Kosten
zonnepanelen huren

De kosten van zonnepanelen huren

Profiteren van de opbrengst van zonnepanelen, maar geen zin in een grote investering? Huurpanelen zijn een uitkomst als u een eigen woning en dak heeft. U geniet direct van een lagere energierekening én draagt tegelijkertijd uw steentje bij aan een duurzamere samenleving. Wanneer u als particulier zonnepanelen huurt, krijgt u voor een vaste maandelijkse vergoeding een set zonnepanelen op uw dak. U betaalt dus geen duizenden euro’s voor de aanschaf van zonnepanelen en weet precies waar u aan toe bent. Zowel de installatie, het onderhoud en de verzekering van de gehuurde zonnepanelen wordt volledig door Essent geregeld. Uw spaargeld blijft daardoor gewoon beschikbaar voor andere zaken, terwijl u tegelijkertijd direct bespaart op uw maandelijkse energierekening. De huurkosten worden namelijk verrekend met de opbrengst van de zonnepanelen en uw eigen verbruik. Dat levert u elke maand een mooie besparing op! Hoeveel precies? Bekijk de voorbeeldberekening.

De kosten van zonnepanelen huren: een praktijkvoorbeeld

Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt ongeveer 3.500 kWh elektriciteit per jaar. Om dit jaarlijkse verbruik volledig op te wekken met zonnepanelen, heeft u circa 14 panelen op uw dak nodig. Dit is daarom op dit moment de gemiddelde grootte van een set huurpanelen. Als de zonnepanelen op een ideale plaats gemonteerd zijn (op het zuiden/zuidwesten en een optimale dakhelling van ongeveer 35 graden), dan wekken de meeste mensen gemiddeld zelfs iets meer op dan hun eigen verbruik.

Voor een installatie van 14 zonnepanelen zijn de maandelijkse huurkosten € 58,20, terwijl u elke maand maar liefst € 67,- bespaart (jaarlijks € 804,-). Het maandelijkse voordeel is € 8,80 (jaarlijks een bedrag van € 105,60), zonder dat u daar iets voor hoeft te doen! Het maandelijkse huurbedrag bestaat uit de kosten voor de zonnepanelen, de installatie, verzekering en servicekosten. Bekijk in een fragment van Radar Extra waarom Fons en Rieky van de Broek blij worden van hun zonnepanelen.

Aantrekkelijke huurvoorwaarden

Als u via Essent zonnepanelen huurt, krijgt u zonnepanelen van de hoogste kwaliteit op uw dak. Bovendien worden ze vakkundig en slechts in één dag geïnstalleerd. U profiteert vervolgens direct van de opbrengst en een mooie besparing op uw energierekening. Mocht u besluiten niet langer gebruik te willen maken van de gehuurde zonnepanelen? Dan is het mogelijk om uw huurcontract elke gewenste maand beëindigen. U betaalt een vast bedrag en weet dus precies waar u aan toe bent, zonder verrassingen of verborgen kosten achteraf. Op deze manier profiteert u van alle voordelen en de opbrengst van zonne-energie. Gedurende de huurperiode houdt Essent uw panelen op afstand goed in de gaten. Vermindert de opbrengst bijvoorbeeld omdat de panelen vies zijn? Dan nemen we contact met u op. Als het nodig is maken wij ze schoon, daarvoor betaalt u niets extra. Om zonnepanelen te kunnen huren, is het wel belangrijk dat u een eigen woning heeft met een geschikt dak, zonder Vereniging van Eigenaren. 

Op elk gewenst moment uw gehuurde zonnepanelen kopen

De installatie van de zonnepanelen is onderdeel van onze service. Als u besluit te stoppen met huren, worden de huurpanelen tegen kostprijs voor u verwijderd. De kosten hiervan bedragen €50 per zonnepaneel. Een interessante mogelijkheid is echter, om de gehuurde zonnepanelen van ons over te nemen. U krijgt daarvoor een scherp aanbod op basis van de marktwaarde op dat moment. Gaat u verhuizen? Dan helpen wij u met het zoeken naar een passende oplossing. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om uw huurcontract te laten overnemen door de nieuwe bewoners.

Hoe werkt het huren van zonnepanelen?

Als u overtuigd bent van de lage kosten van het huren van zonnepanelen, komt Essent kosteloos een compleet zonnestroomsysteem op maat op uw dak plaatsen. Alles is daarbij inbegrepen, zoals de zonnepanelen, de benodigde omvormer, bekabeling en andere materialen. U betaalt slechts de huurprijs en geniet zorgeloos van de besparing op uw energierekening. Gedurende de periode waarin u de zonnepanelen huurt, bespaart tot wel vijf procent op uw energiekosten. Het huren van zonnepanelen is meestal veel rendabeler dan een spaarrekening en bovendien houdt u uw spaargeld gewoon op de bank. Het mes snijdt dus aan twee kanten. En het mooiste van alles? U helpt het milieu ook nog een handje. 


Benieuwd of uw woning en dak geschikt is voor het huren van zonnepanelen? Doe de Zonnepanelencheck en ontvang een offerte op maat. De zonnepanelencheck laat precies zien wat de kosten van het huren van zonnepanelen zijn en wat het u oplevert.