Thuisbatterij 20 kWh
Slim besparen op je energierekening?
Controle over je energieverbruik met een 20 kWh thuisbatterij
Voordelen van een thuisbatterij van Essent
Meer eigen stroomverbruik
Minder afhankelijk stroomnet
Besparen
Toekomstbestendig
Wat is een thuisbatterij van 20 kWh?
Zo werkt een 20 kWh thuisbatterij
De werking van een thuisbatterij van 20 kWh is gebaseerd op de lithium-ion-technologie, die bekend staat om zijn hoge efficiëntie en lange levensduur. Wanneer de batterij volledig is opgeladen, kan deze tot 20 kilowattuur (kWh) aan elektrische energie leveren. Dit is voldoende om een gemiddeld huishouden enkele uren van stroom te voorzien. Dat is uiteraard wel afhankelijk van het verbruik. Door de opgewekte zonne-energie op te slaan, kun je deze later gebruiken, bijvoorbeeld ‘s avonds of tijdens bewolkte dagen. Hierdoor profiteer je optimaal van je zonne-energiesysteem.

Hoe werkt een 20 kWh thuisbatterij?
Het gebruik van een hybride omvormer kan de efficiëntie verhogen en kosten besparen door de functies van een omvormer voor zowel zonnepanelen als de thuisbatterij te combineren. Een thuisbatterij van 20 kWh kan gemiddeld een groot deel van je dagelijks energieverbruik opvangen, afhankelijk van je verbruikspatroon en de hoeveelheid zonne-energie die je opwekt.

Om video's te bekijken op deze website moet je het gebruik van cookies toestaan.
Cookievoorkeuren wijzigenWaarom kiezen voor een 20 kWh thuisbatterij?

Een 20 kWh thuisbatterij biedt jou de mogelijkheid om slim om te gaan met je energieverbruik. Dankzij de grotere opslagcapaciteit kun je meer overtollige zonne-energie opslaan en gebruiken wanneer jij dat wilt, bijvoorbeeld 's avonds, in de winter of tijdens piekuren. Zo verminder je sterk je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet én bespaar je op je energiekosten. Bovendien ben je optimaal voorbereid op schommelende energieprijzen en veranderingen in terugleververgoedingen.
Met een thuisbatterij profiteer je van meerdere voordelen:
- Maximaliseer eigen verbruik van zonne-energie: Met een royale opslagcapaciteit kun je een groter deel van je zelf opgewekte zonne-energie opslaan en gebruiken wanneer je het nodig hebt. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. Een thuisbatterij is ideaal voor huishoudens die veel stroom verbruiken.
- Verhoogde zelfvoorzienendheid: Een grotere batterijcapaciteit betekent minder afhankelijkheid van het openbare elektriciteitsnet. Dit vergroot je energiezekerheid. Ook tijdens stroomstoringen heb je extra zekerheid.
- Slim energiebeheer met de Essent-app: Via de gebruiksvriendelijke Essent-app houd je realtime inzicht in je energieproductie, verbruik en opslag. Zo haal je het maximale uit je thuisbatterij en is het dus een hele slimme investering.
Alternatieven voor een 20 kWh thuisbatterij
Thuisbatterij 10 kWh
Voor huishoudens met een lager energieverbruik kan een thuisbatterij van 10 kWh een uitstekend alternatief zijn. Deze batterijen zijn kleiner en minder duur dan een 20 kWh-batterij, maar bieden nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid energieopslag. Een thuisbatterij van 10 kWh is ideaal voor middelgrote huishoudens die een deel van hun energieverbruik willen dekken met hernieuwbare energie. Dit maakt het een slimme investering voor wie zijn energiekosten wil verlagen zonder een grote investering te doen.
Meer over de 10 kWh thuisbatterij
Thuisbatterij 5 kWh
Een thuisbatterij van 5 kWh is een nog kleinere optie, perfect voor huishoudens met een zeer laag energieverbruik. Deze batterijen zijn ideaal voor kleine huishoudens of voor diegenen die slechts een deel van hun energieverbruik willen dekken met hernieuwbare energie. Een thuisbatterij van 5 kWh is een betaalbare optie voor wie wil beginnen met energieopslag zonder een grote investering te doen. Het biedt een efficiënte energieopslagoplossing voor huishoudens die hun groene stroom optimaal willen benutten.
Wat je nog meer moet weten over thuisbatterijen

Tips bij het kopen van een thuisbatterij

Welke thuisbatterij is het beste voor jou?
Welke thuisbatterij past het best bij jouw situatie? Ontdek de verschillen en bekijk welke opties er zijn in ons overzicht van de beste thuisbatterijen.

Hoeveel kost een thuisbatterij?
Wat kost een thuisbatterij precies? Bekijk een helder overzicht van de prijzen, installatiekosten en mogelijke besparingen. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.
Veelgestelde vragen over 20 kWh thuisbatterijen
De prijs van een 20 kWh thuisbatterij hangt af van de opslagcapaciteit, het type batterij en eventuele installatiekosten. Over het algemeen geldt: hoe groter de batterij, hoe hoger de investering.
Over het algemeen geldt het volgende: Voor een thuisbatterij van 30 kWh kunnen de kosten oplopen tot ongeveer 22.500 euro, exclusief installatie. Voor huishoudens met een lager energieverbruik kan een 5 kWh thuisbatterij al een interessante keuze zijn, met een gemiddelde prijs van 3.650 euro.
Een 20 kWh thuisbatterij biedt een goede balans tussen opslagcapaciteit en kosten, waardoor het een populaire keuze is voor veel huishoudens. Wil je weten welke thuisbatterij voor jou geschikt is en wat de exacte kosten zullen zijn? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.
Jouw eigen 20 kwh thuisbatterij
Kosten en rendement
Toepassing en gebruik
Werking en technologie