Ontdek onze verhalen

Samenleving

Marjolein van Erken Calandt, Manager New Business & Partnerships

Verduurzamen zonder drempels

De energietransitie waarmaken. Dat doet Essent niet alleen. Want juist in partnerschap met andere organisaties kunnen we de transitie versnellen.
Advies aan de keukentafel op afstand

Advies aan de keukentafel op afstand

Alex Principaal is verkoopadviseur bij Energiewacht West, servicepartner van Essent. Hij adviseert mensen over cv-ketels en de mogelijkheden om hun woning duurzamer te maken.
Parsia Tayyebi Azad vertelt hoe de samenwerking ontstond en over die community die zij ontwikkelden voor de VN.

De ontwikkeling van een duurzame smeltkroes

Wereldwijd zijn er duizenden fantastische initiatieven om het ecosysteem te herstellen. De VN wil die initiatieven stimuleren, combineren en wereldkundig maken tijdens The Decade of Ecosystem Restoration.
Duurzaam opleiden met de nieuwste technieken

Kemkens eigen opleidingscentrum

Een eigen opleidingscentrum voor monteurs is pure noodzaak. Dus krijgen de monteurs van Kemkens, servicepartner van Essent, praktijkles in de nieuwste technieken zoals die van warmtepompen.
Energie van vandaag

Je zit goed bij Essent

Bas van Vlierden, directeur Marketing & Brand, neemt ons mee in de wereld van Freek, onze servicemonteur en energieadviseur.
Jan Kok, Director Marketing, Digital Duurzame Energieoplossingen

Essent laat studenten hun hersenen kraken

Wat gebeurt er als je maar liefst tweehonderd vierdejaars masterstudenten Digital Marketing & Innovation management los laat gaan op een bedrijfschallenge? Dan krijg je niet zomaar een frisse blik op je organisatie, maar meer dan veertig innovatieve, tintelfrisse bedrijfsideeën.
Gezonde lessen van een crisis | Essent

Gezonde lessen van een crisis

Een gezonde en veilige omgeving om in te leven én te werken. Midden in de coronacrisis lopen die twee dingen voor honderden medewerkers van Essent dwars door elkaar heen.
Happiness team

Happiness is just around the corner

Voor de lekkerste drankjes, tosti's en worstenbroodjes zoeken Essent medewerkers het Happiness Café op. Een lunchcafé, maar dan net even anders.
Dennis Lith | Trots op Essent

Trots op Essent

De energiemarkt verandert in sneltreinvaart. Om ons marktleiderschap uit te bouwen, hebben we vorig jaar de opzet van onze organisatie aangescherpt.
Energieversnellers - Een snoepjeswinkel voor mensen die voorop willen gaan

Een snoepwinkel voor mensen die voorop gaan

Essent wil voorop lopen in de energietransitie door groene energie te leveren en klanten te helpen met stap voor stap verduurzamen
Werken als 1 bedrijf in cv-campagne. Paul Oudshoorn.

Werken als 1 bedrijf in cv-campagne

De een is pas nét bij Essent begonnen en werkt al bijna vanaf de start thuis. De ander zit in het hoge Noorden, in Assen bij servicepartner Energiewacht.
Essent werkt samen met NS en ProRail

100% groen gas voor NS en ProRail

Slim samenwerken is helpen om elkaars doelen te realiseren. Zo werken we samen met NS en ProRail om Nederland te verduurzamen.
De groene club

Ga voor een volle clubkas en een lage broeikas

Voor Marc Nipius is zijn werk als MVO & partnership manager bij de KNVB als een jongensboek. Met De Groene Club, zorgt hij via verduurzaming van sportclubs mede voor een volle clubkas.
Bas van den Brenk ziet energiebesparing als business case

Energieadvies niet op de plank, maar in de praktijk

Inmiddels is Klimaatroute de status van start-up ontgroeid en werd het bedrijf in 2018 door Essent overgenomen.
The garage als de innovatie afdeling van Essent

Piratenschip in de roze zee

Het ziet eruit als een extern bureau. Met een eigen naam. Een logo. En een kantoor in Amsterdam. En toch is The Garage ‘gewoon’ Essent.
Annemarie Costeris van NVDE zoekt oplossingen voor een betaalbare energietransitie

Samen beleid naar praktijk vertalen

Koplopers in duurzame energie. Adviesbureau’s. Alle energiebedrijven in Nederland. Maar liefst 6.000 bedrijven verenigen zich in de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie.
Refugee Talent Hub

Vluchtelingen aan de slag als energiemonteurs

Slimme samenwerkingen gaan niet altijd om productinnovaties of technologische vernieuwingen. Ook op sociaal vlak werken we bij Essent slim samen.