Position Statements

Essent werkt elke dag aan een duurzame toekomst. Uit hernieuwbare bronnen, zoals zon en wind, wekken we energie op en bieden we innovatieve oplossingen om slimmer om te gaan met energie. Bijvoorbeeld op het gebied van elektrisch rijden of het verminderen van je energieverbruik. Hiermee maken wij het leven van onze klanten makkelijker en dragen wij bij aan een duurzame wereld. Zo maken wij van Essent het voorbeeld van een modern energiebedrijf. Graag geven wij meer informatie over onze visie op verschillende belangrijke onderwerpen.

 • Wind op zee

  Wind op zee

  Wij zijn voorstander van een snellere groei van wind op zee. Hierbij is innovatie van belang voor kostenreductie en een betere inpassing.

  Lees meer
 • Wind op land

  Wind op land

  Gemeenten moeten zelf de regie nemen om samen met inwoners een optimale manier te vinden om de transitieopgave op te pakken.


  Lees meer
 • Energiebesparing

  Energiebesparing

  Het op grote schaal terugdringen van de energievraag is het belangrijkste vertrekpunt voor de verduurzaming van de bebouwde omgeving.


  Lees meer
 • Marktordening

  Marktordening

  Door de rollen en taken van de netbeheerders en netwerkbedrijven te bespreken is er meer ruimte voor de markt om te ondernemen en te innoveren.


  Lees meer
 • Elektronisch vervoer

  Elektrisch vervoer

  De auto gebruiken als batterij voor als elektriciteit voldoende aanwezig is. Zo kunnen wij de zon en wind van vandaag gebruiken voor de reis van morgen.


  Lees meer
 • Betaalbaarheid

  Betaalbaarheid

  We vinden het belangrijk dat iedereen op zijn eigen manier mee kan doen aan de energietransitie. Ook mensen die financieel in een lastige situatie verkeren. Daarom willen we deze klanten op een proactieve wijze helpen.

  Lees meer
 • Waterstof

  Waterstof

  Nederland heeft een buitengewoon sterk uitgangspunt voor de transitie naar een waterstofeconomie.


  Lees meer