We helpen je graag met het energiezuinig maken van je huis. Bekijk hoe we omgaan met de maatregelen rondom het coronavirus op essent.nl/corona.

Isolatie van je huis

Makkelijk besparen op je energierekening

 • Adviesgesprek bij je thuis
 • Vaak binnen 1 dag geïsoleerd
 • Professionele installatie
 • Hoge kwaliteit isolatiemateriaal

Wel een geïsoleerd huis. Geen gedoe.

Isoleer je jouw huis van voor tot achter, dan kun je echt flink besparen op je energierekening. Toch zijn 3 van de 4 woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd (bron: Milieu Centraal). Dat vinden we jammer, want isolatie is zo geregeld. Want kies je voor isolatie via Essent dan doen wij alles voor je. Van persoonlijk advies tot subsidieaanvraag en van de installatie tot het opvegen van het laatste beetje gruis. Onze gespecialiseerde servicepartners staan voor je klaar!

Isoleren van je huis
Isoleren van de spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €650*

Je spouwmuur isoleren, is echt zo gebeurd. Vaak al binnen 1 dag én het kost relatief weinig. Bovendien verdien je de kosten van spouwmuurisolatie gemiddeld binnen 4 jaar terug (Bron: Milieu Centraal).  Dat is te overzien, toch? Wat je meteen merkt: de isolatie van de spouwmuur zorgt voor een lagere energierekening en een prettig binnenklimaat.

Isoleren van het dak

Dakisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €650* 

Isoleer je je dak echt goed, dan voorkom je dat ongeveer 30% van de warmte verloren gaat. Simpeler gezegd: dakisolatie zorgt ervoor dat je energierekening daalt. Een dak isoleren, dat doen onze specialisten vaak binnen 2 dagen en jij hebt het in gemiddeld 7 jaar terugverdiend (bron: Milieu Centraal). 

isoleren van de vloer

Vloerisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €210* 

Vloerisolatie houdt de kou uit de grond tegen. En dat zorgt ervoor dat je vloer veel warmer aanvoelt. Lekker, toch? En het aanbrengen van de vloerisolatie kun je gewoon aan onze specialisten overlaten. Zij regelen dat in de kruipruimte van je huis. Dat is (meestal) klaar in 1 dag en je verdient de kosten van vloerisolatie gemiddeld in 7 jaar terug (bron: Milieu Centraal).

Subsidie isolatie

Voordelig isoleren met subsidie voor isolatie

Goed nieuws: je ontvangt nu subsidie voor isolatie. Extra voordelig isoleren dus! Je krijgt zo'n 20% van de kosten van isolatie terug. Belangrijk: je laat twee soorten isolatie aanbrengen. Essent regelt voor jou de subsidieaanvragen, daar hoef jij je niet in te verdiepen.  

 • Bespaar tot wel 20% op de isolatiekosten
 • Onze isolatiespecialist checkt de subsidie voor jouw huis
 • Wij regelen je subsidieaanvraag

Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan met een van onze specialisten. Zij gaan voor je aan de slag.

Je besparing met isolatie berekenen: zo doen we dat

Met de isolatiecheck ontdek je snel wat jij bespaart met isolatie. Om je besparing te berekenen, maken we gebruik van databronnen. De data zijn afkomstig van het Kadaster (LV BAG), de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Milieu Centraal. Denk bijvoorbeeld aan:

 • het bouwjaar van je woning;
 • het type woning, bijvoorbeeld een tussenwoning of vrijstaande woning;
 • de gemiddelde oppervlakte van de gevel, het dak en de vloer voor jouw type woning en bouwjaar.

De isolatiecheck geeft een indicatie van je besparing met isolatie. Maar de isolatiecheck weet niet álles: denk aan de isolatiemaatregelen die al uitgevoerd zijn of je stookgedrag. Onze isolatie-experts komen daarom graag bij je langs. Zo weet je precies wat isolatie je kost én oplevert!

Besparen met isolatie

De isolatie van je woning is een waardevolle investering, want je kunt er flink mee besparen. Hoeveel je precies bespaart met spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld: hoe oud is je huis en wat voor isolatie heb je op dit moment. In deze tabel van Milieu Centraal zie je een schatting van wat je kunt gaan besparen. Wil je het precies weten? Neem dan contact met ons op.

