Leestijd: 4 min

 

De overheid stelt subsidie beschikbaar voor isolatie in 2023. Kies je voor één isolatiemaatregel, dan krijg je tot 15% van de kosten terug. Laat je 2 isolatiemaatregelen uitvoeren, dan krijg je tot 30% van de isolatiekosten terug. Bij Essent nemen we het aanvragen van de subsidie volledig uit handen. We vertellen je graag meer over de subsidiemogelijkheden en onze subsidieservice.

Waarom subsidie voor isolatie?

Het isoleren van je woning heeft veel voordelen. Je wooncomfort verbetert en de waarde van je woning stijgt. Daarnaast verbruik je minder energie, waardoor je flink bespaart op je energierekening. Omdat je minder energie verbruikt ben je goed bezig voor het klimaat en milieu. Het isoleren van je huis is daarom ook een belangrijke stap om de doelen in het klimaatakkoord te bereiken. Om die reden stimuleert de overheid jou graag om te isoleren door subsidie beschikbaar te stellen.

Doe de isolatiecheck om erachter te komen hoeveel jij kunt besparen of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Dit zijn de isolatiesubsidies in 2023

Je kunt van twee soorten subsidie gebruik maken om je woning te isoleren. Ben je een woningeigenaar of wil je zakelijk isoleren? Dan kun je gebruik maken van de ISDE-regeling. Zit je in een VvE? Dan kun je gebruik maken van de SVVE-subsidie.

ISDE-subsidie

Je kunt ISDE-subsidie aanvragen voor isolatie en andere duurzame oplossingen, zoals een warmtepomp. Voor je eerste maatregel krijg je tot 15% vergoed. Kies je voor een tweede maatregel, dan krijg je tot 30% vergoed. En dat tikt aan!

Het aanvragen van deze subsidie is helaas ingewikkeld en tijdrovend. Daarom biedt Essent een subsidieservice aan. Hiermee nemen we de subsidieaanvraag uit handen.

Voor wie is de ISDE-subsidie?

De ISDE is er voor woningeigenaren en zakelijke gebruikers. Als woningeigenaar kun je de ISDE aanvragen voor: spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, gevelisolatie, HR++-glas en triple glas, zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler.

SVVE-subsidie

De SVVE-subsidie is beschikbaar voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's), wooncoöperaties en woonverenigingen. Je kunt gebruik maken van deze subsidie voor energiebesparende maatregelen zoals: isolatie van dak, (spouw)muren, glas en vloeren. Daarnaast kun je ook gebruik maken van deze subsidie voor energieadvies en procesbegeleiding of een duurzaam meerjarenonderhoudsplan.

Voorwaarden van de SVVE-subsidie

Per onderdeel gelden er andere voorwaarden. Voor subsidie op energiebesparende maatregelen gelden in ieder geval deze voorwaarden:

  • Als de VvE uit meerdere losstaande gebouwen bestaat vraag je subsidie per gebouw aan.
  • In de VvE bevindt zich minstens één woning waarvan de eigenaar de bewoner is
  • De VvE laat alle maatregelen uitvoeren door één of meerdere bedrijven met een KVK-inschrijving.

Lees hier alle voorwaarden

Hoeveel subsidie ontvang je voor isolatie in 2023?

Om in aanmerking te komen voor subsidie is een minimum en maximum aantal vierkante meters vereist. Daarnaast is er ook een maximaal subsidiebedrag die je per vierkante meter krijgt. Lees hieronder of je in aanmerking komt en hoeveel subsidie je kunt verwachten:

Subsidie spouwmuurisolatie

Met subsidie voor spouwmuurisolatie kun je een mooi bedrag besparen voor het aanbrengen hiervan. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn voor je energierekening. Het is mogelijk om oppervlakten te laten isoleren tussen de 10 en 170 vierkante meter. Voor deze isolatiewerkzaamheden geldt een maximum subsidiebedrag van €8 per vierkante meter. Dit is afhankelijk van of je één of meerdere isolatiemaatregelen laat uitvoeren.

Subsidie dakisolatie

Dakisolatie heeft in de meeste gevallen het meeste impact op je besparing. Naast deze besparing kun je er ook een mooi subsidiebedrag voor ontvangen. Je moet hierbij minimaal 20 vierkante meter en maximaal 200 vierkante meter laten isoleren. Je kunt dan subsidie voor dakisolatie krijgen tot maximaal €30 per vierkante meter.

Subsidie vloerisolatie

Hoewel dakisolatie vaak de grootste impact heeft op energiebesparing, kan vloerisolatie ook flink bijdragen met besparingen op je energierekening. Om in aanmerking te komen voor de subsidie hiervan moet je minimaal 20 vierkante meter en maximaal 130 vierkante meter laten isoleren. Met subsidie voor vloerisolatie kun je tot maximaal €11 per vierkante meter subsidie ontvangen.

Lees het complete overzicht en de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid, dan weet je waar je rekening mee moet houden.

De subsidieservice van Essent

Het isoleren van je woning heeft veel voordelen. Het feit dat je ook nog subsidie kunt aanvragen maakt isoleren nog aantrekkelijker. Helaas kan het aanvragen van isolatiesubsidie best veel tijd kosten en is het vaak ingewikkeld. Om de stap naar woningisolatie niet groter te maken dan nodig, nemen wij de aanvraag van subsidie uit handen met onze subsidieservice.

Wil je meer weten over onze subsidieservice? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.