De kosten van zonnepanelen
Bespaar ook via je eigen dak!

Zonnepanelen kopen: de prijs

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. En dat is niet gek: zonnepanelen zijn een goede investering. Zo wek je al snel stroom op via je eigen dak. Ben je benieuwd naar de prijs van zonnepanelen? Dat begrijpen we. De prijs is van een aantal zaken afhankelijk. We vertellen je er meer over.

Wat kosten zonnepanelen?

Wat zonnepanelen kosten is van een aantal zaken afhankelijk. Denk aan het type zonnepaneel en het aantal dat je op je dak legt. We bekijken je stroomverbruik om na te gaan hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Zo is het aantal goed afgestemd op je verbruik! Wil je zonnepanelen kopen en de prijs hiervan berekenen? We helpen je graag. Een goede eerste stap is onze Zonnepanelencheck. Wil je uitgebreid advies? Onze experts helpen je graag. Gratis en vrijblijvend!
zonnepanelen kopen

Doe de Zonnepanelencheck

en ontdek binnen 1 minuut

 

  • Of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen
  • Een indicatie van je besparing

Waar is de prijs van zonnepanelen van afhankelijk?

Ga je zonnepanelen kopen? De prijs hangt af van meerdere factoren, zoals het type zonnepaneel en het vermogen van het zonnepaneel. 

Het type en vermogen zonnepaneel
Je hebt de keuze uit Basis, Comfort of Premium zonnepanelen. De prijs verschilt per type. Basis zonnepanelen hebben een scherpe prijs. Dit noemen we polykristallijne zonnepanelen. Je herkent ze aan de blauwe kleur. Comfort zonnepanelen zijn zwart en hebben een hoger vermogen dan de basis variant. Daardoor is de prijs van deze zonnepanelen wat hoger. Tot slot hebben we Premium zonnepanelen. Deze monokristallijne zonnepanelen hebben het hoogste vermogen. Dit is de beste kwaliteit zonnepanelen. Het kopen van deze zonnepanelen zorgt voor de hoogste prijs, maar ook de hoogste zonnepanelen opbrengst

De overige onderdelen
Een zonnepanelen installatie bestaat niet alleen uit de zonnepanelen zelf. Je hebt meer onderdelen nodig. Denk aan de kabels, de omvormer en de constructie waar de zonnepanelen op liggen. Al deze onderdelen samen bepalen de prijs van het kopen van zonnepanelen.

Financiële regelingen verlagen kosten van zonnepanelen

Het is slim om te investeren in zonnepanelen. Een goede stap richting de toekomst! Om de aankoop van zonnepanelen te stimuleren zijn er een aantal interessante opties. Zo verlaag je de kosten van zonnepanelen.

Btw-aftrek zonnepanelen
De Btw op de installatie en de kosten van zonnepanelen mag je terugvragen. Deze Btw-aftrek zonnepanelen zorgt voor flink lagere kosten. Onze servicepartners helpen je hierbij. Eenvoudig!

Lening aanvragen
Helaas krijg je geen landelijke subsidie voor zonnepanelen meer. Maar: er zijn interessante regelingen voor in de plaats gekomen! Lees meer over subsidie zonnepanelen.

Energie salderen
Je hebt er vast wel van gehoord: de salderingsregeling. Dit levert je financieel voordeel op wanneer je meer stroom opwekt dan je verbruikt. Lees meer over de salderingsregeling zonnepanelen.

Ontwikkeling prijs zonnepanelen kopen

Steeds meer mensen kopen zonnepanelen. En dat is ook niet gek! De afgelopen jaren heeft de prijs van zonnepanelen zich ontwikkeld. Een aantal jaar geleden was het een stuk duurder om zonnepanelen aan te schaffen. Tegenwoordig ben je voordeliger uit. Zo bespaar je via je eigen dak!

Zonnepanelen kosten