Zonnepanelen offerte aanvragen

Slimme investering

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Met zonnepanelen bespaar je op lange termijn veel op je energierekening én draag je bij aan een duurzame toekomst door gebruik te maken van groene energie.

Waardestijging van je huis

Professionele installatie binnen één dag

25 jaar vermogensgarantie

Van advies tot aan installatie

Offerte voor zonnepanelen aanvragen

Overweeg je om zonnepanelen aan te schaffen? Bij ons kun je gemakkelijk en snel een zonnepanelen offerte aanvragen. Door middel van de eenvoudige Dakcheck ontdek je binnen enkele seconden de mogelijkheden voor jouw huis.

Ben je geïnteresseerd? Vraag dan direct een offerte aan en profiteer van de vele voordelen van zonne-energie. Kies voor een duurzame toekomst en ontdek de mogelijkheden van zonnepanelen met Essent. Een investering die zichzelf terugverdient!

Zonnepanelen op dak

De voordelen van zonnepanelen

Wil jij de volgende stap zetten in duurzaamheid? Doe dan een offerte aanvraag voor zonnepanelen! Zonnepanelen bieden verschillende voordelen. Je gebruikt je eigen opgewekte stroom, waardoor je minder tot geen stroom hoeft af te nemen van je energieleverancier. Je draagt bij aan een beter milieu door vermindering van CO2-uitstoot én zonnepanelen kunnen de waarde van je huis verhogen.

Waarom een offerte aanvragen voor zonnepanelen?

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt en de zonnepanelen aansluiten bij jouw situatie, is het verstandig om een adviesgesprek aan te vragen, waarop gebaseerd de offerte wordt opgesteld. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen en krijg je persoonlijk advies op maat. Onze deskundige adviseurs kijken naar jouw energieverbruik, de mogelijkheden op jouw dak en de financiële voordelen waar je van kunt profiteren. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt en optimaal kunt profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Zo vraag je zonnepanelen aan

We helpen je stap voor stap met de aanschaf van zonnepanelen. 

1. Dakcheck

Doe de Dakcheck en bekijk of jouw dak geschikt is.

2. Adviesgesprek

Vraag een adviesgesprek aan. Een specialist komt jouw situatie bekijken.

3. Offerte

Binnen 3 werkdagen ontvang je de definitieve offerte.

4. Installatie

Na bevestiging installeert de specialist jouw zonnepanelen!

VRAAG ZONNEPANELEN AAN

Doe de Dakcheck en bekijk of jouw dak geschikt is. Bespaar vandaag en vraag gemakkelijk zonnepanelen aan.

servicepartners kaart nederland

Daarom zonnepanelen via Essent

Kies je voor zonnepanelen via Essent? Een slimme keuze. Want wij regelen het voor je: van advies tot installatie. Dat doen we samen met onze lokale servicepartner, EnergieWonen. Zij zijn de echte specialisten in isolatie met een enorme bak aan kennis en ervaring. 

Regel je zonnepanelen via Essent, dan ben je altijd zeker van vakmanschap.

  • Altijd dichtbij: een adviesgesprek bij je thuis
  • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
  • Professionele installatie door onze servicepartner bij jou in de buurt. Het merendeel van onze projecten installeren wij al binnen 6 tot 8 weken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Adresgegevens

Veelgestelde vragen over een zonnepanelen offerte aanvragen

De kosten van zonnepanelen verschillen per situatie en zijn afhankelijk van het aantal panelen dat nodig is. Vraag een offerte aan voor een nauwkeurige berekening van de kosten.

Ja, er zijn diverse subsidies beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen. Je kunt kijken in onze kennisbank waar we je meer vertellen over de subsidies voor zonnepanelen, maar onze adviseurs kunnen je hier ook meer over vertellen.

Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal panelen en je energieverbruik. Vul de Dakcheck in om te kijken wat het beste past bij jouw situatie. Op basis hiervan kunnen onze adviseurs een inschatting voor je maken van de energiebesparing die je kunt realiseren met zonnepanelen.

De opbrengst van zonnepanelen is de hoeveelheid stroom die een zonnepaneel opwekt. Ofwel: de zonnepanelen opbrengst is de hoeveelheid kilowattuur elektriciteit (kWh) wat een zonnepaneel oplevert. De opbrengst van zonnepanelen hangt samen met het vermogen. Je leest er alles over in ons artikel. Wil je meer informatie over zonnepanelen mogelijkheden? Onze expert geeft je graag uitgebreid advies. 

De salderingsregeling zorgt ervoor dat je alleen over je netto (gesaldeerde) energieverbruik (afgenomen energie min terug geleverde energie) verbruikskosten, btw en energiebelasting betaalt. Je leest er alles over in ons artikel.

Een zonnepaneel maakt gebruik van de voordelen van zonne-energie. De zonnecellen in het zonnepaneel zetten zonlicht om in stroom. Deze stroom noemen we gelijkstroom. Een omvormer zet gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. Wisselstroom kunnen we gebruiken in ons huishouden. De omvormer is daarom een belangrijk onderdeel van de zonnepaneleninstallatie.

Zonnepanelen worden in Nederland steeds populairder. Dat is niet gek: met zonnepanelen bespaar je flink op je energierekening én je denkt aan het milieu. Ben je op zoek naar zonnepanelen advies? Dat kan, onze installateurs geven je graag advies over zonnepanelen en de mogelijkheden voor jouw dak.

