Essent verbindt op TEDxAmsterdam

Vrijdag 27 november 2015 stond Amsterdam bol van de goeie ideeën tijdens het TEDxAmsterdam Event. Partners, onder meer Essent, organiseerden daarnaast een Partner Event. Er werd veel inspiratie opgedaan en vele contacten gelegd. Precies waar het om te doen was.

Vrijdag 27 november was het grote TEDxAmsterdam Event in de Stadsschouwburg van de hoofdstad, met als thema ‘Big Questions’. Als main partner van TEDx was Essent aanwezig met een stand met het uitgangspunt ‘Essent connects’. In deze stand konden deelnemers een vraag (“I Ask”) of een antwoord (“I Answer) invullen op een kaartje en deze ophangen. Op basis van de vragen en antwoorden hebben we als Essent een aantal mooie connecties gemaakt en mensen samengebracht die mogelijk samen hun ideeën verder kunnen uitwerken.

Partner Event vol inspiratie

Voor het event in de Stadsschouwburg was maar een beperkt aantal kaarten, terwijl de vraag groot was. Essent en de andere partners, KPN, Clifford Chance en ING, organiseerden daarom voor door hun persoonlijk uitgenodigde gasten een Partner Event in het Nieuwe DeLaMar Theater in Amsterdam. Tijdens het gevarieerde programma zagen zij interessante sprekers van TEDxAmsterdam live op het podium. Zoals Avi Yaron, die in 1993 ontdekte dat hij een hersentumor had en dat het instrument om de tumor compleet te verwijderen nog niet bestond. In plaats van bij de pakken neer te zitten, besloot Avi om het instrument zelf uit te vinden. Het zeer gemêleerde gezelschap was zeer positief over de inspirerende verhalen van de sprekers.

TEDxAmsterdam Award

Tijdens het hoofdevent presenteerden ook de drie finalisten van de TEDxAmsterdam Award hun pitches. Zij waren door een vakjury, met onder meer Marcelle Mettes, als beste gekozen. Uiteindelijk won Jurre den Haan met zijn idee om de ziekte Alzheimer op te sporen met de specerij geelwortel.

Slotact

Het hoofdevent werd afgesloten door Lucas de Man en new Heroes. In deze slotact, gesponsord door Essent, vormde het publiek samen een groot vraagteken van licht.