#goeievraag

Kan ik 800 euro besparen
met dakisolatie?

Dakisolatie levert je écht wat op

Heb je een schuin dak en is het nog niet (goed) geïsoleerd, dan gaat bijna 30% van de warmte door je dak naar buiten. Zo stook je dus letterlijk voor de mussen. Een goed geïsoleerd dak kan dus echt zo'n 800 euro per jaar besparen (bron: Milieu Centraal). Dat is goed voor je portemonnee én voor het milieu. Weten hoeveel je kunt besparen en of je dak geschikt is voor isolatie?

Besparen met dakisolatie

Naast spouwmuur- en vloerisolatie, regel je via Essent ook isolatie van je dak. En dat bespaart je jaarlijks al snel € 800.

Onze isolatiespecialisten zorgen er graag voor dat jouw dak straks de warmte in de winter lekker binnenhoudt en in de zomer buiten. Kortom: met dakisolatie bespaar je op je gasverbruik én ga je op zolder koelere zomers tegemoet.

Hoe isoleren jullie mijn dak?

Meestal isoleren we je schuine dak aan de binnenkant met isolatiemateriaal. Dat bevestigen we tussen het bestaande dakbeschot. Heel soms doen we dit trouwens aan de buitenkant tussen de dakpannen. Gebruik je je zolder niet als leefruimte? Dan is vloerisolatie op zolder ook een optie. Maar dat is alleen interessant als je de zolder kunt afsluiten. Je bespaart dan ook op stookkosten én je investering is lager, omdat er minder isolatiemateriaal nodig is. 

Meer goeie vragen

Waarom isoleren via Essent?

Waarom isoleren via Essent?

We werken bijvoorbeeld samen met gecertificeerde isolatiespecialisten. Weten waarom we verder nog een slimme keuze zijn?

Lees het antwoord

Welke isolatie levert het meest op?

Welke soort isolatie levert het meeste op?

Bij Essent kun je terecht voor spouwmuur-, vloer- en dakisolatie. We vertellen je graag meer over deze soorten.

Lees het antwoord

Kopie van 6. Img: logo-goeievraag - roze

Kan ik mijn dak isoleren?
Goeie vraag!

Doe de isolatiecheck. Je weet dan meteen wat de mogelijkheden zijn en wat het je kan opleveren.


Doe de isolatiecheck

* Genoemde besparingen zijn gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De genoemde besparing bij dakisolatie gaat uit van een verwarmde zolder. De besparingen zijn gebaseerd op het prijspeil 2019. De werkelijke besparingen hangen af van je persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.