Dakisolatie

Goed en snel geregeld via Essent

Voordelig isoleren met subsidie voor isolatie

Goed nieuws: je ontvangt nu subsidie voor isolatie. Kies je voor één isolatiemaatregel? Dan krijg je tot 15% van de kosten terug. Laat je 2 soorten isolatie aanbrengen, dan krijg je tot 30% van de kosten van isolatie terug. Let op: de subsidie op één maatregel geldt vanaf 2023. Als je na 1 april 2022 één isolatiemaatregel hebt laten uitvoeren kan je met terugwerkende kracht subsidie aanvragen.

 • Bespaar tot 30% op de isolatiekosten
 • De isolatiespecialist van onze servicepartners checkt de subsidie voor jouw huis
 • Wij regelen de subsidieaanvraag met onze subsidieservice

Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan met een van onze isolatiespecialisten van onze servicepartners. Zij gaan voor je aan de slag.

Voordelig isoleren met subsidie

Wat dakisolatie voor je kan betekenen

Een slecht geïsoleerd dak is de grootste energieverspiller in huis. Via het dak gaat zo’n 30% van de warmte verloren. Goede dakisolatie levert gemiddeld de grootste energiewinst op. Met een goed geïsoleerd dak bespaar je honderden euro's per jaar. Én je woont heerlijk comfortabel.

Besparing dakisolatie

De gemiddelde besparing met dakisolatie bedraagt zo'n € 875 per jaar* (bron: Milieu Centraal). Je persoonlijke besparing is afhankelijk van je type woning en stookgedrag.

Kosten dakisolatie

De gemiddelde kosten van dakisolatie van een schuin dak bedragen zo'n 3000,- (incl. geschatte subsidie) (bron: Milieu Centraal). In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je graag meer over de kosten voor jouw woning.

Makkelijk verdiend!

Voor dakisolatie kun je de winst vergelijken met een rente van 5,5 procent op je spaarrekening. Dat is makkelijk verdiend! En het is nog goed voor de waarde van je woning ook (bron: Milieu Centraal).

Check je besparing

Ben jij benieuwd wat je kunt besparen, doe dan de isolatiecheck!

Ontdek binnen 1 minuut wat isolatie jou oplevert

Wat is je postcode en huisnummer?

Kies een woning

Is dakisolatie geschikt voor mijn woning?

Is je koopwoning gebouwd vóór 1980 en heb je een schuin dak? Kijk dan of er al isolatiemateriaal op je dak is aangebracht. Het is belangrijk te weten of het materiaal niet verouderd is. Twijfel je, dan kan onze isolatiespecialist bij je thuis de staat van de isolatie bekijken en het dak inspecteren. Vervolgens ontvang je een vrijblijvende offerte.

Hoe voorkom je warmteverlies via het dak?

Warmteverlies via het dak ga je tegen met dakisolatie. Dat doen we door de binnenzijde van het dak te isoleren. Aan de binnenzijde van het dak wordt isolatiemateriaal aangebracht. Zo kan de warmte niet meer via het dak ontsnappen.

Welk soort isolatie past bij mijn woning?

Wanneer je de zolder niet gebruikt als leefruimte kun je gemakkelijk warmteverlies tegengaan met zoldervloerisolatie. In veel woningen heeft de zoldervloer een houten constructie die gemakkelijk voorzien kan worden van isolatiemateriaal. Gebruik je de zolder wel als leefruimte, dan is dakisolatie de beste optie.

Isolatiespecialist

Isolatie door isolatiespecialisten

Essent werkt samen met lokale servicepartners, specialisten in isolatie. Zij verzorgen de adviesgesprekken, offertes en isolatiewerkzaamheden. Het dak wordt geïsoleerd door monteurs van onze servicepartners. De monteurs zijn ervaren en volledig gediplomeerd als isolatiespecialist. Zo ben je zeker van professionele installatie.

