#goeievraag

Hoeveel kan ik jaarlijks
met zonnepanelen besparen?

Kan ik jaarlijks € 600 verdienen met zonnepanelen?

Om te weten hoeveel zonnepanelen op jouw dak kunnen opbrengen, is het handig én slim om onze ZonnepanelenCheck te doen. We berekenen dan op basis van je dak, het aantal zonnepanelen, het type zonnepanelen enzovoorts wat je jaarlijks kunt besparen. Een ding is wel zo goed als zeker: zonnepanelen leveren meer op dan geld op de bank...

Kun je écht € 600 per jaar besparen met zonnepanelen?

Wat je écht gaat besparen met zonnepanelen, hangt af van een heleboel factoren. Maar: gemiddeld gezien durven we te zeggen dat dat € 600 per jaar is.

Wist je dat je geen klant bij Essent hoeft te zijn om bij ons zonnepanelen te regelen? We helpen graag iedereen in Nederland aan een duurzaam huis.

   

   

#goeievraag zonnepanelen-monteur.png

Benieuwd hoe we de besparing berekenen?

We hebben het vaak over het feit dat je met zonnepanelen € 600 per jaar kunt besparen. Onze zonnepanelenspecialist Niels vertelt je graag hoe we dit berekenen.

Wattpiek is de meeteenheid voor de capaciteit van zonnepanelen. Als je 10 zonnepanelen hebt van 300Wp, wek je in een jaar tijd 3.000Wp op. Deze 3.000 Wattpiek staat gelijk aan 2.700 kWh. Eén kWh kost € 0,22. Doen we dit maal 2.700, dan komen we uit op een besparing van € 594 en dat is bijna 600 euro.

Lees meer over de opbrengst van zonnepanelen

   

   

6. Img: logo-goeievraag - wit 2

Wat is van invloed op mijn besparing?
Goeie vraag!

Je wilt weten wat je zonnepanelen op gaan leveren én hoeveel je dus per jaar bespaart op je energierekening. Een vraag die we niet 1, 2, 3 kunnen beantwoorden. Waarom? Omdat de opbrengst afhankelijk is van bijvoorbeeld: je daktype, de hellingsgraad van je dak, waar je huis staat. De meest ideale omstandigheden weten we wel: dak op het zuiden, met een hellingshoek van 30-40°.
Doe de ZonnepanelenCheck om jouw besparing te berekenen.


Doe de ZonnepanelenCheck