Zonnepanelen Utrecht

Daarom kies je voor Essent

Doe de Dakcheck

Ontdek binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen

Wat is je postcode en huisnummer?

kWh

Zonnepanelen Utrecht

Zonnepanelen kopen? Wij hebben altijd een professionele installateur bij jou in de buurt, ook in Utrecht. Ontdek alles wat je moet weten over het aankoopproces. Van selectie tot subsidie en van advies tot offerte. Zo heb je snel de juiste zonnepanelen in huis. 

Waarom zonnepanelen via Essent?

Kwaliteit

Je hebt de keuze uit verschillende soorten zonnepanelen van A-merken.

Garantie

Je krijgt tot wel 25 jaar productgarantie én 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

Advies

Onze zon-expert helpt je met advies bij de aanschaf van zonnepanelen.

Installatie

De zonnepanelen worden door onze professionele servicepartners op je dak geplaatst.

Advies zonnepanelen Utrecht

Overweeg je zonnepanelen in Utrecht? We staan klaar om je te helpen met advies voor je eigen zonnestroom. Vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. We gidsen je door het hele proces, stap voor stap. Na dit gesprek heb je duidelijkheid over:

 1. De zonnepanelen die passen bij jouw situatie.
 2. Hoe het installatieproces verloopt.
 3. Wat je nu en in de toekomst van je zonnepanelen mag verwachten.

Vrijblijvend advies zonne-energie

Indien nodig, komt onze specialist naar jouw huis om je dak te inspecteren en je nog beter te adviseren. Het merendeel van onze zonnepanelen plaatsen we al binnen 8 weken. Dus, waar wacht je nog op? Krijg nu advies over zonnepanelen in Utrecht en begin met besparen!

Monteur wijst naar huis

Doe de zonnepanelencheck

Via de zonnepanelencheck ontvang je persoonlijk advies vanuit onze zonnepanelenexperts. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend, zodat je rustig de tijd kunt nemen om de mogelijkheden te bekijken.

Beste zonnepanelen Utrecht

Met zoveel opties op de markt is het vinden van de beste zonnepanelen in Utrecht best een uitdaging. We helpen je daarom graag om de beste keuze te maken voor jouw specifieke situatie. Met een uitgebreid netwerk van zonnespecialisten in Utrecht ben je bij ons aan het juiste adres. Bij het selecteren van de best passende zonnepanelen (pv panelen) voor jouw situatie kijken we naar diverse factoren, zoals de opbrengst, kwaliteit en de prijs. Zo krijg je de beste waarde voor je investering.

Wil je weten welke zonnepanelen het beste aansluiten op jouw specifieke situatie? We maken het je graag makkelijk. Daarom hebben we het beste zonnepanelen-aanbod voor je samengesteld. Vergelijk de drie zonnepanelen uit onze selectie en ontdek welk model het beste bij je wensen en behoeften aansluit. Zonnepanelen vergelijken.

Gemeente Utrecht zonnepanelen

Provincie Utrecht zet grote stappen naar schone, duurzame energie. Zonne-energie speelt daarbij een belangrijke rol. Het doel van gemeente Utrecht daarin? Zoveel mogelijk daken uitrusten met zonnepanelen. Volgens Zonneplan.nl zijn er al 20.048 Utrechtse daken met zonnepanelen. Is jouw dak de volgende?

Vergunning zonnepanelen Utrecht

Zonnepanelen mogen vrijwel overal in de regio Utrecht geplaatst worden. Maar let op: woon je in of rondom Maarssen, Oud-Zuilen, Zuilen, Blauwkapel, de binnenstad of Utrecht-Oost? Dan heb je mogelijk een vergunning nodig. Dit komt omdat delen van deze gebieden bestempeld zijn als beschermd stadsgezicht. In de rest van de gemeente Utrecht hoef je geen vergunning aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen. 

Installateur zonnepanelen Utrecht

In Utrecht hebben we een breed netwerk van de beste zonnepanelen installateurs. Zij staan je graag bij in het vergroenen van je energievoorziening. Hoe gaat zo'n installatie in zijn werk? We geven je een idee.

Inspectie zonnepanelen installateur

 • Een installateur zonnepanelen in Utrecht inspecteert eerst grondig je dak. Hij of zij bekijkt de ligging, de hoek en de staat van het dak. Zo bepaalt de installateur hoeveel panelen er passen en waar we ze het beste kunnen plaatsen. Voor platte daken en schuine daken hebben we bijvoorbeeld een verschillende aanpak.

 • De installateur houdt daarbij ook rekening met obstakels zoals schoorstenen of ventilatiepijpen. Hij of zij controleert de meterkast om te zien of deze geschikt is voor de aansluiting van zonnepanelen. Soms moeten we eerst de meterkast aanpassen.

 • Daarna volgt de daadwerkelijke installatie van de zonnepanelen in Utrecht. Onze installateurs werken vakkundig en efficiënt. Ze zorgen ervoor dat de zonnepanelen veilig en stevig op je dak liggen en optimaal ingesteld zijn voor een maximale opbrengst van opgewekte stroom.

