Btw terugvragen op zonnepanelen
Wij doen het voor je!

Btw teruggave zonnepanelen

Ben je je aan het oriënteren op zonnepanelen? Dan heb je waarschijnlijk ook gehoord van de btw teruggave voor zonnepanelen. Dit is mogelijk als je zonnepanelen gekocht hebt. En dat is goed nieuws, want het levert je al gauw een besparing op van ongeveer 21 procent! Het is dus een goed idee om de btw terug te vragen.

Btw zonnepanelen: wij helpen je

Koop je zonnepanelen via Essent? Dan krijg je gratis btw-service. We werken samen met fiscale specialisten die de btw teruggave voor je regelen. Het terugvragen van de btw is namelijk een behoorlijk administratief werkje. Dit blijft je dus bespaart.

btw terugvragen zonnepanelen

Doe de Zonnepanelencheck

en ontdek binnen 1 minuut

 

  • Of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen
  • Een indicatie van je besparing

Hoeveel btw kan ik terugvragen voor de zonnepanelen?

Koop je zonnepanelen voor je huis? Dan mag je de btw op de aanschaf én installatie terugvragen. De btw op zonnepanelen is 21%. Dit krijg je bijna helemaal terug. Dat is dus mooi meegenomen! Hierdoor wordt de investering in zonnepanelen een stuk lager. Bovendien heb je met zonnepanelen extra voordeel, omdat je zelf energie opwekt. Hoeveel je terugkrijgt hangt samen met het totale vermogen van je zonnepanelen. Een voorbeeld. Stel je hebt een zonnepanelen systeem van zo’n 3000 Wattpiek. Dit zijn ongeveer 10 zonnepanelen. Het btw bedrag zal in dit geval rond de €750 euro zijn (bron: Milieu Centraal).

Tot wanneer kan ik btw zonnepanelen terugvragen?

De betaalde btw terugvragen kan tot maximaal 6 maanden na afloop van het jaar waarin de zonnepanelen zijn aangeschaft. Voorbeeld: heb je in 2019 zonnepanelen gekocht? Dan kan je btw terugvragen tot 1 juli 2020. Zoals gezegd: koop je de zonnepanelen bij Essent, dan doet onze servicepartner de btw aangifte voor je. Bovendien profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling voor zonnepanelen.


Één keer btw zonnepanelen terugvragen

De btw hoeft vaak slechts één keer teruggevraagd te worden. Daarna mag je een ontheffing aanvragen. We geven je graag meer informatie over onze btw teruggave service voor zonnepanelen. In een gratis adviesgesprek vertellen we je alles over zonnepanelen en over de btw.

Zelf btw terugvragen: hoe werkt het?

Ga je zelf de btw op zonnepanelen terugvragen? Houd er rekening mee dat het een administratieve klus is die wij ook gratis voor je kunnen doen. Je meld je bij de Belastingdienst als startende ondernemer. Daarna ontvang je bericht van de Belastingdienst waarin ze je aanvraag goedkeuren. Je ontvangt een btw-nummer en inloggegevens voor de website van de Belastingdienst. Als dat binnen is, doe je de belastingaangifte. Één keer aangifte doen is in de meeste gevallen genoeg. Daarna mag je een ontheffing aanvragen.

Goed om te weten bij de btw teruggave zonnepanelen

De ontheffing geldt alleen als je jaarlijks maximaal € 20.000 omzet genereert uit zonnepanelen. De meeste huishoudens blijven onder deze grens. Je betaalt in het jaar dat je de zonnepanelen koopt wel btw over de stroom die je opwekt. Dit is geen groot bedrag en is al verrekend in de btw die je terugkrijgt voor de zonnepanelen. Gemakkelijk!

zonnepanelen btw teruggave