Extra genieten van
elke zonnige dag?
Essent helpt van A tot Z

Bekijk of uw dak
geschikt is

In 2 minuten weet u:

Hoeveel panelen op uw dak passen Wat uw investeringsbedrag is Hoeveel u per maand kunt besparen
 

Uw huis is geschikt

...

Geschatte terugleververgoeding € ...,- / ... kWh
Eenmalige kosten € ...,-
BTW teruggave € ...,-
Als u zonnepanelen aanschaft, kunt u het nagenoeg het gehele btw-bedrag dat in rekening is gebracht weer terugvragen. Meer informatie over btw-teruggave.
Netto investering na btw-teruggave € ...,-
Gebruikte oppervlakte ...m2 / van ...m2
Mijn stroomverbruik /jr ... kWh
Voorstel aantal ... stuks

Hieronder krijgt u inzicht in de testresultaten van uw woning. Voor een persoonlijk advies kunt u een gesprek aanvragen bij onze service partner in uw regio

Essent helpt u graag met het maken van de juiste keuzes. Bent u benieuwd welke zonnepanelen voor u interessant zijn? Bekijk samen met een deskundige wat het beste is voor uw situatie.

Neem contact op
 
Zo ziet u hoe geschikt uw dak is

Bij de druppel op de kaart hiernaast staat uw eigen huis. Aan de kleuren kunt u zien of uw dak geschikt is voor zonnepanelen: groen is zeer geschikt, geel geschikt en rood ongeschikt. Bij ons advies nemen wij ook standaard een gemiddeld stroomverbruik mee. Deze kunt u, samen met het aantal en type zonnepanelen, zelf aanpassen. Zo wordt uw advies nog persoonlijker.

Zoninstraling op uw dak

                                       
Veel of minder zoninstraling?

In de afbeelding hiernaast ziet u hoeveel zon er op uw dak schijnt. Dat noemen we zoninstraling. Donkerrood betekent veel en blauw weinig instraling op uw dak.
Uw dak is met een hellingshoek van 47° op het zuidoosten erg geschikt
voor zonnepanelen.

Let op: de uitkomst kan afwijken van de werkelijke situatie. Neem daarom altijd contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Helaas, uw dak is niet geschikt voor reguliere zonnepanelen

Het kan zijn dat uw dak wel geschikt is voor zonnepanelen in combinatie met Power Optimizers. Wij bespreken graag deze mogelijkheid met u. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze adviseurs , of u kunt een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek aanvragen via de link hieronder.
U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 0800 5000. Dit telefoonnummer is gratis.

Ik wil een telefonisch adviesgesprek

Uw adres werd niet gevonden. Controleer uw gegevens of neem contact op met 0800 5000.

Mail de berekening

Mail de berekening naar uzelf voor later.


U zult naast de mail met de berekening ook maximaal 3 keer per mail op de hoogte worden gehouden over zonnepanelen van Essent.

Video icon
Ik had wat spaarcenten op de bank staan. Van kennissen en familie kreeg ik het advies om te investeren in zonnepanelen. Ik ben eens gaan rondvragen en wat bleek: zonnepanelen leveren veel meer op, dan dat ik het geld op de bank laat staan.

Rendement op zonnepanelen is hoger dan dat ik het geld op de bank laat staan


Ik ben al jaren tevreden klant bij Essent. Ik ben dus eerst gaan onderzoeken welke producten jullie aanbieden. Zowel de panelen als de omvormer van Essent kwamen zeer goed uit de test. Ik dacht, waarom zou ik verder kijken als dit goed is? Ik geloof ook dat Essent geen rommel op het dak zal leggen. Een extra voordeel is dat ik nu alles bij dezelfde leverancier heb.

Ik raad de zonnepanelen van Essent absoluut aan. Sterker nog: ze liggen inmiddels ook al op het dak van het huis van mijn dochter!

