Subsidie voor isolatie?

#goeievraag

'Krijg ik subsidie voor isolatie?'

De overheid stelt vanaf 2 september subsidie beschikbaar voor isolatie. Een goed moment om je woning te isoleren! Zo bespaar je tot wel 20 procent op isolatie. Aan de subsidie zijn enkele voorwaarden verbonden. We vertellen je er graag meer over. 

Voor welke vormen van isolatie geldt de subsidie?

De subsidieregeling geldt voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en glasisolatie. Je komt in aanmerking voor de subsidie als je minimaal 2 van deze isolatiemaatregelen laat aanbrengen. Hierbij geldt een minimaal aantal vierkante meters. In de meeste gevallen voldoe je hier al snel aan.

Subsidie voor isolatie: bespaar tot wel 20 procent

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het type isolatiemaatregelen én het aantal vierkante meters dat is geïsoleerd. Het subsidiebedrag loopt op tot wel 20 procent van de investering. Je isolatiekosten heb je met deze subsidie weer sneller terugverdient. Dit maakt het isoleren van je woning nu extra aantrekkelijk.

Alleen bij Essent: subsidieservice

Het aanvragen van subsidie is een tijdrovende klus. Essent maakt het je gemakkelijk; wij doen het voor je! Hiervoor geef je ons de machtiging de subsidie voor je aan te vragen.  Met ons professioneel advies, vakkundige installatie en unieke subsidieservice regelen we alles van A tot Z. Zo heb je er zelf geen omkijken naar. Én geniet je al snel van een heerlijke temperatuur in huis.

Wil je liever zelf de subsidie aanvragen? Dat is ook mogelijk. Onze servicepartner zorgt ervoor dat je alle benodigdheden ontvangt. 

Adviesgesprek aanvragen


Waarom subsidie voor isolatie?

De subsidie komt voort uit het Klimaatakkoord. Het doel van het Klimaatakkoord is het terugdringen van de CO₂-uitstoot. Het verduurzamen van ten minste 1,5 miljoen woningen draagt daaraan bij. Met de subsidie op isolatie stimuleert de overheid burgers isolatiemaatregelen in huis aan te brengen. Dit  helpt het gasverbruik en de CO₂-uitstoot te verlagen. In totaal is 84 miljoen euro subsidie beschikbaar.

Wat kost isolatie, is dat een dure post?

Essent ging langs bij Henny en Harry. Harry speelt al een tijdje met het idee om hun huis te laten isoleren. Maar wat dit precies gaat kosten? Hij heeft eigenlijk geen idee. Een perfecte vraag voor onze Essent expert dus!

 

Alleen bij Essent: isolatie met subsidieservice

isoleer je woning nu extra voordelig

Meer goeie vragen

Waarom isoleren via Essent?

Ten eerste hoef je geen klant te zijn om via ons je huis te isoleren. Ten tweede hebben we een netwerk van lokale isolatiespecialisten. En er is nog meer...

Lees het antwoord

Welke isolatie levert het meeste op?

Een goed geïsoleerd huis levert altijd wat op, dat is iets wat zeker is. Maar welke soort isolatie je het mééste oplevert? Voor die uitleg hebben we wat meer ruimte nodig.

Lees het antwoord

Hoeveel kan ik besparen met isolatie?

Wat je kunt besparen met isolatie hangt af van je huis en welke isolatie je laat aanbrengen. Onze online isolatiecheck geeft sowieso goed antwoord op deze vraag.

Lees het antwoord

Waar vind ik alle antwoorden over energie? 

Weten wat isolatie je oplevert of welke zonnepanelen het beste zijn? Of wanneer je huis geschikt is voor isolatie? We geven je graag het antwoord op al deze prangende vragen en meer.

Bekijk meer goeie vragen