Met een cv-ketel zorg je voor een lekker warm huis. Het is fijn als de cv-ketel goed werkt, daarom is onderhoud belangrijk. Maar na hoeveel jaar is een cv-ketel eigenlijk aan vervanging toe? En hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk van je cv-ketel kunt genieten? We vertellen je er meer over.

Cv-ketel onderhoud, wat kost dat precies?

Net als veel apparaten heeft ook een cv-ketel onderhoud nodig. Dit is belangrijk om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je cv-ketel. Koop je een nieuwe cv-ketel? Ook die heeft onderhoud nodig. Na 2 jaar is het goed om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren. Zo verleng je de levensduur van de cv-ketel. Een abonnement op cv-ketel onderhoud heeft verschillende voordelen. Met professioneel onderhoud voorkom je dat je in de kou komt te zitten. Heb je toch een storing? Dan is een monteur zo bij je.

Een goed onderhouden cv-ketel is bovendien veilig. Je voorkomt dat er koolmonoxide in je huis komt. Daarnaast controleert de monteur de temperatuur van het water. Die moet minimaal 60 graden zijn om bacteriën in de waterleidingen te voorkomen.

Zorg voor een goed onderhouden cv-ketel

Met een abonnement op service- en onderhoud zorgen wij ervoor dat jouw ketel in topconditie blijft. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze abonnementen op cv-ketel onderhoud.

De monteur voert het jaarlijks onderhoud uit en lost kleine problemen op. Zo heb je minder risico op storingen. Daarnaast zorgt de monteur voor de optimale instellingen van de cv-ketel. Zo haalt de ketel het beste rendement. Dat is belangrijk, want zo verbruik je zo min mogelijk energie. Kortom: goed onderhoud zorgt voor een lange levensduur van je cv-ketel. 

Is je cv-ketel 12 jaar of ouder?

Na 12 jaar is je cv-ketel inmiddels op een aardige leeftijd. Soms worden de onderhoudskosten dan zo hoog, dat je de cv-ketel beter kunt vervangen. Het mooie daarvan is dat de moderne cv-ketels een stuk energiezuiniger zijn dan de modellen van 12 jaar geleden. Een nieuwe cv-ketel aanschaffen is een investering, maar je energierekening gaat vaak direct omlaag. Bovendien ben je zeker van een lekker warm huis!

Je cv-ketel vervangen

Voor een goede cv-ketel betaal je tussen de € 1.500 en € 2.500. Dit bedrag is inclusief de kosten van de installatie. Je kunt ook een cv-ketel huren. Voor een relatief klein bedrag per dag zit je er altijd warmpjes bij. Het huurbedrag is inclusief service en het onderhoud. 

Het kopen van een nieuwe cv-ketel is een investering, maar wel een die zorgt voor een heerlijk warme woning. De meeste cv-ketels hebben een levensduur van zo'n 12 tot 15 jaar. Daarna is het vaak tijd om afscheid te nemen en op zoek te gaan naar een nieuwe cv-ketel. Nieuwe modellen zijn vaak een stuk energiezuiniger dan modellen van een aantal jaar geleden. Bovendien weet je zeker dat je geniet van een lekker warm huis.

Vraag een gratis adviesgesprek aan