We staan nog steeds voor je klaar om je te helpen met het energiezuinig maken van je huis. Uiteraard staat jouw en onze gezondheid voorop. We volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Bekijk de veelgestelde vragen.

ZonnepanelenBesparen met stroom van eigen dak

Goed om te weten over zonnepanelen

Zonnepanelen via Essent

Salderingsregeling zonnepanelen

Salderen is niets meer dan een aftreksom. Namelijk: de energie die wij leveren min de energie die je teruggeeft via zonnepanelen. Dit noemen we terugleveren met zonnepanelen. Maar hoe werkt het precies?
Zonnepanelen via Essent

Btw-aftrek zonnepanelen

De btw op zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Goed nieuws! Het levert je al snel een besparing op van ongeveer 21%. Koop je zonnepanelen via Essent, dan regelen we dit gratis voor je.
Zonnepanelen via Essent

Subsidie zonnepanelen

Je huis energiezuinig maken wordt steeds belangrijker. Financiële regelingen en gemeentelijke subsidies verlagen de investering in zonnepanelen. Benieuwd naar de mogelijkheden in 2020?

   

Ik wil zonnepanelen kopen

  • Bespaar gemiddeld €600 per jaar op je energierekening
  • Offerte op maat: helder wat je zonnepanelen kosten én opleveren
  • Professionele installatie door onze servicepartner bij jou in de buurt

Ja, ik wil meer weten over zonnepanelen kopen

Ook gemiddeld €600 per jaar besparen met zonnepanelen?

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Het kan zijn dat je een afspraak hebt met een energiemonteur van 1 van de servicepartners van Essent. Vanzelfsprekend volgen zij de richtlijnen van het RIVM en werken ze volgens de maatregelen van de overheid. Bekijk de maatregelen die wij met onze servicepartners nemen. Neem bij vragen over jouw afspraak rechtstreeks contact op met het bedrijf.

Zonnepanelen kopen kan, zonnepanelen huren kan niet. Het kopen van zonnepanelen levert meer rendement op, daarom zijn we gestopt met het verhuren van zonnepanelen. Wil je zonnepanelen aanschaffen? Dan hoef je niet over te stappen. Ook als je geen klant bij ons bent is het mogelijk om zonnepanelen te kopen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Ja, dat kan. Onze adviseurs zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 16:30 uur op telefoonnummer 073 - 85 01 200. Samen met de adviseur bespreek je de energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw woning.

Zonnepanelen maken gebruik van de voordelen van zonne-energie. Je bespaart op je energierekening én denkt aan het milieu. De zonnecellen in het zonnepaneel zetten zonlicht om in stroom. Deze stroom noemen we gelijkstroom. Een omvormer zet gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. Wisselstroom kunnen we gebruiken in ons huishouden. De omvormer is daarom een belangrijk onderdeel van de zonnepaneleninstallatie.

Zonnepanelen hebben verschillende voordelen. De besparing op je energierekening is een van de vele voordelen van zonnepanelen. Daarnaast verbeteren zonnepanelen het energielabel van je woning. Dit is gunstig voor de waarde van je woning. Bovendien wek je op een duurzame manier energie op. Zo verlaag je de CO2-uitstoot van je woning. En dat is goed voor het milieu!

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek. Dit staat voor de hoeveelheid energie die een zonnepaneel oplevert. De hoeveelheid Wattpiek wordt gebruikt om zonnepanelen te vergelijken. De zonnepanelen opbrengst is de hoeveelheid kilowattuur aan elektriciteit (kWh) die een zonnepaneel opwekt. Met een omrekenfactor rekenen we Wattpiek om in kilowattuur.

De opbrengst van zonnepanelen verschilt per maand. Dit is afhankelijk van het aantal zonuren per maand. Daarnaast is de temperatuur van belang. De maanden mei, juni en juli zijn meestal de beste maanden voor zonnepanelen.

Met het rendement van zonnepanelen bedoelen we:

  • De hoeveelheid zonlicht dat omgezet kan worden in energie, óf
  • Wat zonnepanelen financieel opleveren.

Het rendement van zonnepanelen is niet altijd simpel te berekenen. Dat komt omdat het rendement van meerdere zaken afhankelijk is. Bijvoorbeeld het type zonnepaneel, hoe oud het zonnepaneel is en de hellingshoek van de zonnepanelen. Daarnaast zijn schaduw, vuil en het weer van invloed op het rendement.

De prijs van zonnepanelen is afhankelijk van het type zonnepanelen. Daarnaast is het aantal zonnepanelen wat je nodig hebt van invloed op de kosten van zonnepanelen. Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak? Doe de zonnepanelencheck. Zo zie je binnen 1 minuut wat jij bespaart met zonnepanelen. Ben je benieuwd naar de zonnepanelen prijs en advies van een expert? In een gratis adviesgesprek vertellen onze adviseurs alles over je mogelijkheden met zonnepanelen, wat dat kost én oplevert!

Bij Essent heb je de keuze uit drie verschillende zonnepanelen. De afmetingen van de zonnepanelen zijn ongeveer gelijk. Lees meer over de afmetingen van zonnepanelen.

Als je zonnepanelen gaat vergelijken, is het goed om op een aantal zaken te letten. Zo maak je een goede keuze. Lees meer over zonnepanelen vergelijken.