Wegens veel aanvragen is de wachttijd tot installatie op dit moment minimaal 4 maanden.

Zonnepanelen kopen

Bespaar flink op je energierekening

Daarom zonnepanelen kopen via Essent

Met zonnepanelen wek je stroom op via je eigen dak. Zo bespaar je flink op je energierekening. Elke maand opnieuw! Het aanschaffen van zonnepanelen is een slimme investering die je al snel terugverdient. Ook maken regelingen zoals de salderingsregeling, btw-teruggave of een gemeentelijke subsidie het kopen van zonnepanelen extra aantrekkelijk. Koop je zonnepanelen via Essent, dan helpen we je van persoonlijk advies tot en met de professionele installatie.

Garantie zonnepanelen

Garantie op product en vermogen

Koop je zonnepanelen via Essent, dan krijg je tot wel 25 jaar productgarantie op de zonnepanelen en omvormer én 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

Zonnepanelen aanschaffen

Btw-teruggave
service

We helpen je met het terugvragen van de btw op zonnepanelen. Dit is een administratief werkje. Koop je zonnepanelen via Essent, dan kunnen wij de btw-teruggave voor je regelen.

Aanschaf zonnepanelen met kwaliteit

Hoge kwaliteit materiaal en installatie

De kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen worden door onze professionele servicepartners op je dak geplaatst. Er is altijd een servicepartner bij jou in de buurt.

Zonnepanelen aanschaffen: goed om te weten

Wil je zonnepanelen aanschaffen? Bekijk dan onderstaande informatie over de salderingsregeling, btw-teruggave en subsidie.

btw zonnepanelen

Btw terugvragen zonnepanelen

De overheid stimuleert zonnepanelen. Daarom mag je de btw op zonnepanelen terugvragen. Dit levert je een besparing op van 21%.
Meer weten?

Meer over btw terugvragen zonnepanelen

Zonnepanelen subsidie regeling

Zonnepanelen subsidie

De overheid stimuleert het energiezuinig maken van je huis. Bijvoorbeeld met financiële regelingen en gemeentelijke subsidies voor zonnepanelen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer subsidie en zonnepanelen

Zonnepaneel kopen: salderingsregeling

Wat is de salderingsregeling?

Leveren je zonnepanelen meer op dan de energie die je verbruikt? Dan kun je de energie terugleveren aan het elektriciteitsnet. Meer weten?

Lees alles over de salderingsregeling

Benieuwd hoeveel jij bespaart met zonnepanelen?

Keuze uit verschillende zonnepanelen

Koop je zonnepanelen via Essent, dan heb je de keuze uit verschillende soorten zonnepanelen. Ga je voor de Comfort, Comfort Plus of Premium zonnepanelen? Onze zon-expert helpt je met advies bij de aanschaf van zonnepanelen.

Comfort

 • Volledig zwart
 • Optimale prijs-kwaliteitverhouding
 • Scherpste prijs
 • 15 jaar productgarantie
Vermogen: 360 Wp
Opbrengst 10 panelen: 3.420 kWh
Vermogensgarantie in 25 jaar: 83,1%

Premium

 • De beste keuze: award winnend paneel
 • Hoogste vermogen, ook na 25 jaar
 • Nieuwste type zonnepanelen
 • 25 jaar productgarantie
Vermogen: 405 Wp
Opbrengst 10 panelen: 3.950 kWh
Vermogensgarantie in 25 jaar: 92%


Zonnepanelen pakket met all-in prijs

Voor onze zonnepanelen betaal je een all-in prijs. Het zonnepanelen pakket bestaat uit de zonnepanelen, de materialen, de omvormer en de professionele installatie door onze servicepartner. Koop je de zonnepanelen via Essent, dan helpen onze servicepartners je met het terugvragen van de btw. Deze service is gratis!  

Ja, ik wil een offerte

Koop je zonnepanelen
zonnepanelen pakket

Waarom zonnepanelen via Essent?

We helpen je met de aanschaf van zonnepanelen van advies tot installatie. De levering van je zonnepanelen wordt verzorgd door een van onze servicepartners. Zonnepanelen kopen via Essent betekent:

 • Altijd een servicepartner bij jou in de buurt
 • Professionele installatie binnen één dag door vakkundige monteurs van onze servicepartners
 • 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen
Je hoeft geen klant bij Essent te zijn. Ook als je geen klant bij ons bent helpen we je graag met de aanschaf van zonnepanelen. Je hoeft niet over te stappen van energieleverancier.
Volta Solar - Gespecialiseerd in zonne-energie - Ruime kennis, meer dan 10 jaar ervaring - Gecertificeerd Zonnekeur-installateur Zon7 EnergieWonen Kemkens.png

Benieuwd hoe we zonnepanelen installeren?