Kwaliteit isolatiemateriaal én werkzaamheden

Alle isolatiematerialen die we gebruiken voor het isoleren van je woning zijn KOMO en/of ISSO gecertificeerd. We werken uitsluitend met hoogwaardige materialen van de beste kwaliteit. Bovendien voeren we de isolatiewerkzaamheden uit volgens de strengste uitvoeringsrichtlijnen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van isolatie voor jouw huis?

Weten hoe dakisolatie in zijn werk gaat?

Dakisolatie kan aangebracht worden op meerdere manieren. Onze isolatiespecialist adviseert je hierin. In de video zie je hoe we het dak van een woning via de binnenzijde isoleren:

 • De isolatiespecialisten spannen een dampremmende folie op de dwarsbalken onder het dak
 • Tussen de dwarsbalken ontstaat een afgesloten ruimte
 • Het isolatiemateriaal wordt de afgesloten ruimte ingeblazen
 • De isolatiespecialisten ruimen alles netjes op
 • Je woning is vaak al binnen 2 dagen voorzien van dakisolatie

Isolatiemateriaal dakisolatie

Het dak van je woning wordt geïsoleerd met gecertificeerd isolatiemateriaal. De beste kwaliteit isolatie met een hoge isolatiewaarde. EPS isolatie, isolatieplaten en glaswol zijn de meest gebruikte materialen voor dakisolatie. Onze isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie.

isolatieplaten

Isolatieplaten

Isolatieplaten worden vaak gebruikt voor het isoleren van de binnenzijde van het dak. De dakisolatieplaten worden in de bestaande gordingen van het dak geplaatst. Dakplaten zijn ruimtebesparend, vormvast én duurzaam.

glaswol

Glaswol

Glaswol is een isolatiemateriaal wat vaak gebruikt wordt om de zolder te isoleren. De isolatiewaarde van je woning blijft na het aanbrengen van dit inblaaswol constant gewaarborgd. Het materiaal is brand- en vochtwerend.

Daarom dakisolatie via Essent

Wij helpen je graag bij besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Dakisolatie via Essent betekent:

 • Adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte passend bij je persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door de isolatiespecialisten van onze servicepartners

Ook als je geen klant bent bij Essent helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Veelgestelde vragen over dakisolatie

Het dak kan geïsoleerd worden met verschillende materialen. Denk hierbij aan EPS parels, isolatieplaten of glaswol. 

Alle materialen waar onze servicepartners mee werken zijn gecertificeerd en van een hoge kwaliteit. De producten beschikken over een hoge isolatiewaarde. Onze isolatiespecialist adviseert je over het meest geschikte isolatiemateriaal voor de dakisolatie van jouw woning. 

Ja, in de meeste gevallen is dat mogelijk. Vaak wordt met het isoleren van het plafond het isoleren van de zoldervloer bedoeld. Zoldervloerisolatie wordt ook plafondisolatie of loftisolatie genoemd. Deze vorm van isolatie gaat warmteverlies en geluidsoverlast tegen.

Ja, dat kan. De isolatiespecialist adviseert je hierin. Afhankelijk van het type dak wordt bijvoorbeeld bekeken welk isolatiemateriaal het meest geschikt is. Het schuine of platte dak wordt aan de binnenzijde geïsoleerd.

De kosten van dakisolatie verschillen per woning. Gemiddeld kost het aanbrengen van dakisolatie bij een hoekwoning €5.400. Dit is exclusief ISDE-subsidie die kan oplopen tot 30% van de kosten wanneer je twee energiebesparende maatregelen laat uitvoeren (Bron: Milieu Centraal).

Het dak is een van de grootste energieverspillers in huis. Dakisolatie is daarom een goede investering. Benieuwd naar de kosten in jouw situatie? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Onze isolatiespecialist adviseert je over dakisolatie en brengt een offerte op maat uit.

Of ben je op zoek naar

* Besparingen zijn berekend voor een hoekhuis met een hr-combiketel als verwarming. Er is gerekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste betreft een prognose voor 2030. Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn groter. Hoeveel je precies bespaart, hangt ook af van het bouwjaar van je woning, je stookgedrag en hoe je huis nu al is geïsoleerd. (Bron: Milieu Centraal)