TEDxAmsterdam succesvol naar Essent gehaald

Jim Stolze TEDx bij Essent

Vervoer door buizen. Wat betekent dat voor het leven van mensen? Slechts één van de Big Questions op het ‘TEDxAmsterdam bij Essent’ evenement op donderdag 12 november 2015.

Drie gedreven sprekers met uiteenlopende Big Questions namen de toehoorders mee in hun verhaal. De mensen in de zaal waren duidelijk enthousiast over de pitches en stelde veel vragen. Jim Stolze, topspreker en oprichter van TEDxAmsterdam, was onze gastheer voor de middag. Samen met Marcelle Mettes, directeur Innovatie, trakteerde Jim het publiek op een energieke en inspirerende Open Innovatie middag.

De pitches

De sprekers kregen elk vijf minuten om hun idee te delen, waarna ze de pitch mochten afsluiten met een hulpvraag.

Rural Spark

Marcel Heist beet het spits af met een gaaf smart grid initiatief in India. Daar is de stroomvoorziening ronduit slecht. Marcel ontwikkelde lampen die opgeladen worden via zonnepanelen. Overdag worden ze opgeladen en ’s avonds halen de mensen uit het dorp ze op om hun huizen mee te verlichten. En door energiebronnen te verbinden, worden overschotten en tekorten gedeeld. Meer weten? Check de website van Rural Spark. Zoekvraag: research & business model.

Green Office

Felix Spira vertelde over het verduurzamen van Universiteiten. Een initiatief dat in Maastricht is gestart en inmiddels in heel Nederland is uitgerold. Denk hierbij aan afvalscheidingsbakken, een sustainable journal en de oprichting van een Green Academy. Check de website: rootAbility. Zoekvraag: sponsors voor Green Office en hulp bij marketing & communicatie.

De Transporttransitie

3 nominees TEDx bij Essent Walter Dresscher liet het publiek meedenken over de transporttransitie. Hij inspireerde de zaal met het verhaal over 'Evacuated Tube Transport', een techniek gebaseerd op twee principes: magnetische levitatie (MAGLEV) en het elimineren van de luchtweerstand in vacuüm buizen. Transport is verantwoordelijk voor 22% van de CO2 uitstoot in Nederland en wereldwijd groeit het aandeel van transport nog steeds. Check de website: De Transporttransitie. Zoekvraag: partners die willen uitzoeken wat dit betekent voor het leven van mensen en voor de transportsector.

Inspirerende middag

We zijn trots dat we TEDxAmsterdam naar Essent hebben gehaald en ons innovatienetwerk binnen en buiten Essent hebben kunnen inspireren met deze succesvolle Open Innovatie middag.