Meer over zonnepanelen installateurs

Wil je een meer gedetailleerd inkijkje in hoe dit installatieproces precies verloopt? Lees meer over de installatie van zonnepanelen. We nemen je stap voor stap mee in wat er komt kijken bij de plaatsing. Ben je klaar om de overstap te maken naar zonne-energie? Neem dan contact met ons op en ontdek de voordelen van zonnepanelen plaatsen in Utrecht! Ons team van enthousiaste installateurs staat voor je klaar.

Offerte zonnepanelen Utrecht

We nodigen je uit om een adviesgesprek aan te vragen of direct een offerte op te vragen. Het proces is eenvoudig en snel. Vul het formulier in en wij nemen telefonisch contact met je op. Samen bespreken we jouw situatie en maken we een offerte op maat. En goed nieuws: de meeste van onze zonnepanelen liggen al binnen 8 weken op je Utrechtse dak!

Offerte aanvragen groene stroom

Dus, klaar om de zon te laten werken voor jou? Vraag vandaag nog je offerte voor zonnepanelen in Utrecht aan en ontdek hoe eenvoudig het is om over te stappen op zonne-energie.

Vraag hier je offerte aan

Subsidie zonnepanelen Utrecht

Hoewel de gemeente Utrecht geen lokale subsidies meer aanbiedt voor het plaatsen van zonnepanelen, betaal je vanaf 1 januari 2023 geen btw meer op de aankoop en installatie van zonnepanelen. Dat is een flinke besparing! Er bestaan daarnaast verschillende financieringsmogelijkheden om de kosten van zonnepanelen te drukken. Ook al zijn zonnepanelen niet goedkoop, ze vormen een slimme investering die zichzelf terugverdient. Lees hier meer over de subsidie voor zonnepanelen.

Zonnepanelen bedrijven Utrecht

Elk zonnepanelen bedrijf in Utrecht heeft zijn eigen unieke aanpak en expertise. Sommige bedrijven richten zich op het adviseren en plaatsen van passende panelen, terwijl andere zich specialiseren in duurzame oplossingen. Wat ze allemaal gemeen hebben, is hun doel om jou te helpen bij het verlagen van je energierekening en het verminderen van je ecologische voetafdruk.

Het kiezen van het juiste bedrijf voor zonnepanelen in Utrecht hangt af van je specifieke behoeften en doelen. Wil je een hoge opbrengst? Zoek dan naar bedrijven die dit beloven. Op zoek naar de duurzaamste oplossingen? Er zijn bedrijven die hun hele bedrijfsmodel hierop hebben gebaseerd.

Voordelen zonnepanelen Essent

Kies je voor onze zonnepanelen, dan ben je verzekerd van uitstekende kwaliteit en vakkundige installatie. De voordelen van zonnepanelen die wij bieden:

 • We werken samen met diverse servicepartners. Zo hebben we ook een lokale installateur in Utrecht.

 • Met onze zonnepanelen wek je snel en eenvoudig je eigen stroom op.

 • Onze zonnepanelen voldoen aan de hoogst gestelde eisen en kwaliteitsnormen.

 • Koop je zonnepanelen via ons, dan ontvang je tot wel 25 jaar garantie op de panelen.

Zonnepanelen kopen Utrecht: kosten en besparing

Wil je zonnepanelen kopen in Utrecht? Dat is slim, want besparen lukt al snel met zonnepanelen. Wat kosten zonnepanelen en wat leveren ze op? Een rekenvoorbeeld:

Je schaft 6 zonnepanelen van 410 Wattpiek aan voor 4.400 euro. In het eerste jaar leveren de zonnepanelen 2700 kWh op. Met een prijs van 40 cent per kWh bespaar je al snel 1.080 euro op je elektriciteitsrekening. Tel uit je winst!

Wil je een schatting maken hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen? Dat kan binnen 1 minuut met de zonnepanelen Dakcheck. Aan de hand van je stroomverbruik gaan we na hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Zo is het aantal zonnepanelen goed afgestemd op je verbruik!

Zonnepanelen reinigen Utrecht

Heb je zonnepanelen in Utrecht en vraag je je af hoe je ze schoon houdt? Dat is een belangrijke vraag. Reiniging van zonnepanelen speelt namelijk een essentiële rol in hun efficiëntie en duurzaamheid. Vuil, stof, vogelpoep en andere soorten vervuiling verminderen het vermogen van zonnepanelen om zonlicht om te zetten in elektriciteit. Daarom adviseren we je om je zonnepanelen minimaal één keer per jaar te laten reinigen.

In Utrecht vind je verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het reinigen van zonnepanelen. Deze bedrijven gebruiken gespecialiseerde apparatuur en technieken om ervoor te zorgen dat je zonnepanelen zo goed mogelijk presteren.

