Partner Event

Op 27 november 2015 organiseerden we als partner van TEDxAmsterdam in samenwerking met KPN, ING en Clifford Chance een TEDx Partner Event in het DeLaMar theater in Amsterdam. Het TEDx Partner Event had een gevarieerd programma met de beste sprekers van TEDxAmsterdam live op het podium, gemodereerd door Jojanneke van den Berge. Het Partner Event werd georganiseerd voor een door de samenwerkende partners persoonlijk genodigd gezelschap. Hieronder vertellen we u meer over de sprekers.

TEDxAmsterdam 2015 Partner Event

Avi Yaron – hoe genezen wij onszelf?

Avi Yaron is een Israëlische ondernemer in de medische technologie. Op een dag werd bij hem een hersentumor ontdekt die niet verwijderd kon worden omdat de instrumenten hiervoor nog niet bestonden. Hij heeft die ontwikkeld en ze zijn met succes gebruikt. In zijn wonderbaarlijke verhaal, gaat hij ook in op de emotionele kant van de medische wetenschap.

Mark Dingemanse – Huh?

Mark Dingemanse is onderzoeker bij het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek. Hij interesseert zich voor het menselijk gebruik van taal in het alledaags leven – van het delen van informatie tot het opbouwen van sociale relaties. In september 2015 won hij de Ig Nobel Prijs voor zijn werk dat aantoont dat ‘Huh?’ – een woord dat mensen gebruiken wanneer ze gemist hebben wat een ander zojuist zei – een universeel woord is. Huh?

Matt Stopera (USA) – Waar is mijn telefoon?

Waarschijnlijk heeft menig mens zichzelf deze vraag al eens gesteld: waar is mijn telefoon? Matt Stopera, Amerikaans redacteur bij BuzzFeed, stond hierbij stil nadat hij beelden van een onbekende Aziatische man ontving in zijn fotostream. Dat terwijl zijn telefoon al een jaar geleden was gestolen in een café in New York. Zijn gestolen telefoon bleek echter nog in verbinding te staan met zijn iCloud-account. Matt besloot op onderzoek uit te gaan. Via sociale media vond hij zijn telefoon terug in China en ontdekte hij wie de onbekende Aziatische man was.

Maite Hontele

Maite Hontele is geboren in Nederland maar in Colombia getogen en heeft de manier van kijken en luisteren naar Latijns-Amerikaanse muziek voorgoed veranderd.