‘Wat bespaar ik jaarlijks met isolatie?’

Een van de beste manieren om energie te besparen is je huis goed isoleren. En dat kan op verschillende manieren met dak-, spouwmuur- en vloerisolatie. Wat je moet investeren en hoeveel je per jaar terugverdient, verschilt per type isolatie. Maar met spouwmuurisolatie is dat dus gemiddeld € 700 per jaar. Dat tikt aan. We vertellen je graag meer.

 

Welke soorten isolatie zijn er?

Isoleren werkt heel simpel: je geeft je huis als het ware een extra deken om de kou buiten te houden en de warmte binnen. Daarom wordt isolatie altijd aangebracht op de grens tussen je huis en de buitenlucht. Deze soorten isolatie zijn er:

1.    Spouwmuurisolatie: deze isolatie tussen je spouwmuren, verdien je het snelste terug

2.    Dakisolatie: zorgt voor minder warmte verlies via het dak en een besparing tot 30%

3.    Vloerisolatie: door de vloer op de begane grond te isoleren, blijft het lekker warm

Hoeveel bespaar je dan met isoleren?

Als je huis goed is geïsoleerd, stook je een stuk minder. En dat is goed voor het milieu, maar ook voor je bankrekening. Isoleren verdien je namelijk binnen een paar jaar terug. Hoeveel je jaarlijks bespaart en hoelang de terugverdientijd is, verschilt per woning en type isolatie. Over het algemeen moet je hier rekening mee houden:

1.    Spouwmuurisolatie: je bespaart gemiddeld € 700 per jaar, de terugverdientijd is 4 jaar

2.    Dakisolatie: je bespaart gemiddeld € 800 per jaar, de terugverdientijd is 7 jaar

3.    Vloerisolatie: je bespaart gemiddeld € 250 per jaar, de terugverdientijd is 8 jaar

Wist je trouwens dat je geen klant bij Essent hoeft te zijn om bij ons isolatie te regelen? We helpen graag iedereen in Nederland aan een goed geïsoleerd huis. 


Doe de isolatiecheck

Ontdek binnen 1 minuut wat isolatie jou oplevert

 Of je huis geschikt is voor isolatie

 Geschatte opbrengst, per jaar

Doe de isolatiecheck

 Gemiddelde terugverdientijd


Meer goeie vragen

Hoeveel bespaar ik jaarlijks met zonnepanelen?

Logisch dat je graag wilt weten wat zonnepanelen je op kunnen leveren. Het is namelijk een flinke investering, maar gelukkig levert het ook behoorlijk wat op.

Lees het antwoord

Hoe scoor ik voordeel op mijn energie?

We weten heel zeker dat er niemand is die teveel voor stroom en gas wil betalen. Daarom geven wij graag antwoord op deze vraag.

Lees het antwoord

Waarom isoleren via Essent?

Ten eerste hoef je geen klant te zijn om via ons je huis te isoleren. Ten tweede hebben we een netwerk van lokale isolatiespecialisten. En er is nog meer...

Lees het antwoord

 

 Waar vind ik alle antwoorden over energie?

Weten wat isolatie je oplevert of welke zonnepanelen het beste zijn? Of ben je benieuwd wat onze klanten bij Thuisvoordeel krijgen? We geven je graag het antwoord op al deze prangende vragen en meer... 

Bekijk meer goeie vragen