Kosten zonnepanelen huren

Wil je wel zonne-energie opwekken maar geen zonnepanelen kopen? Huurpanelen zijn een uitkomst als je een eigen woning en dak hebt. Je hebt direct een lagere energierekening én draagt je steentje bij aan een duurzamere samenleving. Dus beter voor het milieu en je portemonnee. Wil je zonnepanelen huren? Dan betaal je elke maand een vast bedrag, daarvoor krijg je een set zonnepanelen op het dak. Je betaalt geen duizenden euro’s om zonnepanelen te kopen en weet precies waar jeaan toe bent. Essent regelt de installatie, het onderhoud en de verzekering van de gehuurde zonnepanelen. Je spaargeld blijft je spaargeld, dat laat je staan voor echt belangrijke zaken. Maar je merkt het wel elke maand op je energierekening. We verrekenen de huurkosten namelijk met de opbrengst van de zonnepanelen en wat je zelf aan energie gebruikt. Dat levert je elke maand mooi wat geld op! Hoeveel precies? Doe de zonnepanelencheck

De kosten van zonnepanelen huren: een praktijkvoorbeeld

Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt ongeveer 3.500 kWh elektriciteit per jaar. Hiervoor heb je ongeveer 14 zonnepanelen nodig. Zoveel panelen zitten nu ook standaard in onze set huurpanelen. Liggen je zonnepanelen ideaal, dus op het zuiden/zuidwesten met de allerbeste dakhelling van ongeveer 35 graden? Dan krijg je waarschijnlijk zelfs meer dan je verbruikt.

Voor 14 zonnepanelen betaal je elke maand € 58,20 huur. Dat bedrag is voor de zonnepanelen, de installatie, verzekering en de service.Daarmee bespaar je maar liefst € 67 per maand, elk jaar dus € 804. Elke maand een voordeel van € 8,80 en elk jaar € 105,60. Zonder dat je er zelf wat voor hoeft te doen, beter kan het eigenlijk niet... Bekijk in een fragment van Radar Extra waarom Fons en Rieky van de Broek blij worden van hun zonnepanelen.

Aantrekkelijke huurvoorwaarden

Huur je zonnepanelen via Essent? Dan krijg je zonnepanelen van de hoogste kwaliteit op je dak. Binnen 1 dag vakkundig geïnstalleerd. Je krijgt direct wat je opwekt en bespaart zo op de energierekening. Ga je verhuizen of wil je ze gewoon niet meer. Dat kan, je kunt je huurcontract elke maand opzeggen. Je betaalt elke maand een vast bedrag aan huur. Zo weet je precies waar je aan toe bent, zonder verrassingen of extra kosten achteraf. Zo heb je alle voordelen én de opbrengst van zonne-energie. Natuurlijk houdt Essent je panelen goed in de gaten.Wekken je panelen in een keer minder energie op? Omdat ze bijvoorbeeld vies zijn? Dan bellen we je even. Als het nodig is maken wij ze schoon, daarvoor betaal je niks extra. Overtuigd? Om zonnepanelen te huren, is het wel belangrijk dat je een eigen woning hebt met een geschikt dak, zonder Vereniging van Eigenaren. 

Koop je huurpanelen wanneer jij dat wil

De installatie van de zonnepanelen is onderdeel van onze service. Wil je de huurpanelen niet meer? Dan halen we de huurpanelen tegen kostprijs weg: € 50 per zonnepaneel. Je kunt ook de gehuurde zonnepanelen van ons overkopen. Je krijgt een scherp aanbod met de marktwaarde van dat moment. Ga je verhuizen? Dan denken we graag met je mee. Je kunt bijvoorbeeld het huurcontract laten overnemen door de nieuwe bewoners.

Hoe werkt het huren van zonnepanelen?

Als je ja zegt tegen onze huurpanelen, dan leggen we een complete set zonnepanelen op je dak. Alles is daarbij inbegrepen, zoals de zonnepanelen, de omvormer, kabels en andere materialen. Je betaalt alleen een vast bedrag aan huur. Daar krijg je veel voor terug: je bespaart tot wel 5% op je energierekening. Dat is meer dan je nu krijgt als spaarrente. En het mooiste van alles? Je helpt het milieu ook nog een handje. 

Benieuwd of je woning en dak geschikt is voor het huren van zonnepanelen? Doe de Zonnepanelencheck en ontvang een offerte op maat. De zonnepanelencheck laat precies zien wat zonnepanelen huren kost en wat het je oplevert.