Helemaal Zon
25 jaar servicegarantie

Op zoek naar een leverancier?

Bij Essent kiest u voor betrouwbaarheid: wij bieden servicegarantie gedurende de hele levensduur van uw panelen. En onze lokale zonexpert om de hoek is altijd dichtbij bij vragen of storingen. Wij monitoren zelfs continu uw systeem zodat u zeker bent van maximale opbrengst.

Onze zonexpert is altijd dichtbij

Deskundig en betrouwbaar advies

Het kiezen van de juiste zonnepanelen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat valt best mee. We hebben drie van de allerbeste panelen geselecteerd. En we helpen u graag bij uw keuze!

> Zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen in een dag geïnstalleerd op uw dak

Plaatsing binnen 1 dag

Zonnepanelen zijn binnen een mum van tijd geïnstalleerd. Wij werken alleen met bekende zonexperts uit de buurt.

> Meer over de plaatsing

Gegarandeerde opbrengst op uw zonnepanelen

Een gerust gevoel

U heeft vast wel iets anders aan uw hoofd dan het opwekken van zonne-energie. Daarom monitoren wij continu uw systeem om de beloofde opbrengst te garanderen. Dat voelt Helemaal Zon.

> Ontdek het ServiceGarantPlan

Zonnepanelen installeren?
Dat doen we zó!

Voor uw zonnepanelen hoeft u zelf het dak niet op. De zonnepanelen worden gemonteerd door een lokale zonexpert die ervoor zorgt dat ze stormvast en veilig liggen. Binnen één dag zijn ze geplaatst, en ze werken het meteen.

> Meer over de lokale zonexperts

Zeker van uw opbrengst met ServiceGarantPlan

U wilt natuurlijk het maximale uit uw zonnepanelen halen. Met het ServiceGarantPlan monitoren wij continu uw systeem. Loopt de opbrengst terug? Dan sturen we u een sms of e-mail om dit te signaleren en u van instructies te voorzien. En bij een blijvend probleem komen we binnen 3 werkdagen langs voor een controle. Dat zit natuurlijk bij de prijs inbegrepen.

Lees meer

Meer weten? Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Het Comfortpaneel is, mede door zijn full black design, bij de meeste mensen favoriet. Daarom gebruiken we dit paneel in onze ZonnepanelenCheck. Op basis van uw persoonlijke wensen en behoeften kunt u ook kiezen voor:

  • een zonnepaneel tegen een scherpe prijs: Basis
  • een zonnepaneel met een gemiddeld hoge opbrengst: Premium. In verhouding heeft u minder panelen nodig om dezelfde stroomopbrengst te realiseren
  • een zonnepaneel met een langere levensduur én een relatief hoge opbrengst: de glas-glaspanelen

Monokristallijne ('mono') zonnecellen bestaan uit één siliciumkristal dat in dezelfde richting ligt, terwijl polykristallijne ('poly') zonnecellen uit meerdere siliciumkristallen bestaan van verschillende grootte. Monokristallijne zonnecellen zijn iets complexer om te produceren en zijn daardoor over het algemeen iets duurder dan polykristallijne zonnecellen. Het meest zichtbare verschil is dat polykristallijne zonnecellen een blauwe tint hebben en monokristallijne zonnecellen zwart zijn.

'Full black'-zonnepanelen, zoals ons Comfortpaneel, hebben niet alleen zwarte zonnecellen, maar ook een zwarte achtergrond en zwarte omlijsting. Daardoor vallen ze minder op op donkere daken.

> Lees meer over de verschillende typen zonnepanelen

Onze zonnepanelen zijn geschikt voor vele type daken, schuin of plat. Ook kunt u de zonnepanelen op het dak van uw garage of schuur laten plaatsen, mits daar stroomvoorziening is. Heeft u een bijzondere situatie, neemt u dan gerust contact met ons op.

Onze zonnepanelen gaan 25 jaar mee. Daarvan heeft u ook nog eens 10 jaar fabrieksgarantie. Met het ServiceGarantPlan doen we er alles aan om u zorgeloos te kunnen laten genieten van uw zonnepanelen.

> Lees meer over het ServiceGarantPlan

Glas-glaspanelen zijn een nieuw type zonnepanelen met een hogere opbrengst en een langere levensduur. Op glas-glaspanelen krijgt u 30 jaar product- en opbrengstgarantie. De voordelen van glas-glas zonnepanelen zijn:

  • 30 jaar garantie
  • Mooier uiterlijk
  • 100% bescherming tegen prestatievermindering

Er is geen landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen meer, maar er zijn nog wel lokale en regionale subsidies beschikbaar.

> Lees meer over subsidies op zonnepanelen

Op zonnige dagen leveren uw zonnepanelen meer energie op dan u op dat moment zelf nodig hebt. Die energie stroomt dan terug naar het elektriciteitsnet. Op uw jaarafrekening wordt de opgewekte stroom verrekend met de stroom die u geleverd hebt gekregen. Dit heet salderen. De salderingsregeling zoals deze nu is blijft in ieder geval tot 2023 bestaan.

> Lees meer over de toekomst van de salderingsregeling

Een omvormer is een elektrisch apparaat. Net als bijvoorbeeld een vaatwasser, wasmachine en wasdroger heeft een omvormer een beperkte levensduur. Omvormers die worden gebruikt bij in serie geschakelde zonnepanelen gaan tussen de 8 en 12 jaar mee. Bij een parallel geschakeld zonnestroomsysteem gaat een omvormer gemiddeld 12 tot 20 jaar mee.

Wij werken samen met leveranciers die al vele jaren actief zijn op de markt voor zonnepanelen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen op dit vlak. Daarnaast worden de fabrieken waarin de zonnepanelen gemaakt worden ook regelmatig gecontroleerd door onafhankelijk instanties om de kwaliteit te waarborgen.

U kunt uw zonnepanelen laten opnemen in de opstalverzekering. Meestal is het niet zo duur om de waarde van de zonnepanelen te laten opnemen in deze verzekering. Neem hiervoor altijd contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Informeer ook altijd naar welke schades precies worden gedekt. Doorgaans wordt schade door brand, onweer, hagel, water en bliksem gedekt.

Op het zakelijke deel van onze website kunt u eenvoudig informatie of een offerte voor zonnepanelen aanvragen.

Interesse in zonnepanelen? Wacht niet langer.

Nog meer zonnige voordelen: rendement & gemak

Zonnepanelen een goede investering

Besparen én verdienen

Met zonnepanelen maakt u meer rendement dan met (spaar)geld op de bank. Uiteraard dalen uw maandlasten voor energie. Maar wist u ook dat zonnepanelen uw huis in waarde doen stijgen?

Gemakkelijk en snel zonnepanelen op uw dak

Zonnepanelen: zó geregeld

Overstappen naar zonne-energie is lang niet zo tijdrovend als u misschien denkt. Wij helpen u zelfs bij de btw-teruggave.

Gegarandeerde opbrengst op uw zonnepanelen

Alles wat u wilt weten

Wilt u weten hoe de btw-teruggave op zonnepanelen werkt? Wilt u tips over hoe u zonnepanelen kunt schoonmaken? De antwoorden op al uw vragen over zonnepanelen vindt u op de Kennisbank.