Patrick Lammers, CCO Essent, over de toekomst van energiebedrijven

De toekomst van energiebedrijven? Als het aan Essent ligt wordt het bedrijf veel meer dan alleen leverancier van (duurzame) energie. In de komende jaren moet de concurrentieslag worden gewonnen met expertise op het gebied van energiemanagement en het bieden van comfort en service. 24 uur per dag. "We komen je ketel repareren, helpen je besparen en bieden nieuwe technologie op het gebied van warmtemanagement", zegt Patrick Lammers, chief commercial officer bij Essent.

Alle zeilen moeten worden bijgezet om de crisis in de conventionele energieopwekking te boven te komen. "De energiemarkt is voor beleggers niet meer stabiel en rustig", weet Lammers. Om toekomstbestendig te worden splitst Essent onder meer in twee bedrijven: een tak voor oude fossiele energie en een tak voor duurzaam – een nog gesubsidieerde, maar dynamische sector.

"Integreren heeft geen zin meer", zegt Lammers. De publieke perceptie op energiegebruik is veranderd. "We zijn totaal geëlektrificeerd. We kunnen niet meer zonder, maar nemen de aanwezigheid van energie bijna allemaal voor lief."