Raad van Kinderen

Kinderen denken vaak in praktische oplossingen, zonder begrensd te worden door wat er allemaal wel of niet kan. Al sinds februari 2016 denken 22 bovenbouwleerlingen uit groep 6,7 en 8 van basisschool Wittering uit Rosmalen structureel met ons mee. Samen bedenken we hoe Essent haar bijdrage aan een duurzame energievoorziening kan vergroten.

innogy eerste energieleverancier met Raad van Kinderen

Prinses Laurentien, Wittering.nl-leerkracht Guus Schonenberg en onze CEO Patrick Lammers tekenden in februari 2016 een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar. Een mooie primeur: we waren de eerste energieleverancier die een Raad van Kinderen installeerde voor deze termijn!

De Raad van Kinderen in 2018

In 2018 hielp onze Raad van Kinderen Essent met het beantwoorden van de hulpvraag ‘Hoe kan Essent ervoor zorgen dat het Huis van de Toekomst in 2030 bijdraagt aan een betere leefwereld en voor iedereen betaalbaar is? Na een heel traject kwamen de leerlingen van basisschool de Wittering.nl met veel goede, grappige en bruikbare suggesties. Benieuwd hoe zo’n traject verloopt, welke adviezen wij kregen en wat onze reactie daarop was? Lees dan het jaarverslag hieronder.

Essent Jaarverslag 2018 - Raad van Kinderen

Guus de Windturbineman: Hoe we samen groene energie onder de aandacht willen brengen

Over de Raad van Kinderen

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation. Met de Raad van Kinderen denken kinderen mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint: Kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen. De Missing Chapter Foundation werkt samen met UNICEF Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.