We staan nog steeds voor je klaar om je te helpen met het energiezuinig maken van je huis. Uiteraard staat jouw en onze gezondheid voorop. We volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Bekijk de veelgestelde vragen.

ZonnepanelenBesparen met stroom van eigen dak

De voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen op je dak profiteer je van verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen van zonnepanelen zijn:
De voordelen van zonnepanelen

Een lagere energierekening

Met zonnepanelen wek je stroom op via je eigen dak. Zo bespaar je flink op je energierekening. Elke maand opnieuw! 

De voordelen van zonnepanelen

Hogere waarde van je woning

Zonnepanelen hebben een positief effect op de waarde van je woning. Hoe groener het energielabel, hoe gunstiger dit is voor de waarde van je huis.

De voordelen van zonnepanelen

Een slimme investering

Zonnepanelen zijn een slimme investering met een hoog rendement. Zonnepanelen hebben een lange levensduur. Bovendien verdien je ze al binnen een paar jaar terug.

Goed om te weten over zonnepanelen

Zonnepaneel

Salderingsregeling zonnepanelen

Salderen is niets meer dan een aftreksom. Namelijk: de energie die wij leveren min de energie die je teruggeeft via zonnepanelen. Dit noemen we terugleveren met zonnepanelen. Maar hoe werkt het precies?
Zonnepanelen leverancier

Btw-aftrek zonnepanelen

De btw op zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Goed nieuws! Het levert je al snel een besparing op van ongeveer 21%. Koop je zonnepanelen via Essent, dan regelen we dit gratis voor je.
Dakcheck zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen

Je huis energiezuinig maken wordt steeds belangrijker. Financiële regelingen en gemeentelijke subsidies verlagen de investering in zonnepanelen. Benieuwd naar de mogelijkheden in 2020?

   

Ik wil zonnepanelen kopen

  • Bespaar gemiddeld €600 per jaar op je energierekening
  • Offerte op maat: helder wat je zonnepanelen kosten én opleveren
  • Professionele installatie door onze servicepartner bij jou in de buurt

Ja, ik wil meer weten over zonnepanelen kopen

Ook gemiddeld €600 per jaar besparen met zonnepanelen?

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Het kan zijn dat je een afspraak hebt met een energiemonteur van 1 van de servicepartners van Essent. Vanzelfsprekend volgen zij de richtlijnen van het RIVM en werken ze volgens de maatregelen van de overheid. Bekijk de maatregelen die wij met onze servicepartners nemen. Neem bij vragen over jouw afspraak rechtstreeks contact op met het bedrijf.

Zonnepanelen kopen kan, zonnepanelen huren kan niet. Het kopen van zonnepanelen levert meer rendement op, daarom zijn we gestopt met het verhuren van zonnepanelen. Wil je zonnepanelen aanschaffen? Dan hoef je niet over te stappen. Ook als je geen klant bij ons bent is het mogelijk om zonnepanelen te kopen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Ja, dat kan. Onze adviseurs zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 16:30 uur op telefoonnummer 073 - 85 01 200. Samen met de adviseur bespreek je de energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw woning.

Een zonnepaneel maakt gebruik van de voordelen van zonne-energie. De zonnecellen in het zonnepaneel zetten zonlicht om in stroom. Deze stroom noemen we gelijkstroom. Een omvormer zet gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. Wisselstroom kunnen we gebruiken in ons huishouden. De omvormer is daarom een belangrijk onderdeel van de zonnepaneleninstallatie. 

Zonnepanelen worden in Nederland steeds populairder. Dat is niet gek: met zonnepanelen bespaar je flink op je energierekening én je denkt aan het milieu. Ben je op zoek naar zonnepanelen advies? Dat kan, onze experts geven je graag advies over zonnepanelen en de mogelijkheden voor jouw dak.

De besparing op je energierekening is een van de vele voordelen van zonnepanelen. Maar zonnepanelen hebben meer voordelen. Bijvoorbeeld:

  • Zonnepanelen verbeteren het energielabel van je woning. Dit is positief voor de woning waarde. 
  • Met zonnepanelen wek je stroom op via je eigen dak. Dit is duurzaam en verlaagt de CO2-uitstoot van je woning. 
  • Zonnepanelen in Nederland hebben een goed rendement. Er zijn voldoende zon-uren en daarbij wekken zonnepanelen ook stroom op als het bewolkt is.
Ben je op zoek naar zonnepanelen advies en meer informatie? Onze experts bekijken graag mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw dak. Een adviesgesprek is gratis en vrijblijvend. Zo geniet je al snel van de voordelen van zonnepanelen.
De opbrengst van zonnepanelen is de hoeveelheid stroom die een zonnepaneel opwekt. Ofwel: de zonnepanelen opbrengst is de hoeveelheid kilowattuur elektriciteit (kWh) wat een zonnepaneel oplevert.
De opbrengst van zonnepanelen hangt samen met het vermogen. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek. Hoe groter het vermogen, hoe hoger de opbrengst van het zonnepaneel. Toch is niet alleen het vermogen van invloed op de opbrengst. De opbrengst van zonnepanelen verschilt vaak per maand. Dit is afhankelijk van het aantal zonuren en de temperatuur. Over het algemeen zijn mei, juni en juli de beste maanden voor zonnepanelen.

Met het rendement van zonnepanelen bedoelen we:

  • De hoeveelheid zonlicht dat omgezet kan worden in energie, óf
  • Wat zonnepanelen financieel opleveren.

Het rendement van zonnepanelen is niet altijd simpel te berekenen. Dat komt omdat het rendement van een zonnepaneel op elk dak anders kan zijn. Dat komt bijvoorbeeld door de ligging van het dak ten opzichte van de zon, de hellingshoek of schaduwvorming. Met de zonnepanelencheck bereken je wat je bespaart met zonnepanelen. Dit is een indicatie. Wil je meer informatie over je zonnepanelen mogelijkheden? Onze expert geeft je graag uitgebreid advies.  

De kosten van zonnepanelen verschillen per dak. De prijs van zonnepaneeln is bijvoorbeeld afhankelijk van het type en aantal zonnepanelen wat je nodig hebt. Meer weten? We vertellen je graag meer over de kosten van zonnepanelen.
Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak? Doe de zonnepanelencheck. Zo zie je binnen 1 minuut wat jij bespaart met zonnepanelen. In een gratis adviesgesprek vertellen onze adviseurs je alles over je mogelijkheden met zonnepanelen, de zonnepanelen prijs én je besparing!

Bij Essent heb je de keuze uit drie verschillende zonnepanelen. De afmetingen per zonnepaneel zijn ongeveer gelijk. We geven je graag meer zonnepanelen informatie over de afmetingen van zonnepanelen

Als je zonnepanelen gaat vergelijken, is het goed om op een aantal zaken te letten. Zo maak je een goede keuze. Lees meer over zonnepanelen vergelijken.

Essent heeft een eigen netwerk servicepartners waar ook zonnepanelen leveranciers onderdeel van zijn. De servicepartners van Essent voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen en werken met professionele installateurs. Onafhankelijke instanties controleren regelmatig de kwaliteit van de zonnepanelen. Samen met onze zorgvuldig geselecteerde servicepartners garanderen wij de beste kwaliteit.