'Krijg ik subsidie voor isolatie?'

Jazeker! De overheid stelt subsidie beschikbaar voor isolatieKies je voor één isolatiemaatregel? Dan krijg je tot 15% van de kosten terug. Laat je 2 soorten isolatie aanbrengen, dan krijg je tot 30% van de kosten van isolatie terug. Let op: de subsidie op één maatregel geldt vanaf 2023. Bewaar daarom je factuur tot ten minste 01-01-2023.  We vertellen je graag meer over de subsidie voor isolatie.

Waarom subsidie voor isolatie?

De subsidie isolatie voor particulieren komt voort uit het Klimaatakkoord. Het doel van het Klimaatakkoord is het terugdringen van de CO₂-uitstoot. Het verduurzamen van ten minste 1,5 miljoen woningen draagt daaraan bij. Met de subsidie op isolatie stimuleert de overheid jou om isolatiemaatregelen in huis aan te brengen. Dit helpt het gasverbruik en de CO₂-uitstoot te verlagen. In totaal is 84 miljoen euro subsidie beschikbaar. Met de subsidie isolatie verlaag je de investering. Zo wordt isolatie voor een grotere groep mensen bereikbaar. Bovendien wordt de terugverdientijd korter, omdat je minder hebt betaald voor de aanschaf. Met de isolatie subsidie komt het energiezuinig maken van je woning dus een stuk dichterbij. 

Subsidie voor isolatie: bespaar tot wel 30%

De subsidie voor isolatie noemen we de SEEH. SEEH staat voor Subsidieregeling energiebesparing eigen huis. Kies je voor één isolatiemaatregel? Dan krijg je tot 15% van de kosten terug. Laat je 2 soorten isolatie aanbrengen, dan krijg je tot 30% van de kosten van isolatie terug. Let op: de subsidie op één maatregel geldt vanaf 2023. Bewaar daarom je factuur tot ten minste 01-01-2023. Wil je gebruikmaken van de subsidie? Dan is het belangrijk dat je eigenaar bent van de woning.

De hoogte van de isolatie subsidie is afhankelijk van het type isolatiemaatregelen én het aantal vierkante meters dat is geïsoleerd. Het subsidiebedrag loopt op tot wel 30% van de investering. Je isolatiekosten heb je met deze subsidie weer sneller terugverdient. Dit maakt het isoleren van je woning éxtra aantrekkelijk! 

Voor welke vormen van isolatie geldt de subsidie?

De subsidieregeling geldt voor verschillende vormen van isolatie. Dit zijn:

  • Spouwmuurisolatie. De ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur - de spouw - wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Dankzij het opvullen van de spouwmuur met isolatiemateriaal kan de warmte het huis minder gemakkelijk verlaten. In de zomer komt de warmte juist minder gemakkelijk naar binnen. 
  • Vloerisolatie. Via de vloer gaat veel warmte verloren. Daarom is het verstandig de vloer te isoleren. Zo krijg je een merkbaar hogere temperatuur van de vloer. Vloerisolatie gaat warmteverlies via de vloer tegen.
  • Dakisolatie. Via het dak gaat de meeste warmte in huis verloren. En dat is zonde! Een slecht geïsoleerd dak verspilt veel energie. Ongeveer 30 procent van de warmte gaat via het dak verloren. Goede dakisolatie gaat dit tegen.
  • Glasisolatie. In nieuwe huizen wordt doorgaans geen enkel glas meer geplaatst. Simpelweg omdat dit te veel warmte doorlaat. Isolatieglas, zoals HR++ glas, gaat dit tegen. Zo wordt de temperatuur in huis een stuk aangenamer.

Je komt in aanmerking voor de subsidie voor isolatie als je minimaal 2 van deze isolatiemaatregelen laat aanbrengen. Hierbij geldt een minimaal aantal vierkante meters. In de meeste gevallen voldoe je hier al snel aan. 

Subsidieservice bij Essent

Het aanvragen van subsidie is een tijdrovende klus. Essent maakt het je gemakkelijk. Kies je voor 2 soorten isolatie? Dan helpt de isolatiespecialist van onze servicepartners je met de subsidieaanvraag. Hiervoor geef je ons de machtiging de subsidie voor je aan te vragen. Met ons professioneel advies, vakkundige installatie en unieke subsidieservice regelen we alles van A tot Z. Zo heb je er zelf geen omkijken naar. Én geniet je al snel van een heerlijke temperatuur in huis.

Wil je liever zelf de subsidie aanvragen? Dat is ook mogelijk. De isolatiespecialist van onze servicepartners zorgt ervoor dat je alle benodigdheden ontvangt. 

Adviesgesprek aanvragen