Zorgeloos geld besparen

Zonnepanelen bieden meer rendement dan de bank

Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Dan is dit het beste moment om de knoop door te hakken. Wij informeren u graag over alle voordelen van zonnepanelen. We ontzorgen u volledig, van advies tot installatie. Na de installatie zorgen wij zelfs voor dagelijkse monitoring van de prestaties van uw panelen. Essent maakt het u gemakkelijk.

Zonnepanelen geïnstalleerd in 1 dag

All-in-pakketprijs

Alle zonnepanelen worden geleverd voor een all-in-pakketprijs, inclusief omvormer, installatie, installatiemateriaal, gratis btw-teruggaveservice, 2 jaar garantie op de installatie, 10 jaar productgarantie en 25 jaar rendementsgarantie.

> Bekijk pakketprijzen

Waardestijging van uw huis door installatie van zonnepanelen

Waardestijging van uw woning

Woningen met zonnepanelen verkopen sneller. Het energielabel verbetert en daarmee ook de waarde van het huis. En bovendien: uw energierekening daalt direct.

> Meer over waardestijging

Energie terugleveren met zonnepanelen

Opbrengst gegarandeerd

Met ons ServiceGarantPlan monitoren wij uw systeem op afstand om een goede werking te garanderen. Blijft uw opbrengst achter, dan krijgt u van ons een sms of e-mail met de mogelijke oorzaak en wat we gaan doen om het probleem op te lossen.

> Meer over het ServiceGarantPlan

Bespaar net als René € 500 per jaar!

René wil zonnepanelen op het dak van zijn rijtjeshuis. Daarmee bespaart hij jaarlijks op zijn energierekening. En zelfs met een Nederlands klimaat heeft hij zijn investering binnen zo’n 7 jaar terug terugverdiend. Niet gek, toch?

Bereken uw voordeel met de zonnepanelencheck

Meer weten? Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Het Comfortpaneel is, mede door zijn full black design, bij de meeste mensen favoriet. Daarom gebruiken we dit paneel in onze ZonnepanelenCheck. Op basis van uw persoonlijke wensen en behoeften kunt u ook kiezen voor:

  • een zonnepaneel tegen een scherpe prijs: Basis
  • een zonnepaneel met een gemiddeld hoge opbrengst: Premium. In verhouding heeft u minder panelen nodig om dezelfde stroomopbrengst te realiseren
  • een zonnepaneel met een langere levensduur én een relatief hoge opbrengst: de glas-glaspanelen

Monokristallijne ('mono') zonnecellen bestaan uit één siliciumkristal dat in dezelfde richting ligt, terwijl polykristallijne ('poly') zonnecellen uit meerdere siliciumkristallen bestaan van verschillende grootte. Monokristallijne zonnecellen zijn iets complexer om te produceren en zijn daardoor over het algemeen iets duurder dan polykristallijne zonnecellen. Het meest zichtbare verschil is dat polykristallijne zonnecellen een blauwe tint hebben en monokristallijne zonnecellen zwart zijn.

'Full black'-zonnepanelen, zoals ons Comfortpaneel, hebben niet alleen zwarte zonnecellen, maar ook een zwarte achtergrond en zwarte omlijsting. Daardoor vallen ze minder op op donkere daken.

> Lees meer over de verschillende typen zonnepanelen

Onze zonnepanelen zijn geschikt voor vele type daken, schuin of plat. Ook kunt u de zonnepanelen op het dak van uw garage of schuur laten plaatsen, mits daar stroomvoorziening is. Heeft u een bijzondere situatie, neemt u dan gerust contact met ons op.

Onze zonnepanelen gaan 25 jaar mee. Daarvan heeft u ook nog eens 10 jaar fabrieksgarantie. Met het ServiceGarantPlan doen we er alles aan om u zorgeloos te kunnen laten genieten van uw zonnepanelen.

> Lees meer over het ServiceGarantPlan

Glas-glaspanelen zijn een nieuw type zonnepanelen met een hogere opbrengst en een langere levensduur. Op glas-glaspanelen krijgt u 30 jaar product- en opbrengstgarantie. De voordelen van glas-glas zonnepanelen zijn:

  • 30 jaar garantie
  • Mooier uiterlijk
  • 100% bescherming tegen prestatievermindering

Er is geen landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen meer, maar er zijn nog wel lokale en regionale subsidies beschikbaar.

> Lees meer over subsidies op zonnepanelen

Op zonnige dagen leveren uw zonnepanelen meer energie op dan u op dat moment zelf nodig hebt. Die energie stroomt dan terug naar het elektriciteitsnet. Op uw jaarafrekening wordt de opgewekte stroom verrekend met de stroom die u geleverd hebt gekregen. Dit heet salderen. De salderingsregeling zoals deze nu is blijft in ieder geval tot 2023 bestaan.

> Lees meer over de toekomst van de salderingsregeling

Een omvormer is een elektrisch apparaat. Net als bijvoorbeeld een vaatwasser, wasmachine en wasdroger heeft een omvormer een beperkte levensduur. Omvormers die worden gebruikt bij in serie geschakelde zonnepanelen gaan tussen de 8 en 12 jaar mee. Bij een parallel geschakeld zonnestroomsysteem gaat een omvormer gemiddeld 12 tot 20 jaar mee.

Wij werken samen met leveranciers die al vele jaren actief zijn op de markt voor zonnepanelen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen op dit vlak. Daarnaast worden de fabrieken waarin de zonnepanelen gemaakt worden ook regelmatig gecontroleerd door onafhankelijk instanties om de kwaliteit te waarborgen.

Op het zakelijke deel van onze website kunt u eenvoudig informatie of een offerte voor zonnepanelen aanvragen.

Interesse in zonnepanelen? Wacht niet langer.

Zonnepanelen met een lange levensduur

Zonnepanelen met servicegarantie

Wij bieden servicegarantie gedurende de hele levensduur van uw panelen.

Gemakkelijk en snel zonnepanelen op uw dak

Zonnepanelen: zó geregeld

Overstappen naar zonne-energie is lang niet zo tijdrovend als u misschien denkt. Wij helpen u zelfs bij de btw-teruggave.

Gegarandeerde opbrengst op uw zonnepanelen

Alles wat u wilt weten

Wilt u weten hoe de btw-teruggave op zonnepanelen werkt? Wilt u tips over hoe u zonnepanelen kunt schoonmaken? De antwoorden op al uw vragen over zonnepanelen vindt u op de Kennisbank.