Ons bestuur

Dagelijkse leiding van Essent

Raad van Bestuur

Resi Decker

Resi Becker, CEO

Resi Becker is sinds 1 februari 2022 Chief Executive Officer (CEO) van Essent. Zorgen dat energie betaalbaar blijft voor de klant en samen de energietransitie versnellen . Dát is waar zij zich voor inzet. Voordat Resi CEO werd was zij verantwoordelijk voor Mail Nederland (30.000 medewerkers) en lid van het Executive Committee van PostNL, de Nederlandse post- en pakketbezorger. Haar expertise ligt bij het aansturen van veranderingen in organisaties met een gereguleerde markt die vraagt om een grote wendbaarheid, digitalisering en innovatie. Haar toegankelijke en menselijke leiderschapsstijl is haar grote kracht. Naast haar rol binnen Essent is zij commissaris bij Menzis en bestuurslid bij de Prinses Máxima Centrum Foundation. Resi is afgestudeerd in Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven.

Stephan Segbers, COO

COO Stephan Segbers is een ervaren leider die zich al meer dan 15 jaar bewezen heeft in de energiebranche. Hij zet zich gedreven in voor de energietransitie en bekleedde diverse functies voor E.ON Groep in vrijwel de hele (energie) waardeketen. Hij werkte tijdens zijn carrière zowel in Duitsland als in Nederland en voerde opdrachten uit door heel Europa. Stephan vergaarde diepe kennis van het opbouwen en schalen van bedrijven, het integreren van gefuseerde bedrijven en een variëteit aan bestuurlijke kwesties. Hij heeft een bachelor en master in International Business Administration en een MBA in Energy Management.
Stephan Segbers
Christopher Börger

Christopher Börger, CFO

Christopher Börger is per 1 augustus 2021 Chief Financial Officer (CFO) bij Essent. Christopher is een ervaren executive manager in de energiesector. Zijn focus ligt op het financieel gezond houden van de organisatie en het betaalbaar houden van de energierekening voor onze klanten. Christopher werkt sinds 2001 bij E.ON SE. Hiervoor bekleedde hij diverse internationale managementfuncties bij E.ON in Duitsland, Hongarije en Engeland. Hij is afgestudeerd in bedrijfskunde en heeft een MBA in Economie en Bedrijfskunde.

Boudewijn den Herder, CCO

Boudewijn den Herder is per 1 januari 2023 Chief Commercial Officer (CCO) bij Essent. Boudewijn is een competente vaardige leider, met sterke focus op performance zonder daarbij de menselijke maat uit het oog te verliezen. In de complexe markt en turbulente tijden extra focus aanbrengen op de commerciële en operationele bedrijfsvoering is iets waar hij zich graag voor inzet. Boudewijn heeft een sterk trackrecord met brede commerciële ervaring bij Unilever, Heineken en de afgelopen jaren bij Essent. Hij heeft een master in International Business & Marketing.
Boudewijn den Herder, CCO