We staan nog steeds voor je klaar om je te helpen met het energiezuinig maken van je huis. Uiteraard staat jouw en onze gezondheid voorop. We volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Bekijk de veelgestelde vragen.

Isolatie van je huis Bespaar flink op je energierekening

Nú tijdelijk meer subsidie voor isolatie

Isoleer je woning extra voordelig

Goed nieuws: je ontvangt tijdelijk een hoger subsidiebedrag voor isolatie. Eerder kreeg je zo'n 20% van de kosten terug. Nu is dat verhoogd naar ongeveer 30%. De verhoging van het subsidiebedrag geldt tussen 1 juni en 31 december 2020. Essent regelt voor jou de subsidieaanvraag van A tot Z. 

 • Bespaar tijdelijk tot wel 30% op de isolatiekosten
 • Onze isolatiespecialist checkt de subsidiemogelijkheden voor jouw huis
 • Alleen bij Essent met subsidieservice

De subsidie geldt vanaf het aanbrengen van minimaal 2 isolatiemaatregelen. Wil je weten wat subsidie voor jou kan betekenen? Vraag een adviesgesprek aan. Onze experts kunnen je er alles over vertellen.

subsidie isolatie
Isoleren van je huis

Wel een geïsoleerd huis. Geen gedoe.

Energie besparen begint bij isolatie. Steeds meer mensen kiezen voor isolatie. Toch zijn 3 van de 4 woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd (bron: Milieu Centraal). Met isolatie bespaar je op je stookkosten én geniet je van een comfortabel binnenklimaat. De isolatiespecialisten van onze servicepartners adviseren je graag over de mogelijkheden voor jouw woning.

Isoleren van de spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €650*

De spouwmuur van je huis isoleren is een relatief kleine investering. De spouwmuur is doorgaans al binnen 1 dag geïsoleerd. De kosten van spouwmuurisolatie verdien je gemiddeld in 3 jaar terug (Bron: Milieu Centraal). De isolatie van de spouwmuur zorgt voor een lagere energierekening en een comfortabel binnenklimaat.

Meer over spouwmuurisolatie

Isoleren van het dak

Dakisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €700* 

Een slecht geïsoleerd dak is een grote energieverspiller. Via het dak gaat ongeveer 30% van de warmte verloren. Het isoleren van het dak maakt je woning dus een stuk energiezuiniger. Het dak is doorgaans al binnen 2 dagen geïsoleerd. Bovendien verdien je de isolatie van het dak gemiddeld in 6 jaar terug (Bron: Milieu Centraal). 

Meer over dakisolatie

isoleren van de vloer

Vloerisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €210* 

Vloerisolatie zorgt voor een merkbaar hogere temperatuur aan de vloer. Wil je je vloer isoleren? Dit kan doorgaans binnen 1 dag. De kosten van vloerisolatie verdien je gemiddeld in 7 jaar terug (Bron: Milieu Centraal). Bij vloerisolatie brengen we isolatiemateriaal aan in de kruipruimte van de woning.

 

Meer over vloerisolatie

Besparen met isolatie

De isolatie van je woning is een waardevolle investering. Hoeveel je bespaart met spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie hangt af van jouw situatie. In onderstaande tabel vind je een indicatie van de besparing met isolatie (Bron: Milieu Centraal).
Spouwmuurisolatie Dakisolatie  Vloerisolatie
Tussenwoning
€260 per jaar
€650 per jaar €200 per jaar
Hoekwoning €650 per jaar €700 per jaar €210 per jaar
2-onder-1-kapwoning €650 per jaar €750 per jaar €270 per jaar
Vrijstaande woning €1000 per jaar €1300 per jaar €400 per jaar

Gemiddelde besparingen zijn gebaseerd op het genoemde type woning, met een HR-ketel, geen isolatie en enkel glas. Gasprijs 81,4 cent per m3 (prijspeil 2020). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Bron: Milieu Centraal.

