'Krijg ik subsidie voor isolatie?'

Jazeker! De overheid stelt subsidie beschikbaar voor isolatie. En goed nieuws: De subsidie is tijdelijk verhoogd! Een éxtra goed moment om je woning te isoleren dus. Je bespaart tot wel 30% op isolatie. We vertellen je graag meer over de subsidie voor isolatie.

Waarom subsidie voor isolatie?

De subsidie isolatie voor particulieren komt voort uit het Klimaatakkoord. Het doel van het Klimaatakkoord is het terugdringen van de CO₂-uitstoot. Het verduurzamen van ten minste 1,5 miljoen woningen draagt daaraan bij. Met de subsidie op isolatie stimuleert de overheid jou om isolatiemaatregelen in huis aan te brengen. Dit helpt het gasverbruik en de CO₂-uitstoot te verlagen. In totaal is 84 miljoen euro subsidie beschikbaar. Met de subsidie isolatie verlaag je de investering. Zo wordt isolatie voor een grotere groep mensen bereikbaar. Bovendien wordt de terugverdientijd korter, omdat je minder hebt betaald voor de aanschaf. Met de isolatie subsidie komt het energiezuinig maken van je woning dus een stuk dichterbij. 

Tijdelijke verhoging subsidie: hét moment om te isoleren

Vanaf 1 juni is de subsidie voor isolatie verhoogd. Je ontvangt dus een groter deel van de kosten terug. Waar eerder zo'n 20% van de kosten van isolatie gedekt werkt door de subsidie, is dat op dit moment ongeveer 30%. Dit maakt het isoleren van je woning nu extra aantrekkelijk. 
Maar let op: de verhoging van de isolatie subsidie is tijdelijk en stopt op 31 december 2020. 

Subsidie voor isolatie: bespaar tot wel 30%

De subsidie voor isolatie noemen we de SEEH. SEEH staat voor Subsidieregeling energiebesparing eigen huis. Deze isolatie subsidie bestaat sinds vorig jaar en is onlangs verruimd van 20% naar ongeveer 30% van de investeringskosten. De tijdelijke verhoging geldt tot 31 december 2020. Wil je gebruikmaken van de subsidie? Dan is het belangrijk dat je eigenaar bent van de woning. Bovendien geldt de subsidie vanaf 2 isolatiemaatregelen. 

De hoogte van de isolatie subsidie is afhankelijk van het type isolatiemaatregelen én het aantal vierkante meters dat is geïsoleerd. Het subsidiebedrag loopt op tot wel 30% van de investering. Je isolatiekosten heb je met deze subsidie weer sneller terugverdient. Dit maakt het isoleren van je woning tot eind van dit jaar éxtra aantrekkelijk! 

Voor welke vormen van isolatie geldt de subsidie?

De subsidieregeling geldt voor verschillende vormen van isolatie. Dit zijn:

  • Spouwmuurisolatie. De ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur - de spouw - wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Dankzij het opvullen van de spouwmuur met isolatiemateriaal kan de warmte het huis minder gemakkelijk verlaten. In de zomer komt de warmte juist minder gemakkelijk naar binnen. 
  • Vloerisolatie. Via de vloer gaat veel warmte verloren. Daarom is het verstandig de vloer te isoleren. Zo krijg je een merkbaar hogere temperatuur van de vloer. Vloerisolatie gaat warmteverlies via de vloer tegen.
  • Dakisolatie. Via het dak gaat de meeste warmte in huis verloren. En dat is zonde! Een slecht geïsoleerd dak verspilt veel energie. Ongeveer 30 procent van de warmte gaat via het dak verloren. Goede dakisolatie gaat dit tegen.
  • Glasisolatie. In nieuwe huizen wordt doorgaans geen enkel glas meer geplaatst. Simpelweg omdat dit te veel warmte doorlaat. Isolatieglas, zoals HR++ glas, gaat dit tegen. Zo wordt de temperatuur in huis een stuk aangenamer.

Je komt in aanmerking voor de subsidie voor isolatie als je minimaal 2 van deze isolatiemaatregelen laat aanbrengen. Hierbij geldt een minimaal aantal vierkante meters. In de meeste gevallen voldoe je hier al snel aan. Kortom, een goede reden om te profiteren van de tijdelijk hogere subsidie van ongeveer 30%.

Alleen bij Essent: subsidieservice

Het aanvragen van subsidie is een tijdrovende klus. Essent maakt het je gemakkelijk; wij doen het voor je! Hiervoor geef je ons de machtiging de subsidie voor je aan te vragen.  Met ons professioneel advies, vakkundige installatie en unieke subsidieservice regelen we alles van A tot Z. Zo heb je er zelf geen omkijken naar. Én geniet je al snel van een heerlijke temperatuur in huis.

Wil je liever zelf de subsidie aanvragen? Dat is ook mogelijk. Onze servicepartner zorgt ervoor dat je alle benodigdheden ontvangt. 

Adviesgesprek aanvragen

Wat kost isolatie, is dat een dure post?

Essent ging langs bij Henny en Harry. Harry speelt al een tijdje met het idee om hun huis te laten isoleren. Maar wat dit precies gaat kosten? Hij heeft eigenlijk geen idee. Een perfecte vraag voor onze Essent expert dus!

 

Alleen bij Essent: isolatie met subsidieservice

isoleer je woning nú tijdelijk met extra subsidie

Meer goeie vragen

Waarom isoleren via Essent?

Ten eerste hoef je geen klant te zijn om via ons je huis te isoleren. Ten tweede hebben we een netwerk van lokale isolatiespecialisten. En er is nog meer...

Lees het antwoord

Welke isolatie levert het meeste op?

Een goed geïsoleerd huis levert altijd wat op, dat is iets wat zeker is. Maar welke soort isolatie je het mééste oplevert? Voor die uitleg hebben we wat meer ruimte nodig.

Lees het antwoord

Hoeveel kan ik besparen met isolatie?

Wat je kunt besparen met isolatie hangt af van je huis en welke isolatie je laat aanbrengen. Onze online isolatiecheck geeft sowieso goed antwoord op deze vraag.

Lees het antwoord

Waar vind ik alle antwoorden over energie? 

Weten wat isolatie je oplevert of welke zonnepanelen het beste zijn? Of wanneer je huis geschikt is voor isolatie? We geven je graag het antwoord op al deze prangende vragen en meer.

Bekijk meer goeie vragen