Facturen en betalen

Wil je weten hoe we je termijnbedrag berekenen, wanneer je je jaarrekening ontvangt of hoe de eindrekening is opgebouwd? We leggen het uit. Ook lees je over onze betaalmogelijkheden en wat je kunt doen als betalen even niet lukt.

Het betalen van je rekening

Het betalen van je energierekening hoort erbij, daar kunnen we niets aan veranderen. Maar we maken het graag zo eenvoudig mogelijk voor je. Zo bepaal je zelf hoe je betaalt en kun je in Mijn Essent al je facturen en betalingen inzien. Wist je dat je zelf kan kiezen wanneer we je termijnbedrag afschrijven? Handig. En als betalen even niet lukt, denken we graag met je mee.
Man laat app zien aan vrouw
Man en vrouw achter de keukentafel

Alles over je termijnbedrag

Iedere maand betaal je het termijnbedrag. We vertellen je hoe we dit berekenen en uit welke kosten het bedrag is opgebouwd. Je leest ook meer over de TermijnCheck en hoe die je adviseert of je termijnbedrag nog klopt met de tarieven en je verbruik. Zo kom je aan het eind van het jaar niet voor verrassingen te staan. Op dit moment is het termijnbedragadvies voor veel klanten hoog. We leggen het je uit.

De jaarrekening en eindrekening

Als klant van Essent ontvang je van ons elk jaar een jaarrekening. Een eindrekening krijg je alleen als je verhuist of je contract hebt opgezegd. Op zowel de jaarrekening als de eindrekening zie je hoeveel energie je verbruikt hebt en hoeveel dat kost. Dat verrekenen we met wat je al betaald hebt en zo zie je op je jaar- of eindrekening of je moet bijbetalen of juist geld terugkrijgt.
Man met een baby op zijn nek, staat bij de thermostaat