Dus, wil je het maximale uit je zonnepanelen halen? Overweeg dan om ze professioneel te laten reinigen. Het is een kleine investering die je meer rendement op je zonnepanelen oplevert. Start vandaag nog met het verkennen van de vele mogelijkheden voor zonnepanelen reinigen in Utrecht en ontdek hoe eenvoudig het is om je zonnepanelen in topconditie te houden.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen kopen

Koop je panelen dan geniet je van veel voordelen. Waaronder besparing op je energierekening, vermindering van CO2-uitstoot en verhoging van de waarde van je Utrechtse woning.

Het aantal benodigde zonnepanelen hangt af van je jaarlijkse energieverbruik en de capaciteit van de panelen. Doe de Dakcheck en zie binnen 1 minuut hoeveel panelen je nodig hebt en wat je jaarlijks bespaart.

De meeste daken (90%) zijn geschikt voor zonnepanelen. Belangrijke factoren hierbij zijn de oriëntatie van het dak, de hellingshoek en de hoeveelheid schaduw. Doe de Dakcheck en ontdek binnen 1 minuut of jouw dak geschikt is.

Ja, dat kan. Ook als je geen klant bent, kun je via Essent zonnepanelen kopen. Je hoeft hiervoor niet over te stappen. Een offerte aanvragen voor zonnepanelen doe je gemakkelijk online.
Kies je voor zonnepanelen via Essent, dan kies je voor service en kwaliteit. We werken samen met professionele installateurs, onze servicepartners. Onze servicepartners voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen. Onafhankelijke instanties controleren regelmatig de kwaliteit van de zonnepanelen en omvormers. Kies je voor een zonnepanelenpakket via Essent, dan ben je zeker van een hoge kwaliteit materialen en professionele installatie. 
 • Hoeveel zonnepanelen je koopt
  Dit is afhankelijk van de oppervlakte van je dak, budget en van je wensen. Een huishouden verbruikt gemiddeld 2765 kWh stroom, wat overeenkomt met 11 zonnepanelen (bron: Milieu Centraal).
 • Welk type zonnepanelen je kiest
  Niet elk zonnepaneel is hetzelfde. Zonnepanelen kunnen bijvoorbeeld verschillen in vermogen. Daarnaast is het goed om te kijken naar de kwaliteit van de omvormer.
 • Waar je zonnepanelen koopt
  Koop je zonnepanelen via Essent, dan kies je voor een betrouwbare partij. We leveren samen met betrouwbare servicepartners, specialisten in zonnepanelen. We helpen je bij de aanschaf van zonnepanelen van advies tot installatie. We bieden je uitstekende kwaliteit materialen en professionele installatie. Je krijgt minimaal 15 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie.
  Meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw huis? Een adviesgesprek is gratis. Of vraag online direct een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen aan. 
Je krijgt minimaal 15 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie bij Essent.

De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met financiële regelingen en een subsidie voor zonnepanelen. Het kopen van zonnepanelen kan een kostbare investering zijn, maar overheden bieden vaak subsidies aan om de last te verlichten.

Wil je zonnepanelen aanschaffen? Dan brengen we graag je wensen in kaart. Aan de hand van je situatie en wensen adviseren we je over de beste zonnepanelen voor je dak. Koop je zonnepanelen via Essent, dan heb je de keuze uit 3 verschillende panelen. Onze zon-expert helpt je stap voor stap bij de aanschaf van zonnepanelen, van advies tot installatie en kiest de juiste omvormers voor de panelen. Een adviesgesprek is gratis.

De zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar. We vertellen je graag meer over de levensduur van zonnepanelen met tips en advies. Op deze manier geniet je zorgeloos van je zonnepanelen.

We kijken niet alleen naar de grootte van je dak, maar ook naar andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan kenmerken van je dak zoals de hellingshoek, ligging en schaduwvorming. Daarnaast houden we rekening met je stroomverbruik. We adviseren zonnepanelen te kopen die nodig zijn voor je persoonlijke stroomverbruik. Wek je stroom op die je niet gebruikt? Dan lever je dit terug aan het stroomnet. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding. Dit noemen we de salderingsregeling. In een gratis adviesgesprek vertelt onze expert je alles over de mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw woning. 

SolarEdge zorgt ervoor dat zonnepanelen die aan elkaar gekoppeld zijn binnen dezelfde string niet afhankelijk van elkaar zijn. Een SolarEdge systeem heeft zijn eigen optimizer en deze optimizers zijn verbonden met de omvormers. SolarEdge is een systeem wat zorgt voor een hoog rendement op zonnepanelen. Heb je schaduw op je dak? De SolarEdge Power Optimizer voorkomt een lagere opbrengst. Zo geniet je zorgeloos van je zonnepanelen.

Kies je voor zonnepanelen via Essent, dan kies je voor service en kwaliteit. De kosten van zonnepanelen verschillen per paneel. We bieden drie verschillende zonnepanelen aan, met elk eigen features en een eigen prijs. Gemiddeld gezien is de investering van zonnepanelen na 7 jaar terugverdiend. Vraag een vrijblijvende offerte aan om inzicht te krijgen in wat de kosten voor je betekenen. Goed om te weten is dat omvormers, montagemateriaal en installatie zijn inbegrepen in de prijs.