Ontdek onze verhalen

Waterstof

Maarten Moolhuysen en Elisa Smook

De veelbelovende wereld van groene duurzame waterstof

Groene waterstof, een 100% duurzame energiedrager, is het één van de oplossingen die ons door de energietransitie zal leiden? Essent ziet er toekomst in en zet de stap om zelf groene waterstof te gaan produceren.
Jan Frederiks

Duurzame stadslogistieke campus heeft de toekomst

Projectleider van Essent Energy Infrastructure Solutions (EIS), Jan Fredriks, legt uit waarom CLIC (City Logistics Innovation Campus) zo uniek is en hoe Essent hier gaat zorgen voor een duurzaam energiesysteem, met minimale belasting van het elektriciteitsnet.
Proeftuin De Groene Brink met Twan van Grinsven

Proeftuin De Groene Brink

De Groene Brink is een voormalig ontmoetingscentrum in Oss. Tegenwoordig zijn het 4 nul-op-de-meter-woningen (NOM). Maar dat duurzame aspect is niet alleen wat deze sociale huurhuizen speciaal maakt.
Gert Vogelzang zorgt voor verwarming op waterstof

Woningen verwarmen met waterstof

In het najaar van 2022 gebruiken ongeveer 40 bestaande huurwoningen in het Groningse dorp Wagenborgen waterstof in plaats van aardgas. Gert Vogelzang, accountmanager bij Energiewacht – servicepartner van Essent – is nauw betrokken bij deze innovatieve proeftuin.
Minke Goes legt uit waar dit bedrijfsonderdeel zich mee bezig houdt.

Slimme energieoplossingen maken energietransitie eenvoudiger

We hebben te maken met klimaatverandering en uitputting van de aarde. Overstappen op duurzame energie is een belangrijke oplossing.
Wieneke Huijben | Manager Biogas

Steeds meer vraag naar biogas

Veel energieleveranciers leveren gas. Een fossiele brandstof met veel CO2-uitstoot. Vervolgens kopen ze certificaten om die uitstoot te compenseren. Zo investeren ze in duurzame energie. Ook Essent doet dat.