Welkom thuis

bij Essent & FC Groningen

Een nachtje slapen...

Nachtje slapen in het FC Groningen stadion

Droom jij ook van een overnachting bij FC Groningen? Nu is je kans, Essent en vtwonen hebben een skybox ingericht als comfortabele woon- en slaapkamer. Via Airbnb meld je je nu aan voor een unieke overnachting van 4 op 5 maart.

Ons huis jouw thuis

FC Groningen 'Ons huis jouw thuis'

Iedereen is welkom bij FC Groningen. Ook de fans voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om een wedstrijd live mee te maken. Daarom stelt Essent iedere thuiswedstrijd 10 stoelen beschikbaar voor een onvergetelijke ervaring.

Man of the Match

Man of the Match

Jij als fan weet als geen ander wie het verdient om Essent Man of the Match te zijn. Stem voor je favoriete speler en beleef de wedstrijd door de ogen van één van onze profspelers. Kies je voor Jesper Drost of is Danny Hoesen juist jouw favoriet?

Thuis bij FC Groningen

Bij FC Groningen voelen we ons thuis, al 6 jaar lang. Een samenwerking die is gedreven vanuit passie en ambitie. Supporters zijn voor FC Groningen onmisbaar, net als onze klanten voor Essent. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen zich helemaal thuis voelt. Keer op keer.

Samen groen

Vol trots werken we gezamenlijk intensief aan de groene en duurzame ambities van de club. Zo voorziet Essent de club onder meer van groene stroom en groen gas en hebben we een bijdrage geleverd aan de verduurzaming van het stadion door middel van de zonnecentrale op het dak van het Noordlease-complex. We hebben de volgende doelen met elkaar bereikt:

  • 1.1.00 zonnepanelen op het dak
  • WKO: terreinverwarming
  • E-oplaadpunten in parkeergarage
  • Energieplan rondom stadionverlichting
  • Scherm met energieverbruik
  • Wind en Groen Gas contract
  • CO2-neutraal Sport- en Zorgcomplex

Laatste nieuws over FC Groningen

Het vergeten kind brengt bezoek aan FC Groningen

FC Groningen & Het Vergeten Kind

12 september 2016

Namens stichting Het Vergeten Kind brachten 10 kinderen uit de regio Groningen gisteren een bezoek aan FC Groningen. Op uitnodiging van hoofdsponsor Essent woonden zij op speciaal gecreëerde plaatsen de wedstrijd tegen Sparta bij. Lees verder.

Essent stopt als hoofdsponsor bij FC Groningen

Essent hoofdsponsor FC Groningen

1 juni 2016

Essent stopt na het voetbalseizoen 2016/2017 als hoofdsponsor van FC Groningen en zal daarmee verdwijnen van het shirt van FC Groningen. Het energiebedrijf is dan zes jaar verbonden geweest aan de Trots van het Noorden. Lees verder.

FC Groningen vraagt om #clubliefde

FC Groningen #Clubliefde

14 februari 2016

Tijdens de wedstrijd FC Groningen-Ajax op 14 februari werden de supporters van FC Groningen opgeroepen via Twitter hun clubliefde te laten zien. De actie haakte in op Valentijnsdag waardoor de reacties een extra lading kregen. Lees verder.