Spouwmuurisolatie Dakisolatie  Vloerisolatie
Tussenwoning
€260 per jaar
€620 per jaar €200 per jaar
Hoekwoning €650 per jaar €650 per jaar €210 per jaar
2-onder-1-kapwoning €650 per jaar €700 per jaar €260 per jaar
Vrijstaande woning €1.000 per jaar €1.300 per jaar €390 per jaar

Gemiddelde besparingen zijn gebaseerd op het genoemde type woning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar na-isolatie spouw en goede isolatie schuin dak en vloer, verwarmde zolder. Gasprijs 79 cent per m3 (prijspeil 2021). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Bron: Milieu Centraal.

Isolatiespecialist

Isolatie door isolatiespecialisten

Essent werkt al jaren samen met de lokale servicepartners Isoprofs en Nederland Isoleert, specialisten in isolatie. Zij zijn de echte specialisten in isolatie met een enorme bak aan kennis en ervaring. De isolatiespecialisten van Isoprofs en Nederland Isoleert regelen écht alles voor je: van een persoonlijk adviesgesprek tot het aanbrengen van de isolatie met gecertificeerde materialen en volgens de strengste richtlijnen. Alle monteurs zijn ervaren en gediplomeerd. Regel je isolatie via Essent, dan ben je altijd zeker van vakmanschap en een professioneel geïsoleerde woning.


image: isoprofs  image: nederland isoleert

Waarom isolatie via Essent?

We helpen je met isolatie van advies tot installatie. Isolatie via Essent betekent:

 • Altijd dichtbij: een adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
 • Professionele kwaliteit: de beste kwaliteit isolatiemateriaal en deskundige installatie

Je hoeft geen klant bij Essent te zijn. Ook als je geen klant bij ons bent helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Daarom isolatie via Essent

Veelgestelde vragen over isolatie

Het kan zijn dat je een afspraak hebt met een energiemonteur van 1 van de servicepartners van Essent. Vanzelfsprekend volgen zij de richtlijnen van het RIVM en werken ze volgens de maatregelen van de overheid. Bekijk de maatregelen die wij met onze servicepartners nemen. Neem bij vragen over jouw afspraak rechtstreeks contact op met het bedrijf.

Ja, op dit moment is er subsidie voor isolatie beschikbaar. Goed nieuws, wat dat betekent extra voordelig isoleren! Bij afname van minimaal 2 isolatiemaatregelen kom je in aanmerking voor de subsidie. Hierbij geldt een minimaal aantal vierkante meters, maar daar voldoe je al snel aan. Dankzij de subsidie op het isoleren van je huis bespaar je tijdelijk tot wel 20% op de kosten van isolatie.

De isolatiespecialist geeft aan het einde van het gesprek een advies over de isolatiemogelijkheden van je woning. Op basis van dit advies ontvang je direct een offerte. Je ziet dus duidelijk wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

Na het versturen van je gegevens belt onze isolatiespecialist je binnen 3 werkdagen op voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Je kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor je. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Wat kom ik tijdens het adviesgesprek te weten?
Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en de mogelijkheden van het isoleren van je huis. De isolatiespecialist brengt je wensen in kaart. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:

 • Onze isolatiespecialist belt je voor een afspraak bij je thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het jou uitkomt.
 • De isolatiespecialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
 • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

Als je de ingaat op de offerte, zal onze isolatiespecialist binnen één week opnieuw telefonisch contact met je opnemen. Afhankelijk van de drukte kunnen de werkzaamheden vaak al binnen één week plaatsvinden.

Een van onze isolatiepartners voert de werkzaamheden uit. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. De facturering en betaling loopt via de isolatiepartner. Zo heb je één aanspreekpunt.

Ja, dat kan. Denk bijvoorbeeld aan buisisolatie of radiatorfolie. Deze isolatiemaatregelen gaan warmteverlies tegen. Tochtstrips of brievenbuskleppen voorkomen tocht in huis. Wil je echt flink besparen op je energierekening, dan zijn grotere maatregelen verstandig.

* Gemiddelde besparing bij spouwmuurisolatie is gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar na-isolatie spouw. Gemiddelde besparing bij dakisolatie is gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar goede isolatie van een schuin dak, verwarmde zolder. Gemiddelde besparing bij vloerisolatie is gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, van isolatie naar goede isolatie. Gasprijs 79 cent per m3 (prijspeil 2021). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Bron: Milieu Centraal.