Copy of 1. Img Helemaal Zon
Zonnepanelen: zó geregeld

Altijd bereikbaar en in de buurt

Onze lokale zonexpert is altijd dichtbij en helpt u snel met vakkundige hulp. Van advies tot en met installatie en goede zorg zodra de panelen op uw dak liggen.

Zonnepanelen in een dag geinstalleerd

Plaatsing binnen 1 dag

Zonnepanelen zijn binnen een mum van tijd geïnstalleerd. Wij werken alleen met betrouwbare zonexperts uit de buurt. Dat zijn zonnepanelen zonder zorgen.

> Meer over de plaatsing

BTW teruggave bij aanschaf zonnepanelen

Gratis btw-teruggave

Ook u kunt de btw op uw zonnepanelen terug ontvangen van de belasting. Dat levert al snel een fikse besparing op. Wij maken het u makkelijk met de gratis btw-teruggaveservice.

> Meer over btw-teruggave

Ontdek salderingsregeling en teruglevering energie

Service tijdens de hele levensduur

Onze lokale zonexpert ontzorgt niet alleen tijdens oriëntatie en installatie maar gedurende de hele levensduur van uw panelen. Met het ServiceGarantPlan weet u zeker dat eventuele storingen snel worden opgemerkt en zó zijn opgelost.

> Meer weten over het ServiceGarantPlan?

Deskundig en betrouwbaar advies voor uw persoonlijke situatie

Door het grote aanbod zonnepanelen kunt u overrompeld raken. Daarom heeft Essent voor u de drie beste opties geselecteerd. 

  • Basis: goede kwaliteit zonnepanelen tegen een scherpe prijs
  • Comfort: onze meest verkochte zonnepanelen, mooi en efficiënt
  • Premium: het nieuwste type zonnepanelen met de hoogste opbrengst

Zonnepanelen vergelijken

Wie installeert mijn zonnepanelen?

De installatie van uw zonnepanelen wordt verzorgd door onze lokale zonexperts. Nog dezelfde dag wekt u stroom op. Fluitje van een cent!

Lees meer over de installatie

Meer weten? Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Het Comfortpaneel is, mede door zijn full black design, bij de meeste mensen favoriet. Daarom gebruiken we dit paneel in onze ZonnepanelenCheck. Op basis van uw persoonlijke wensen en behoeften kunt u ook kiezen voor:

  • een zonnepaneel tegen een scherpe prijs: Basis
  • een zonnepaneel met een gemiddeld hoge opbrengst: Premium. In verhouding heeft u minder panelen nodig om dezelfde stroomopbrengst te realiseren
  • een zonnepaneel met een langere levensduur én een relatief hoge opbrengst: de glas-glaspanelen

Monokristallijne ('mono') zonnecellen bestaan uit één siliciumkristal dat in dezelfde richting ligt, terwijl polykristallijne ('poly') zonnecellen uit meerdere siliciumkristallen bestaan van verschillende grootte. Monokristallijne zonnecellen zijn iets complexer om te produceren en zijn daardoor over het algemeen iets duurder dan polykristallijne zonnecellen. Het meest zichtbare verschil is dat polykristallijne zonnecellen een blauwe tint hebben en monokristallijne zonnecellen zwart zijn.

'Full black'-zonnepanelen, zoals ons Comfortpaneel, hebben niet alleen zwarte zonnecellen, maar ook een zwarte achtergrond en zwarte omlijsting. Daardoor vallen ze minder op op donkere daken.

> Lees meer over de verschillende typen zonnepanelen

Onze zonnepanelen zijn geschikt voor vele type daken, schuin of plat. Ook kunt u de zonnepanelen op het dak van uw garage of schuur laten plaatsen, mits daar stroomvoorziening is. Heeft u een bijzondere situatie, neemt u dan gerust contact met ons op.

Onze zonnepanelen gaan 25 jaar mee. Daarvan heeft u ook nog eens 10 jaar fabrieksgarantie. Met het ServiceGarantPlan doen we er alles aan om u zorgeloos te kunnen laten genieten van uw zonnepanelen.

> Lees meer over het ServiceGarantPlan

Glas-glaspanelen zijn een nieuw type zonnepanelen met een hogere opbrengst en een langere levensduur. Op glas-glaspanelen krijgt u 30 jaar product- en opbrengstgarantie. De voordelen van glas-glas zonnepanelen zijn:

  • 30 jaar garantie
  • Mooier uiterlijk
  • 100% bescherming tegen prestatievermindering

Er is geen landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen meer, maar er zijn nog wel lokale en regionale subsidies beschikbaar.

> Lees meer over subsidies op zonnepanelen

Op zonnige dagen leveren uw zonnepanelen meer energie op dan u op dat moment zelf nodig hebt. Die energie stroomt dan terug naar het elektriciteitsnet. Op uw jaarafrekening wordt de opgewekte stroom verrekend met de stroom die u geleverd hebt gekregen. Dit heet salderen. De salderingsregeling zoals deze nu is blijft in ieder geval tot 2023 bestaan.

> Lees meer over de toekomst van de salderingsregeling

Een omvormer is een elektrisch apparaat. Net als bijvoorbeeld een vaatwasser, wasmachine en wasdroger heeft een omvormer een beperkte levensduur. Omvormers die worden gebruikt bij in serie geschakelde zonnepanelen gaan tussen de 8 en 12 jaar mee. Bij een parallel geschakeld zonnestroomsysteem gaat een omvormer gemiddeld 12 tot 20 jaar mee.

Wij werken samen met leveranciers die al vele jaren actief zijn op de markt voor zonnepanelen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen op dit vlak. Daarnaast worden de fabrieken waarin de zonnepanelen gemaakt worden ook regelmatig gecontroleerd door onafhankelijk instanties om de kwaliteit te waarborgen.

U kunt uw zonnepanelen laten opnemen in de opstalverzekering. Meestal is het niet zo duur om de waarde van de zonnepanelen te laten opnemen in deze verzekering. Neem hiervoor altijd contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Informeer ook altijd naar welke schades precies worden gedekt. Doorgaans wordt schade door brand, onweer, hagel, water en bliksem gedekt.

Op het zakelijke deel van onze website kunt u eenvoudig informatie of een offerte voor zonnepanelen aanvragen.

Interesse in zonnepanelen? Waar wacht je nog op?

Nog meer zonnige voordelen: rendement & betrouwbaarheid

Zonnepanelen goede investering

Besparen én verdienen

Met zonnepanelen maakt u meer rendement dan met (spaar)geld op de bank. Uiteraard dalen uw maandlasten voor energie. Maar wist u ook dat zonnepanelen uw huis in waarde doen stijgen?

Onze zonexpert is altijd dichtbij

Zonnepanelen met servicegarantie

Wij bieden servicegarantie gedurende de hele levensduur van uw panelen.

Gegarandeerde opbrengst op uw zonnepanelen

Alles wat u wilt weten

Wilt u weten hoe de btw-teruggave op zonnepanelen werkt? Wilt u tips over hoe u zonnepanelen kunt schoonmaken? De antwoorden op al uw vragen over zonnepanelen vindt u op de Kennisbank.