TEDxAmsterdam verbindt goede ideeënmakers

Vrijdag 28 november 2014 stond Amsterdam bol van de goeie ideeën tijdens het TEDxAmsterdam Event. Partners, onder meer Essent, organiseerden daarnaast een side-event. Er werden veel contacten gelegd. Precies waar het om te doen was.

Vrijdag 28 november was het grote TEDxAmsterdam Event in de Stadsschouwburg van de hoofdstad, met als thema ‘Somewhere in time’. Als main partner van TEDx was Essent aanwezig met een stand met het uitgangspunt ‘Time to Share’. In deze stand konden deelnemers ingevulde kaartjes ophangen met daarop “I have” en “I need”. Als Essent hebben we een aantal mooie connecties gemaakt en mensen samengebracht die mogelijk samen hun ideeën verder kunnen uitwerken. Een goede manier om goede ideeën verder te verspreiden en waar te maken.

Side-event vol inspiratie

Voor het event in de Stadsschouwburg was maar een beperkt aantal kaarten, terwijl de vraag groot was. Essent en de andere partners, KPN, DELL, Clifford Chance en ING, organiseerden daarom voor door hen persoonlijk uitgenodigde gasten een side-event in het Nieuwe DeLaMar Theater in Amsterdam. Tijdens het gevarieerde programma zagen zij interessante sprekers van TEDxAmsterdam live op het podium. Zoals violiste Kim Spierenburg, die vorig jaar op TEDxAmsterdam sprak over haar ambities. Zij vertelde heel inspirerend over hoe ze die dromen - bijvoorbeeld optreden met Marco Borsato - inmiddels heeft kunnen waarmaken. Ook hier werkten we met “Ik heb - Ik zoek”-kaartjes. Het zeer gemêleerde gezelschap was daar heel positief over.

TEDxAmsterdam Award

Tijdens het hoofdevent presenteerden ook de drie finalisten van de TEDxAmsterdam Award hun pitches. Zij waren door een vakjury, met onder meer Erwin van Laethem als beste gekozen. Uiteindelijk won Gerben Stouten met zijn idee Candy Becomes Plastic, waarbij afvalwater van Mars gebruikt wordt voor de productie van bioplastic om de chocolade weer in te verpakken. Marcelle Mettes, directeur Innovatie: ‘Wij als Essent willen zorgen dat goede ideeën ook daadwerkelijk worden gerealiseerd en dat we in verbinding komen met de mensen uit deze omgeving die ook diezelfde ambitie hebben.’