Veelgestelde vragen over zonnepanelen kopen

Ja, dat kan. Ook als je geen klant bent kun je via Essent zonnepanelen kopen. Je hoeft hiervoor niet over te stappen. Een offerte voor zonnepanelen aanvragen doe je gemakkelijk online.

Ja, dat kan. In een gratis adviesgesprek vertelt een expert van onze servicepartners alles over de mogelijkheden van zonnepanelen in jouw situatie.

Kies je voor zonnepanelen via Essent, dan kies je voor service en kwaliteit. Essent werkt samen met servicepartners met professionele installateurs. Onze servicepartners voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen. De kwaliteit van de zonnepanelen wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke instanties. Kies je voor een zonnepanelen pakket via Essent, dan ben je zeker van een hoge kwaliteit materialen en professionele installatie. 

Bij de aanschaf van zonnepanelen doe je er goed aan te letten op een aantal zaken. De belangrijkste zijn:

 • Hoeveel zonnepanelen je koopt
  Dit is afhankelijk van de oppervlakte van je dak, budget en van je wensen. Een huishouden verbruikt gemiddeld 2765 kWh stroom, wat overeenkomt met 11 zonnepanelen (bron: Milieu Centraal).
 • Welk type zonnepanelen je kiest
  Niet elk zonnepaneel is hetzelfde. Zonnepanelen kunnen bijvoorbeeld verschillen in vermogen. Daarnaast is het goed om te kijken naar de kwaliteit van de omvormer.
 • Waar je zonnepanelen koopt
  Koop je zonnepanelen via Essent, dan kies je voor een betrouwbare partij. We leveren samen met betrouwbare servicepartners, specialisten in zonnepanelen. We helpen je bij de aanschaf van zonnepanelen van advies tot installatie. We bieden je uitstekende kwaliteit materialen en professionele installatie. Je krijgt minimaal 15 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie. Bovendien helpen we je met de btw-teruggave, als je dat wilt.
  Meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw huis? Een adviesgesprek is gratis. Of vraag online direct een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen aan. 

Bij de aanschaf van zonnepanelen krijg je minimaal 15 jaar productgarantie op de zonnepanelen. Op Comfort Plus en Premium zonnepanelen krijg je 25 jaar productgarantie. Bovendien krijg je 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met financiële regelingen en gemeentelijke subsidies. Benieuwd wat er precies mogelijk is?

Lees meer over zonnepanelen kopen en subsidie.

Wil je zonnepanelen aanschaffen? Dan brengen we graag je wensen in kaart. Aan de hand van je situatie en wensen adviseren we je over de beste zonnepanelen voor jouw dak. Koop je zonnepanelen via Essent, dan heb je de keuze uit Comfort, Comfort Plus en Premium zonnepanelen. Onze zon-expert helpt je stap voor stap bij de aanschaf van zonnepanelen, van advies tot installatie. Een adviesgesprek is gratis.

Zonnepanelen passen op veel verschillende daken. Bijvoorbeeld op een schuin of een plat dak. Heb je stroom in je garage of schuur? Dan kunnen de zonnepanelen ook daar geplaatst worden. Heb je een bijzondere situatie? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan. Ook het aanvragen van een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen kan eenvoudig online. 

De zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Met het ServiceGarantPlan zorgen we dat je zorgeloos van je zonnepanelen kunt genieten.

Lees meer over het ServiceGarantPlan

Via Essent heb je de keuze uit verschillende soorten zonnepanelen: Comfort, Comfort Plus en Premium. Wil je deze zonnepanelen met elkaar vergelijken? We vertellen je er meer over.

Meer over zonnepanelen vergelijken

We kijken niet alleen naar de grootte van je dak, maar ook naar andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan kenmerken van je dak zoals de hellingshoek, ligging en schaduwvorming. Daarnaast houden we rekening met je stroomverbruik. 

We adviseren zonnepanelen te kopen die nodig zijn voor je persoonlijke stroomverbruik. Wek je stroom op die je niet gebruikt? Dan wordt dit teruggeleverd aan het stroomnet. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding. Dit noemen we de salderingsregeling.

In een gratis adviesgesprek vertelt onze expert je alles over de mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw woning. 

SolarEdge is een systeem wat zorgt voor een hoog rendement op zonnepanelen. Heb je schaduw op je dak? De SolarEdge Power Optimizer voorkomt een lagere opbrengst. Zo geniet je zorgeloos van je zonnepanelen. 

 • De voordelen van zonnepanelen met SolarEdge:
 • Hoog rendement op je zonnepanelen
 • Hoge opbrengst van je zonnepanelen
 • Besparen op kosten voor onderhoud
 • 12 jaar garantie op de omvormer
 • 25 jaar garantie op de optimizers

Op het zakelijke deel van onze website vraag je eenvoudig informatie of een offerte voor zonnepanelen aan.