Met het prijsplafond betaal je een lager bedrag voor energie tot een bepaald verbruik. Alles over hoe dat werkt, leggen we je hier uit.
Een stroomstoring is al vervelend genoeg. Maar hoe zit het eigenlijk als u door een stroomstoring schade oploopt? Krijgt u daar een vergoeding voor? Lees hier het antwoord op veel voorkomende vragen.
Wist u dat het mogelijk is om subsidie te ontvangen voor het opwekken van energie? We leggen u dit uit in dit artikel. Misschien heeft u namelijk wel recht op subsidie.
Op de elektriciteitsmarkt in Nederland zijn producenten en leveranciers van elektriciteit actief, maar ook netbeheerders en meetbedrijven. Zonder een duidelijke elektriciteitswet zou het lastig zijn om alles in goede banen te leiden. Maar wat betekent de elektriciteitswet voor u en wat zijn uw voordelen?
Sinds 1 januari 2005 zijn energiebedrijven verplicht te vertellen hoe hun stroom is samengesteld. Welke informatie leest u precies op het stroometiket? Wie controleert die informatie? We zetten de belangrijkste weetjes over stroometikettering op een rij.
Nu het aanbod in duurzame energie steeds groter wordt, is er ook meer behoefte aan een flexibel energienetwerk dat pieken en dalen in de energietoevoer goed kan opvangen en verdelen. Deze zogeheten Smart Grids zorgen voor een constante herverdeling van stroom. Hoe dat allemaal in elkaar steekt, leggen we u uit in dit artikel.
De energieleveranciers moeten zich aan verschillende regels en wetgevingen houden, anders mogen zij geen energie leveren. Maar wie controleert dit allemaal? We vertellen het u in dit artikel.
Een energieveiling wordt opgezet door een bedrijf of organisatie en wordt ook wel collectieve inkoop van energie genoemd. Misschien heeft u weleens zo’n energieveiling op internet gezien. Hebt u zich ingeschreven? Dan kunt u na de veiling een nieuw energiecontract afsluiten. Hoe werkt dit in de praktijk?
Heeft u een stroomstoring of ruikt u een gaslucht in huis? Lees hier wat u moet doen.
Stroom uit het stopcontact en gas voor koken, verwarming en lekker warm water. Voor veel mensen is dat vanzelfsprekend, maar er moet door een netbeheerder veel geregeld en onderhouden worden om dat allemaal mogelijk te maken. Wat doet een netbeheerder precies?