Isolatie installatie servicepartner

Isolatie door isolatiespecialisten

Essent werkt samen met lokale servicepartners, specialisten in isolatie. Onze isolatie servicepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert: gerenommeerde isolatiespecialisten met een landelijke dekking. Zij verzorgen de adviesgesprekken, brengen de offertes uit en doen de isolatiewerkzaamheden. Onze isolatiespecialisten werken uitsluitend met gecertificeerde materialen en voeren de werkzaamheden uit op basis van de strengste richtlijnen. Alle monteurs zijn ervaren en gediplomeerd. Zo ben je zeker van vakmanschap en een professioneel geïsoleerde woning.


image: isoprofs  image: nederland isoleert

Waarom isolatie via Essent?

We helpen je met isolatie van advies tot installatie. Isolatie via Essent betekent:

 • Altijd dichtbij: een adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
 • Professionele kwaliteit: de beste kwaliteit isolatiemateriaal en deskundige installatie

Je hoeft geen klant bij Essent te zijn. Ook als je geen klant bij ons bent helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Isolatie van uw woning

Veelgestelde vragen over isolatie

Het kan zijn dat je een afspraak hebt met een energiemonteur van 1 van de servicepartners van Essent. Vanzelfsprekend volgen zij de richtlijnen van het RIVM en werken ze volgens de maatregelen van de overheid. Bekijk de maatregelen die wij met onze servicepartners nemen. Neem bij vragen over jouw afspraak rechtstreeks contact op met het bedrijf.

Ja, op dit moment is er subsidie voor isolatie beschikbaar. En goed nieuws: de subsidie is tijdelijk verhoogd! Bij afname van minimaal 2 grote isolatiemaatregelen kom je in aanmerking voor de subsidie. Hierbij geldt een minimaal aantal vierkante meters, maar daar voldoe je al snel aan. Dankzij de subsidie bespaar je tijdelijk tot wel 30% op de kosten van isolatie.

Na het versturen van je gegevens belt onze isolatiespecialist je binnen 3 werkdagen op voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Je kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. Na de inspectie door de isolatiespecialist ontvang je direct een offerte.

De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor je. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en je mogelijkheden. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:
 • Onze isolatiespecialist belt je voor een afspraak bij je thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het jou uitkomt.
 • De isolatiespecialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
 • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

Tijdens het gesprek brengt de isolatiespecialist je wensen in kaart. Ook beoordeelt hij de huidige staat van de isolatie. Bovendien kun je vragen stellen. Na afloop van het gesprek weet je:

 • Wat de eenmalige investering is en wat je jaarlijks bespaart
 • Hoe snel je de investering in isolatie terugverdiend
 • Dat je woning vaak al binnen 1 tot 2 dagen geïsoleerd is

De isolatiespecialist geeft aan het einde van het gesprek een advies over de isolatiemogelijkheden van je woning. Op basis van dit advies ontvang je direct een offerte. Je ziet dus duidelijk wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

Als je de ingaat op de offerte, zal onze isolatiespecialist binnen één week opnieuw telefonisch contact met je opnemen. Afhankelijk van de drukte kunnen de werkzaamheden vaak al binnen één week plaatsvinden.

Een van onze isolatiepartners voert de werkzaamheden uit. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. De facturering en betaling loopt via de isolatiepartner. Zo heb je één aanspreekpunt. 

Ja, dat kan. Denk bijvoorbeeld aan buisisolatie of radiatorfolie. Deze isolatiemaatregelen gaan warmteverlies tegen. Tochtstrips of brievenbuskleppen voorkomen tocht in huis. Wil je echt flink besparen op je energierekening, dan zijn grotere maatregelen verstandig.

* Gemiddelde besparingen zijn gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, geen isolatie en enkel glas. Gasprijs 81,4 cent per m3 (prijspeil 2020). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Bron: Milieu Centraal.