Ons bestuur

Dagelijkse leiding van Essent

Raad van Bestuur

Resi Decker

Resi Becker, CEO

Resi Becker is sinds 1 februari 2022 Chief Executive Officer (CEO) van Essent. Zorgen dat energie betaalbaar blijft voor de klant en samen de energietransitie versnellen . Dát is waar zij zich voor inzet. Voordat Resi CEO werd was zij verantwoordelijk voor Mail Nederland (30.000 medewerkers) en lid van het Executive Committee van PostNL, de Nederlandse post- en pakketbezorger. Haar expertise ligt bij het aansturen van veranderingen in organisaties met een gereguleerde markt die vraagt om een grote wendbaarheid, digitalisering en innovatie. Haar toegankelijke en menselijke leiderschapsstijl is haar grote kracht. Naast haar rol binnen Essent is zij commissaris bij Menzis en bestuurslid bij de Prinses Máxima Centrum Foundation. Resi is afgestudeerd in Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven.

Christian Zaum, CFO

Christian Zaum is sinds 1 juli 2023 Chief Financial Officer (CFO) bij Essent. Na een PhD in Financiële Economie begon Christian in 2011 zijn carrière bij E.ON. Sindsdien heeft hij uiteenlopende leidinggevende functies bekleed. Zo werkte hij onder meer vijf jaar bij Enerjisa (E.ON in Turkije) en was hij CFO voor E.ON in Italië. In een sterk veranderende energiemarkt zal Christian verder bouwen aan het financieel gezond houden van Essent en aan de betaalbaarheid van de energierekening voor onze klanten op de lange termijn.
Christian Zaum
Marleen Prins, COO

Marleen Prins, COO

Marleen Prins is sinds 15 november 2023 Chief Operating Officer (COO) bij Essent. Ze begon haar carrière in de financiële sector (Postbank/ING) in diverse Operations en IT functies, en werkte uiteindelijk als HR Directeur in het bestuur van ING Nederland. Verschillende andere bestuurs- en directiefuncties volgden, waarna ze startte als CHRO bij ENGIE Nederland. Voorafgaand aan Essent werkte ze als COO voor Equans Nederland, waarbij ze verantwoordelijk was voor de projecten en contracten op gebied van design, build, maintenance en operations van technische installaties voor klanten in de industriële sector, infrastructuur, buildings en cooling sector.

Marleen focust zich op de versnelling van de ontwikkeling van onze E-mobility en Future Energy Home (FEH) business in nauwe samenwerking met al onze servicepartner-bedrijven en andere bedrijfsonderdelen, waaronder E.ON. Marleen studeerde Technische Bedrijfskunde in Amsterdam en Marketing aan INSEAD.

Boudewijn den Herder, CCO

Boudewijn den Herder is per 1 januari 2023 Chief Commercial Officer (CCO) bij Essent. Boudewijn is een competente vaardige leider, met sterke focus op performance zonder daarbij de menselijke maat uit het oog te verliezen. In de complexe markt en turbulente tijden extra focus aanbrengen op de commerciële en operationele bedrijfsvoering is iets waar hij zich graag voor inzet. Boudewijn heeft een sterk trackrecord met brede commerciële ervaring bij Unilever, Heineken en de afgelopen jaren bij Essent. Hij heeft een master in International Business & Marketing.
Boudewijn den Herder, CCO