Isolatie via Essent
Je spouwmuur, vloer of dak isoleren


Energie besparen begint bij isolatie

Energie besparen? Je huis isoleren is een logische eerste stap. Steeds meer mensen kiezen voor isolatie. Toch zijn 3 van de 4 woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd (bron: Milieu Centraal). Met isolatie bespaar je op je stookkosten én geniet je van een comfortabel binnenklimaat. De isolatiespecialisten van onze servicepartners adviseren je graag over de mogelijkheden voor jouw woning.

Daarom isoleren

  • Tot wel 30% besparen op je stookkosten
  • Je huis is lekker warm in de winter en heerlijk koel in de zomer
  • Geen gedoe, je huis is doorgaans binnen 1 tot 2 dagen geïsoleerd door onze servicepartner

Adviesgesprek aanvragen

dakisolatie

Dakisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €700* 

Een slecht geïsoleerd dak is een grote energieverspiller. Via het dak gaat ongeveer 30% van de warmte verloren. Het isoleren van het dak maakt je woning dus een stuk energiezuiniger. Het dak is doorgaans al binnen 2 dagen geïsoleerd. Bovendien verdien je de isolatie van het dak gemiddeld in 8 jaar terug.

Meer over dakisolatie

Muurisolatie

Spouwmuurisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €600* 

De spouwmuur van je huis isoleren is een relatief kleine investering. De spouwmuur is doorgaans al binnen 1 dag geïsoleerd. De kosten van spouwmuurisolatie verdien je gemiddeld in 4 jaar terug. De isolatie van de spouwmuur zorgt voor een lagere energierekening en een comfortabel binnenklimaat. 

Meer over spouwmuurisolatie

vloerisolatie

Vloerisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €220*

Vloerisolatie zorgt voor een merkbaar hogere temperatuur aan de vloer. Wil je je vloer isoleren? Dit kan doorgaans binnen 1 dag. De kosten van vloerisolatie verdien je gemiddeld in 9 jaar terug. Bij vloerisolatie brengen we isolatiemateriaal aan in de kruipruimte van de woning.


Meer over vloerisolatie

De kosten van isolatie

De isolatie van je woning is een waardevolle investering. De kosten van spouwmuurisolatie, de kosten van vloerisolatie en de kosten van dakisolatie zijn afhankelijk van jouw situatie. In onderstaande tabel vind je een indicatie van de kosten (bron: Milieu Centraal).


Type isolatie Spouwmuurisolatie kosten Vloerisolatie kosten Dakisolatie kosten
Tussenwoning € 800 € 1.400 € 4.000
Hoekwoning of 2-onder-1- kapwoning € 2.100 € 1.600 € 4.600
Vrijstaande woning € 3.100 € 2.800 € 8.300


De getoonde kosten zijn gemiddelden en gebaseerd op installatie door een vakkundige organisatie. De kosten zijn gebaseerd op een tussenwoning, hoekwoning, 2-onder-1-kapwoning of vrijstaande woning van gemiddelde omvang met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De werkelijke kosten zijn afhankelijk van jouw situatie. Bron: Milieu Centraal.

Isolatie door isolatiespecialisten

Essent werkt samen met lokale servicepartners, specialisten in isolatie. Onze servicepartners op het gebied van isolatie zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Onze servicepartners zijn gerenommeerde isolatiespecialisten met een landelijke dekking. Zij verzorgen de adviesgesprekken, brengen de offertes uit en doen de isolatiewerkzaamheden. Het isolatiemateriaal waar onze servicepartners mee werken is SKG-IKOB gecertificeerd.
image: nederland isoleert   image: isoprofs

Een adviesgesprek aanvragen, wat zijn de vervolgstappen?

isolatie advies aanvraag

Aanvraag

Vul onderstaand formulier in voor een adviesgesprek bij je thuis.

isolatie advies en offerte

Contact

Onze servicepartner belt je voor het maken van een afspraak.

inspectie voor isolatie

Inspectie

De isolatiespecialist van onze servicepartner komt bij je langs en voert een inspectie uit.

isolatie offerte

De offerte

Direct na de inspectie ontvang je de offerte en zie je wat isolatie voor jou kan opleveren.


Veelgestelde vragen over isolatie

De spouwmuur kan met verschillende materialen geïsoleerd worden. De meest gebruikte zijn isolatieparels, isolatiekorrels, isolatieschuim, steenwol of glaswol. Onze servicepartners werken met isolatiemateriaal van hoge kwaliteit om de spouwmuur te isoleren. Spouwmuurisolatie of spouwisolatie is een vorm van gevelisolatie / muurisolatie.

De vloer kan met verschillende materialen geïsoleerd worden. De meest gebruikte zijn isolatieparels, isolatiefolie of isolatieschuim. Daarnaast kan gewerkt worden met vloerisolatieplaten. Isolatie van de kruipruimte is een vorm van vloerisolatie. Hiervoor kunnen alle genoemde materialen gebruikt worden. Is de kruipruimte lager dan 35 cm? Dan kan de bodem van je woning geïsoleerd worden met isolatieparels.

Dat kan, mits de vochtigheid van het hout minder is dan 20 procent. Is dit niet het geval? Dan is het verstandig om te wachten met het isoleren van de houten vloer. Zo voorkom je rotting van het hout. Vloerisolatie van de houten vloer zorgt voor minder warmtelies. Bovendien kan koude lucht niet via de vloer de woning binnenkomen. Een houten vloer wordt van onderaf geïsoleerd door de ruimte tussen de balken op te vullen met isolatiemateriaal.

Het dak wordt doorgaans geïsoleerd met isolatieplaten. Dit zijn dakisolatieplaten, geschikt voor het isoleren van daken. Isolatieplaten worden met name gebruikt om schuine daken te isoleren. Het dak kan ook geïsoleerd worden met glaswol. Dit gebeurt voornamelijk bij al afgewerkte zolders die nog niet geïsoleerd zijn, of bij zoldervloerisolatie.

Je kunt zowel een plat dak isoleren als een schuin dak isoleren. De isolatie van een plat of schuin dak wordt vaak gedaan met steenwol of glaswol. Een plat dak kan ook geïsoleerd worden met isolatie dakplaten of met groene dakisolatie zoals planten en mos. Daarnaast is het mogelijk de zolder te isoleren. Zolderisolatie zorgt voor minder warmteverlies vanuit de 1e verdieping naar boven (Bron: Milieu Centraal).

Dat kan. Plafondisolatie gaat warmteverlies en geluidsoverlast tegen. Plafondisolatie wordt gedaan met glaswol of steenwol. Met plafondisolatie kan de warmte niet via het plafond de ruimte verlaten. Plafondisolatie wordt ook wel zoldervloerisolatie genoemd.

Ja, dat kan. Denk bijvoorbeeld aan buisisolatie of radiatorfolie. Deze isolatiemaatregelen gaan warmteverlies tegen. Tochtstrips of brievenbuskleppen voorkomen tocht in huis.

Op dit moment is er geen landelijke subsidie voor isolatie. Toch zijn er verschillende regelingen die isolatie extra aantrekkelijk maken (Bron: Milieu Centraal).

* Genoemde besparingen zijn gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De genoemde besparing bij dakisolatie gaat uit van een verwarmde zolder. De besparingen zijn gebaseerd op het prijspeil 2018. De werkelijke besparingen hangen af van je persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.