Beste zonnepanelen

 • Zonnepanelen - wat is de beste keuze?
 • U wilt natuurlijk de beste zonnepanelen die er maar zijn. Maar hoe weet u wanneer een zonnepaneel goed is en waar moet u dan op letten?

Wat zijn de beste zonnepanelen voor uw situatie?

In onze online tool berekent u hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen en wat ze u kunnen opleveren. U kunt uiteraard ook direct een offerte aanvragen.

Bereken uw voordeel

Wanneer is een zonnepaneel het beste?

Essent kiest alleen voor de beste panelen, al onze panelen worden bovendien in de fabriek in China door specialisten gecontroleerd op kleur en kwaliteit. U krijgt bovendien 10 jaar Essent garantie op de installatie, zonnepanelen en omvormer. Onthoud altijd: lijkt een offerte voor zonnepanelen te mooi om waar te zijn, dan is dat ook vaak zo. Verder is het belangrijk om te letten op:

 • 1. Vermogen van het zonnepaneel

  Kijk in de specificaties van de zonnepanelen altijd naar het gegarandeerde vermogen en niet naar het maximale vermogen. De fabrikant geeft aan wat de afwijking kan zijn van het maximale vermogen. Dat moet natuurlijk zo min mogelijk zijn.

 • 2. Opbrengst van het zonnepaneel

  Kijk naar de opbrengst van uw zonnepaneel en hoe efficiënt het paneel zonlicht omzet in elektriciteit. Heeft u weinig plek op uw dak, dan is een zonnepaneel met een hoge opbrengst erg interessant.

 • 3. Keurmerken van het zonnepaneel

  Let ook op keurmerken, zoals het CE keurmerk, IEC en TÜV. Onze zonnepanelen hebben bijvoorbeeld een TÜV keurmerk en een CE keurmerk.

 • 4. Installatie van zonnepanelen

  Het is belangrijk dat uw zonnepanelen goed geïnstalleerd en aangesloten worden op uw meterkast. Als dat niet goed gebeurt, leveren de panelen niet op wat u verwacht. Bovendien kan bij een slechte installatie kortsluiting ontstaan. Essent laat uw panelen installeren door ervaren monteurs. Zij houden zich altijd aan de hoge veiligheidseisen.