Tevreden klant uit Valkenswaard, 15 panelen sinds februari 2016
Rendement op zonnepanelen is hoger dan dat ik het geld op de bank laat staan

De voordelen van
zonnepanelen bij Essent

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. En dat is met een reden: zonnepanelen zijn namelijk een slimme investering. U geniet van heel wat voordelen, zoals:
Voordelen voor het milieu:
U wekt op een duurzame manier groene stroom op U draagt bij aan een verlaging van de CO2-uitstoot
Voordelen voor uw huis:
Uw woning stijgt gemiddeld met 5.000 euro in waarde Uw energielabel gaat omhoog
Voordelen voor uw portemonnee:
Uw energierekening gaat omlaag U bent minder afhankelijk van energierekening Teveel opgewekte stroom levert u tegen een vergoeding terug aan uw energieleverancier
Laat de kosten u niet tegenhouden

Gelukkig zijn er subsidies en kunt u de btw terugvragen. Ook zijn de kosten eenmalig en bespaart u vaak zelfs meer op uw energierekening, dan u aan rente krijgt bij de bank. En wist u dat u uw zonnepanelen gemiddeld binnen een jaar of tien heeft terugverdiend? Ook een rendabele investering dus.

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Wat gemaakt is van een materiaal dat alleen stroom geleidt als er licht op valt. Zodra er licht op het paneel valt, ontstaat er een elektrische stroom. Een omvormer zet deze stroom vervolgens om in wisselstroom: dezelfde soort stroom als uit uw stopcontact komt. De omvormer stuurt de stroom het elektriciteitsnet op, klaar om gebruikt te worden.

Levering en installatie door onze servicepartner

De levering en installatie van uw zonnepanelen verzorgt onze vakkundige servicepartner bij u in de buurt. Dezelfde dag wekt u dus al eigen stroom op. Zo simpel is het. “Zonnepanelen van A tot Z geregeld” Na de installatie krijgt u uitleg hoe u de resultaten van de zonnepanelen online kunt inzien. Dit kan via een app of de website.

Zonnepanelen kopen?

Onze servicepartners bieden A-merk zonnepanelen van topkwaliteit. Essent controleert haar leveranciers zeer zorgvuldig en kiest alleen voor betrouwbare partijen die aan deze controles voldoen.
Waarom zonnepanelen via Essent:
Een scherpe alles-in-één prijs Installatie binnen 1 dag door onze lokale, erkende servicepartner 10 jaar productgarantie en 25 jaar rendementsgarantie Gratis hulp (t.w.v. € 149,95) bij het terugvragen van het btw-bedrag op de aanschaf en installatie App om op elk moment uw energieopbrengst te bekijken
Wilt u advies op maat?

Omdat zonnepanelen best een investering zijn, wilt u een goede keuze maken. Wij helpen u daar graag bij. Met een vrijblijvend advies helpen wij u de juiste keuze te maken.

Geef mij advies

Drie pakketten zonnepanelen
om uit te kiezen

Soorten zonnepanelen
Basis: goede kwaliteit zonnepanelen tegen een scherpe prijs Comfort: onze meest verkochte zonnepanelen, mooi en efficiënt Premium: het nieuwste type zonnepanelen met de hoogste opbrengst
 

Klanten aan het woord

“De panelen hebben tot nu toe al boven verwachting gepresteerd”

Ik heb op de site naar de ZonnepanelenCheck gekeken van Essent. Daaruit kwam een heel goed voorstel. Toen heb ik eens gebeld, dat verliep heel soepel. Dus heb ik de panelen bij Essent gekocht. Dat is allemaal heel goed gegaan. Ik had duidelijke afspraken gemaakt over hoe de panelen moesten te komen liggen. Vervolgens is het installatiebedrijf gekomen. Keurig op de afgesproken tijd. Keurig gewerkt. Keurig gelegd. Niets dan lof. En de panelen hebben tot nu toe al boven verwachting gepresteerd.

Bent u enthousiast?
Begin dan nu met besparen

Geef mij advies Ontdek of uw dak geschikt is?