Isolatietest

Heeft u een koopwoning en wilt u ontdekken hoeveel u met isolatie kunt besparen, doe dan onze Isolatietest.

Voer de onderstaande gegevens in

  1. 1. Welk bouwjaar heeft uw woning?
  2. 2. Wat voor type woning* heeft u?
  3. 3. Heeft u een kruipruimte?
  4. 4. Wat is de oppervlakte van de begane grond van uw woning?
    103m2
  5. 5. Wat is uw muuroppervlakte? Bereken
    54m2

Verwachte besparing

             
euro per jaar

U komt in aanmerking voor vloerisolatie. Spouwmuurisolatie is bij woningen van voor 1930 meestal niet mogelijk. Twijfelt u over de mogelijkheden, vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

U komt in aanmerking voor zowel vloer- als spouwmuurisolatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Woningen van na 1980 zijn meestal al goed geïsoleerd. Twijfelt u over de mogelijkheden, vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Bij woningen van voor 1930 zijn de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie meestal beperkt. Vloerisolatie is zonder kruipruimte niet mogelijk. Twijfelt u over de mogelijkheden, vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

U komt in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Vloerisolatie zonder kruipruimte is helaas niet mogelijk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Woningen van na 1980 zijn meestal al goed geïsoleerd. Vloerisolatie zonder kruipruimte is helaas niet mogelijk. Twijfelt u over de mogelijkheden, vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Bekijk berekening
Terug naar invoer gegevens

.

Type isolatie Oppervlakte Gasreductie Investering Besparing per jaar
Vloerisolatie 0m2 0m3 0,0000 0,0000
Spouwmuurisolatie 0m2 0m3 0,0000 0,0000
Totaal   0,0m3   0,0000
Stuur dit overzicht naar mijn e-mailadres: Verzenden
Het overzicht is verzonden naar uw e-mail adres.
Maak nu een afspraak!

Vul het formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk gebeld voor een adviesgesprek.

Vraag nu een adviesgesprek aan

De uitkomsten van deze Isolatietest geven u een indicatie en u kunt er geen rechten aan ontlenen. De uitkomsten kunnen niet als aanbieding of offerte van Essent worden beschouwd. De Isolatietest maakt gebruik van marktgemiddelden voor vloer- en muuroppervlakten en voor de isolatiewaarden. Deze zijn afgeleid van de standaarden vastgelegd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Huishoudelijke situaties kunnen sterk verschillen. De bedragen in de berekening zijn gebaseerd op basis van variabel tarief voor gas van Essent. De kosten van vloerisolatie zijn gebaseerd op een gemiddelde isolatiedikte. De dikte van de isolatielaag die wordt aangebracht is afhankelijk van de beschikbare ruimte en kan daardoor hoger of lager uitvallen.

* Woont u bijvoorbeeld in een portiekwoning of appartement en bent u zelf eigenaar, dan is isolatie alleen zinvol als u het hele pand laat isoleren. U kunt de voorbeeldberekening uitvoeren voor het complete pand en voorleggen aan uw medebewoners of Vereniging van Eigenaren. Voor vragen belt u met 0900 1550 (gebruikelijke belkosten).