Raad van Kinderen adviseert Essent over energiebesparing

De Raad van Kinderen presenteerde op dinsdag 24 mei hun bevindingen en adviezen over hoe Essent en haar klanten elkaar kunnen helpen energie besparen aan de Raad van Bestuur en directie van Essent. De enthousiaste reacties van de kinderen én Essent zijn vastgelegd in een video.

Eerder kreeg de Raad van Kinderen, bestaande uit 22 leerlingen van basisschool Wittering.nl uit Rosmalen, van Essent een uitdaging voorgelegd. Chief Commercial Officer van Essent Patrick Lammers vatte deze kort samen: “Energie besparen moet, maar zonder dat we comfort inleveren.” Vol overgave zijn de kinderen hiermee aan de slag gegaan en kwamen met uiteenlopende en creatieve ideeën.

Prinses Laurentien leidde de dialoogsessie, waarin de ideeën gepresenteerd werden: van waterradjes in afvoerbuizen, tot cadeausystemen en meer groene centrales. Maarten Top, directeur consumentenmarkt van Essent, haalde veel energie uit de sessie met de Raad van Kinderen. “Het zet ons weer met beide benen op de grond, want we maken simpele dingen vaak te complex. Houd het eerlijk en duidelijk.”