Isolatie via Essent Je spouwmuur, dak of vloer isoleren

Nú met subsidie: extra voordelig isoleren

De overheid stelt subsidie beschikbaar voor isolatie. Een goed moment om je woning te isoleren! Essent regelt voor jou de subsidieaanvraag van A tot Z. Lekker makkelijk!

 • Bespaar tot wel 20% op de isolatiekosten
 • Onze isolatiespecialist checkt de subsidiemogelijkheden voor jouw huis
 • Alleen bij Essent met subsidieservice

De subsidie geldt vanaf het aanbrengen van minimaal 2 isolatiemaatregelen. Wil je weten wat subsidie voor jou kan betekenen? Vraag een adviesgesprek aan. Onze experts kunnen je er alles over vertellen.

subsidie isolatie

Energie besparen begint bij isolatie

Energie besparen? Je huis isoleren is een logische eerste stap. Steeds meer mensen kiezen voor isolatie. Toch zijn 3 van de 4 woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd (bron: Milieu Centraal). Met isolatie bespaar je op je stookkosten én geniet je van een comfortabel binnenklimaat. De isolatiespecialisten van onze servicepartners adviseren je graag over de mogelijkheden voor jouw woning.

Spouwmuurisolatie voor je woning

Spouwmuurisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €700*

De spouwmuur van je huis isoleren is een relatief kleine investering. De spouwmuur is doorgaans al binnen 1 dag geïsoleerd. De kosten van spouwmuurisolatie verdien je gemiddeld in 4 jaar terug. De isolatie van de spouwmuur zorgt voor een lagere energierekening en een comfortabel binnenklimaat.

Meer over spouwmuurisolatie

Dakisolatie voor je huis

Dakisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €800* 

Een slecht geïsoleerd dak is een grote energieverspiller. Via het dak gaat ongeveer 30% van de warmte verloren. Het isoleren van het dak maakt je woning dus een stuk energiezuiniger. Het dak is doorgaans al binnen 2 dagen geïsoleerd. Bovendien verdien je de isolatie van het dak gemiddeld in 7 jaar terug.

Meer over dakisolatie

Vloerisolatie voor je woning

Vloerisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €250* 

Vloerisolatie zorgt voor een merkbaar hogere temperatuur aan de vloer. Wil je je vloer isoleren? Dit kan doorgaans binnen 1 dag. De kosten van vloerisolatie verdien je gemiddeld in 8 jaar terug. Bij vloerisolatie brengen we isolatiemateriaal aan in de kruipruimte van de woning.


Meer over vloerisolatie

Besparen met isolatie

De isolatie van je woning is een waardevolle investering. Hoeveel je bespaart met spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie hangt af van jouw situatie. In onderstaande tabel vind je een indicatie van de besparing met isolatie (bron: Milieu Centraal).
Spouwmuurisolatie Dakisolatie  Vloerisolatie
Tussenwoning
€ 260 per jaar
€ 600 per jaar € 200 per jaar
Hoekwoning
2-onder-1-kapwoning
€ 700 per jaar € 700 per jaar € 220 per jaar
Vrijstaande woning € 1.000 per jaar € 1.300 per jaar € 390 per jaar

De getoonde bedragen zijn gemiddelden en gebaseerd op installatie door een vakkundige organisatie. De bedragen zijn gebaseerd op een tussenwoning, hoekwoning, 2-onder-1-kapwoning of vrijstaande woning van gemiddelde omvang met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De werkelijke besparingen zijn afhankelijk van jouw situatie. Bron: Milieu Centraal.

Isolatie installatie servicepartner

Isolatie door isolatiespecialisten

Essent werkt samen met lokale servicepartners, specialisten in isolatie. Onze servicepartners op het gebied van isolatie zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Onze servicepartners zijn gerenommeerde isolatiespecialisten met een landelijke dekking. Zij verzorgen de adviesgesprekken, brengen de offertes uit en doen de isolatiewerkzaamheden. Het isolatiemateriaal waar onze servicepartners mee werken is SKG-IKOB gecertificeerd.


image: isoprofs  image: nederland isoleert

Waarom isolatie via Essent?

We helpen je met isolatie van advies tot installatie. Isolatie via Essent betekent:

 • Altijd dichtbij: een adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door onze isolatiespecialist

Je hoeft geen klant bij Essent te zijn. Ook als je geen klant bij ons bent helpen we je graag met het isoleren van je woning.
Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Isolatie van uw woning

Veelgestelde vragen over isolatie

Ja, dat kan. Denk bijvoorbeeld aan buisisolatie of radiatorfolie. Deze isolatiemaatregelen gaan warmteverlies tegen. Tochtstrips of brievenbuskleppen voorkomen tocht in huis.

Vanaf 2 september stelt de overheid subsidie voor isolatie beschikbaar. Bij afname van minimaal 2 grote isolatiemaatregelen kom je in aanmerking voor de subsidie. Hierbij geldt een minimaal aantal vierkante meters, maar daar voldoe je al snel aan. Dankzij de subsidie bespaar je tot wel 20 procent op de kosten voor isolatie.

Na het versturen van je gegevens belt onze isolatiespecialist je binnen 3 werkdagen op voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Je kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. Na de inspectie door de isolatiespecialist ontvang je direct een offerte.

De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor je. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en je mogelijkheden. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:
 • Onze isolatiespecialist belt je voor een afspraak bij je thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het jou uitkomt.
 • De specialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
 • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

Tijdens het gesprek brengt de isolatiespecialist je wensen in kaart. Ook beoordeelt hij de huidige staat van de isolatie. Bovendien kun je vragen stellen. Na afloop van het gesprek weet je:

 • Wat de eenmalige investering is en wat je jaarlijks bespaart
 • Hoe snel je de investering in isolatie terugverdiend
 • Dat je woning vaak al binnen 1 dag geïsoleerd is

De isolatiespecialist geeft aan het einde van het gesprek een advies over de isolatiemogelijkheden van je woning. Op basis van dit advies ontvang je direct een offerte. Je ziet dus duidelijk wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

Als je de ingaat op de offerte, zal onze isolatiespecialist binnen één week opnieuw telefonisch contact met je opnemen. Afhankelijk van de drukte kunnen de werkzaamheden vaak al binnen één week plaatsvinden.

Een van onze isolatiepartners voert de werkzaamheden uit. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. De facturering en betaling loopt via de isolatiepartner. Zo heb je één aanspreekpunt. 

* Genoemde besparingen zijn gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De genoemde besparing bij dakisolatie gaat uit van een verwarmde zolder. De besparingen zijn gebaseerd op het prijspeil 2019. De werkelijke besparingen hangen af van je persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.