#goeievraag

Hoe werken
zonnepanelen eigenlijk?

In 2019 gaan de overheidsheffingen omhoog

‘Hoe werken zonnepanelen eigenlijk?’

Essent ging langs bij familie Hasiba, om hun vragen omtrent energie te beantwoorden. Het gezin heeft verschillende vragen over de voordelen die zonnepaneel eigenlijk biedt. Want hoe werken zonnepanelen nou precies? Goeie vraag! Bekijk het antwoord van de Essent expert.


Wek je eigen energie op met zonnepanelen

Met zonnepanelen heb je de kans om zelf te investeren in een duurzame energiebron, de zon! Gemiddeld heb je de kosten van zonnepanelen binnen 7,5 jaar terugverdiend. Daarnaast is de salderingsregeling verlengd tot 2023. Heb je geen tijd om je er helemaal in te verdiepen? Geen probleem, we regelen alles voor je. Met onze zonnepanelencheck kom je erachter hoe veel zonnepanelen er op je dak passen én hoeveel stroom die opwekken. Laat de zon maar schijnen! Heb je nog meer goeie vragen over zonnepanelen? Bekijk hier alle antwoorden.

Meer goeie vragen over zonnepanelen

Kan het dak zonnepanelen wel aan

Kan het dak zonnepanelen wel aan?

Goeie vraag! Met zonnepanelen investeer je in duurzame energie. Of jouw dak zonnepanelen aan kan, hangt onder andere af van het daktype en de hellingsgraad.

Lees meer

Welke zonnepanelen leveren het meest op

Welke zonnepanelen leveren het meeste op?

Wat je zonnepanelen uiteindelijk opbrengen is afhankelijk van een heleboel zaken. Bijvoorbeeld de plaatsing van de zonnepanelen op je dak, het seizoen of hoeveel schaduw op je dak valt.

Lees meer

Salderingsregeling zonnepanelen

Wat is er veranderd aan de salderingsregeling zonnepanelen?

De salderingsregeling maakt zonnepanelen extra aantrekkelijk. De komende jaren geniet je nog van de voordelen van de regeling.

Lees meer

Waar vind ik alle antwoorden over energie?

Weten wat isolatie je oplevert of welke zonnepanelen het beste zijn? Of ben je benieuwd wat onze klanten bij Thuisvoordeel krijgen? We geven je graag het antwoord op al deze prangende vragen en meer...

Bekijk meer goeie vragen