Ingrid Nagtzaam in jury TEDxAmsterdam Awards 2016

De twaalf genomineerden van de TEDxAmsterdam Awards 2016 hebben op 28 oktober hun beste ideeën gepitcht. Ingrid Nagtzaam, Manager Branding, zat namens Essent in de jury.

De pitch was in het Andaz Hotel. De jury besloot welke vijf kanshebbers hun idee mogen laten horen tijdens de finale op 18 november.

Twaalf inspirerende pitches

Ingrid vertelt: “Maar liefst 12 inspirerende pitches passeerden de revue. In tien minuten werden we als jury omver geblazen door de meest innovatieve ideeën. Een hele uitdaging dus dat er maar vijf door kunnen!” 

NewPower was het thema en dat stond garant voor verschillende energie-ideeën. Bijvoorbeeld de e-kite: een revolutionair idee om windenergie op te wekken met behulp van een kite power system. Of Masar: een mobiele generator op zonne-energie om ook afgelegen Afrikaanse dorpen te voorzien van goedkope energie. Met als bonus wifi. “Er kwamen ook NewPower ideeën in de meer brede zin van het woord voorbij. Collaction bijvoorbeeld. Het eerste crowdaction platform waarbij het niet gaat om geld inzamelen, maar om collectief met elkaar in actie komen voor een betere wereld”, aldus Ingrid. “ViaTim: pakketbezorging bij de buren om nooit meer een ‘we troffen je niet thuis’ bericht te ontvangen én om sociale cohesie te bevorderen. No food wasted ontwikkelde een app om verspilling in supermarkten tegen te gaan.” Ook de 80day race sprak Ingrid aan: “een reis om de wereld in 80 dagen zonder fossiele brandstof te gebruiken.”

De 5 finalisten vind je op de website van TEDxAmsterdam.