Een combiketel is een apparaat dat water opwarmt voor de radiatoren of vloerverwarming, maar ook warm water levert voor gebruik in de keuken en badkamer. Omdat een combiketel deze taken allebei kan uitvoeren, wordt het een combiketel genoemd.
We steunen het voorstel om vanaf 2021 oude cv-ketels geleidelijk te vervangen door hybride warmtepompen. Dit verduurzaamt het energieverbruik in Nederland. We willen graag dat de veranderende wereld van energie (energietransitie) voor iedereen betaalbaar en bereikbaar blijft. Daarom ondersteunen we initiatieven - en geven we deze mede vorm - waarmee we iedereen in staat stellen om op zijn eigen manier mee te doen!
Zoals elk toestel heeft ook uw cv-ketel regelmatig onderhoud nodig. Wanneer moet een nieuwe cv-ketel voor het eerst worden nagekeken en waarom moet u ook binnen de garantietermijn voor de vervanging van sommige onderdelen betalen?
Een boiler verzorgt het warme water in de woning. Hierdoor kunt u de afwas doen of lekker douchen met warm water. Wanneer het warme water op is, is dan de boiler ook echt leeg? Hoe de boiler werkt leggen we uit in dit artikel.
Een cv-ketel bepaalt misschien wel 15 jaar lang het comfort in uw huis. Kijk daarom bij een nieuwe cv-ketel naar de CW-waarde, want die vertelt u hoeveel comfort u van de cv-ketel mag verwachten.
Gastoestellen maken het leven aangenaam, maar produceren soms koolmonoxide. Wat is dat, en waarom is koolmonoxide gevaarlijk? Wij geven u enkele tips om veilig met gastoestellen om te gaan.
Na hoeveel jaar moet u uw cv-ketel vervangen? Hoe verlengt u de levensduur van uw cv-ketel? Lees de belangrijkste weetjes over de levensduur van uw cv-ketel.
Een radiator is niet altijd het mooiste onderdeel van uw interieur. Gelukkig zijn er allerlei manieren om de radiator op een veilige manier toch te verfraaien. Hoe u dat kunt doen, leest u in dit artikel.
Een modulerende thermostaat is samen met een modulerende cv-ketel een interessante en energiebesparende manier om uw water en huis te verwarmen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leggen we graag aan u uit in dit artikel.
De plaats van de thermostaat in huis is heel belangrijk voor het verwarmen van uw woning. De thermostaat geeft immers de temperatuur in de ruimte aan, waardoor de cv-ketel weet of er meer of minder gestookt moet worden in huis. Hangt de thermostaat op de verkeerde plek, dan geeft deze verkeerde signalen door aan de cv-ketel.
Geven uw radiatoren te weinig warmte af en biedt radiatorfolie geen uitkomst? Misschien hebt u meer of grotere radiatoren nodig. Een radiator van uw verwarming vervangen is niet ingewikkeld. Wij helpen u met een stappenplan om een radiator van uw verwarming te vervangen.
De zonneboiler is een energiezuinige oplossing voor warm water in uw woning. Maar wat is het rendement eigenlijk van deze boiler en wat kan het u opleveren om een zonneboiler te nemen? U leest het in dit artikel.
In de wintermaanden willen we graag een lekker behaaglijk en warm huis. Maar slapen in een te warm huis is niet goed voor de nachtrust. Wilt u lekker slapen? Zet dan de verwarming ’s nachts lager. En met een thermostaat is dat zo geregeld.
Een elektrische vloerverwarming in huis zorgt ervoor dat u de centrale verwarming vaak niet eens hoeft te gebruiken. Om de elektrische vloerverwarming altijd op een constante, behaaglijke temperatuur te houden gebruikt u natuurlijk een thermostaat. Maar deze is ook handig om de elektrische vloerverwarming lager te zetten of uit te schakelen wanneer u niet thuis bent.
Met een slimme thermostaat is het mogelijk om gemakkelijk de temperatuur in uw huis vast te leggen, waardoor u geniet van warmte en daarbij bespaart op de energierekening. Daarom geven we u tips waardoor een thermostaat instellen nog gemakkelijker gaat.