft u liever Comfort panelen? Die krijgt u nu voor de prijs van Budget panelen.*

Is uw dak geschikt?

*Bekijk de actievoorwaarden