Een van de beste manieren om energie te besparen is door goed te isoleren. Hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe minder u de verwarming hoger moet zetten. Maar hoeveel kunt u precies besparen door te isoleren? We helpen u graag op weg.


Waarom is isoleren belangrijk?

De stookkosten bepalen voor een groot deel de hoogte van uw energierekening. Door uw huis te isoleren verlaagt u uw gasverbruik zonder dat u aan comfort inlevert. Minder gasverbruik betekent niet alleen een besparing in geld, het is ook beter voor het milieu.


Welke mogelijkheden zijn er om te isoleren?

Isolatie betekent dat u voorkomt dat warmte het huis verlaat in de winter of binnenkomt in de zomer. Daarom isoleert u de grensvlakken van uw huis met de omgeving:

  • Spouwmuurisolatie verdient zichzelf van alle isolatiemaatregelen het snelst terug.
  • Door de vloer van de begane grond te isoleren houdt u lekker warme voeten. Daardoor bent u sneller geneigd de verwarming iets lager te zetten. U bespaart dus dubbel.
  • Dakisolatie is vooral belangrijk als u stookt op de zolderverdieping, bijvoorbeeld omdat de zolderkamer in gebruik is als tienerkamer of hobbyruimte.

Hoeveel bespaart u met isoleren?

Isoleren betaalt zichzelf in een aantal jaren terug. Hoeveel u precies moet betalen voor de isolatie en hoeveel u per jaar terugverdient, is per geval verschillend. Globaal moet u aan de volgende bedragen denken:

  • Met spouwmuurisolatie bespaart u ruim 500 euro per jaar. De terugverdientijd is vier jaar.
  • Met isolatie van de onderzijde van de begane grond bespaart u zo'n 200 euro per jaar. De terugverdientijd is negen jaar.
  • Met isolatie van het schuine dak van een verwarmde zolder bespaart u ongeveer 700 euro per jaar. De terugverdientijd is ongeveer zeven jaar.
Meer informatie over het isoleren van uw woning

Een comfortabel huis met Essent

Hoe comfortabeler uw huis, hoe fijner het is om thuis te zijn. Daar helpt Essent u graag bij. Bijvoorbeeld met zonnepanelen of isolatie. Goed voor uw huis én goed voor uw energierekening. In dit filmpje ziet welke comfortoplossingen Essent levert: