Zonnepanelen: leasen of huren

Je wilt investeren in een duurzamer leven en overweegt zonnepanelen op je woning te plaatsen. Als je ze niet wil kopen, zijn er twee andere mogelijkheden: zonnepanelen leasen of zonnepanelen huren. Leasen en huren lijken veel op elkaar. Toch zijn er verschillen. Deze staan hieronder uitgelegd.

Zonnepanelen leasen

Investeren in zonnepanelen is populair. Het draagt bij aan een duurzamer leven, een lagere energierekening en de aanschafkosten zijn relatief beperkt. Als je zonnepanelen least, betaal je een vast bedrag per maand gedurende een bepaalde periode. Aan het einde van deze periode heb je de zonnepanelen ‘afbetaald’ en zijn deze van jou. Overweeg je om te gaan leasen? Dan leen je dus eigenlijk het bedrag voor de aanschaf van de zonnepanelen. Dat is een bijkomstigheid van leasen: je krijgt een BKR-registratie.

Zonnepanelen huren

Bij Essent is het mogelijk om zonnepanelen te huren. Het werkt heel eenvoudig: je betaalt voor de zonnepanelen een vast huurbedrag per maand. Dit bedrag is inclusief installatie, verzekering en servicekosten. Verrassingen of verborgen kosten? Die zijn er niet. Essent blijft eigenaar van de zonnepanelen. Geen BKR-registratie dus. Wil je stoppen met huren? Dat is net zo makkelijk als beginnen: het huurcontract is elke maand op te zeggen.

De voordelen van zonnepanelen huren

Zonnepanelen huren heeft een aantal voordelen. Zo hoef je geen duizenden euro’s te hebben voor aanschaf, installatie, onderhoud en verzekering. Alles wordt geregeld door het bedrijf waarvan je de zonnepanelen huurt. En als er een zonnepaneel beschadigd raakt, wordt deze snel en kosteloos vervangen. Je hebt er dus geen omkijken naar en je spaargeld blijft beschikbaar voor andere zaken. Zonnepanelen huren betekent ook geen waardeverlies. Dat is wel het geval bij lease of koop. Onderaan de streep levert dat veel op: een gemiddelde besparing van vijf procent op uw energiekosten! Zijn de zonnepanelen eenmaal op je dak geplaatst? Dan bespaar je meteen op je energierekening.

Hoe werkt het huren van zonnepanelen bij Essent?

Essent plaatst een compleet zonnestroomsysteem op maat op je dak, inclusief omvormer, bekabeling en benodigde materialen. De huurprijs van de zonnepanelen wordt vervolgens verrekend met de besparing op je energierekening. Je bespaart onder de streep tot wel 5 procent op uw energiekosten. Zonder gedoe!

Benieuwd naar de mogelijkheden op je dak? Doe de Zonnepanelencheck, ontvang een offerte en maak een afspraak voor installatie in één dag. De zonnepanelencheck toont precies wat het huren van zonnepanelen jou oplevert. Besparen maar!