Als je zonnepanelen gaat vergelijken, is het goed om op een aantal zaken te letten. Bijvoorbeeld de afmetingen van de zonnepanelen. Zo maak je een goede keuze. Lees meer over zonnepanelen vergelijken. Denk ook aan het type, vermogen en kwaliteit van de panelen.

Zonnepanelen kopen kan, zonnepanelen huren kan niet. Het kopen van zonnepanelen levert meer rendement op voor je huishouden, daarom zijn we gestopt met het verhuren van zonnepanelen. Wil je zonnepanelen aanschaffen? Dan hoef je niet over te stappen. Ook als je geen klant bij ons bent is het mogelijk om zonnepanelen te kopen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Offerte zonnepanelen

Heb je je ooit afgevraagd hoe die zonnestralen niet alleen je huis verlichten, maar ook je energierekening kunnen verlagen? Een zonnepanelen offerte aanvragen is de eerste stap om dat uit te vinden. Door vrijblijvende offertes aan te vragen leer je meer over duurzame energie, en ontdek je vooral hoe je met zonne-energie je dak omtovert tot krachtcentrale. Maar hoe werkt een zonnepanelen offerte? Dat leggen we je graag uit.

Stap voor stap: offerte zonnepanelen

We nemen je graag stap voor stap mee in het volgende proces: een offerte voor zonnepanelen online aanvragen. Bij Essent maken we het je makkelijk. Ga je zonnepanelen aanvragen, dan hebben we een aantal zaken nodig om je een indicatie te kunnen geven van een totaalprijs. Aan de hand van je postcode en je geschat verbruik kunnen we de volgende vragen beantwoorden:

  • Is je dak geschikt voor zonnepanelen?
  • Hoeveel zonnepanelen kunnen we op je dak kunnen leggen?
  • Hoeveel stroom verbruik je gemiddeld en hoeveel energie levert dit je op?

Offerte opstellen

Met behulp van deze gegevens in combinatie met het aantal zonuren dat je dak vangt kunnen we een offerte voor je opstellen. We kunnen de zonuren op je dak bepalen door middel van je dak gegevens. Goed om te weten: de installatiekosten zijn inbegrepen in de totaalprijs. We bieden je een transparante zonnepanelen offerte aan, waardoor je direct ziet wat de investering is en wat je kunt besparen.

Soorten zonnepanelen

Ga je zonnepanelen aanschaffen? Dan kom je veel verschillende soorten panelen tegen, met ieder zijn eigen voordelen. Goed om te weten is dat het soort zonnepanelen dat je het beste kunt kiezen, afhankelijk is van een aantal factoren. Bekijk daarom de verschillende afmetingen, verwachte opbrengst, vermogen in wattpiek en of ze geschikt zijn voor jouw dak. Goedkope zonnepanelen zijn niet altijd de beste keuze. Kijk daarom altijd verder dan alleen de prijs.

Zonnepanelen vergelijken

We geven je graag een voorbeeld van verschillende typen zonnepanelen, met verschillende zonnecellen. Glas glas zonnepanelen staan bijvoorbeeld bekend om hun lange levensduur, terwijl polykristallijne panelen vaak iets voordeliger zijn en een solide rendement bieden. Voor maximale efficiëntie in groene energie opwekking zijn monokristallijne zonnepanelen vaak de beste keuze. Deze investering biedt je over het algemeen een hoger rendement.

Zonnepanelen offertes

Wanneer je zonnepanelen gaat kopen, is het verstandig om offertes te vragen bij een energieleverancier zoals Essent. We werken samen met lokale installateurs, onze servicepartners, die de zonnepanelen voor je installeren. We informeren je over de beste systemen die bij jouw dak of situatie passen. Door de kennis van aanbieders over jouw zonnepanelen, kun je een systeem samenstellen dat de beste zonnepanelen bespaar mogelijkheden biedt.

Zonnepanelen offerte of adviesgesprek

Ben je nog niet zeker van je keuze en wil je weten welke zonnepanelen installatie aansluit op jouw situatie? Dan kun je er ook voor kiezen om een adviesgesprek aan te vragen. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen en krijg je persoonlijk advies op maat. Als energieleverancier willen we dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie. Onze lokale installateurs kijken daarom naar je energieverbruik, de mogelijkheden op jouw dak en de financiële voordelen waar je van kunt profiteren. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt en optimaal kunt profiteren van de voordelen van zonnepanelen en een lagere energierekening.

Zonnepanelen offertes vergelijken

Wat kun je verwachten in een zonnepanelen offerte? Ons aanbod aan zonnepanelen vergelijken we in de offerte op basis van je persoonlijke situatie en de specifieke wensen die je mogelijk hebt. We bieden verschillende merken en types aan en lichten toe welke opties het best bij jouw behoeften passen. Zo kun je verschillende offertes vergelijken.

Terugverdientijd zonnepanelen

In de offerte voor zonnepanelen vind je een berekening van de kosten, maar je wil ook de verwachte terugverdientijd achterhalen. Zo weet je precies wanneer je de investering in de panelen terugverdient. Bij een gemiddelde investering is de terugverdientijd 8 jaar*, afhankelijk van het type systeem, de aanschafprijs van zonnepanelen, het stroomtarief, hoeveelheid eigen verbruik en de hoogte van eventuele terugleverkosten. Bereken zelf wat de terugverdientijd voor jou zal zijn.

Zonnepanelen offerte met thuisbatterij

Ga je een zonnepanelen offerte aanvragen dan ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden in combinatie met een thuisbatterij. Deze combinatie maakt het mogelijk om de energie die je zonnepanelen opwekken optimaal te benutten. Een thuisbatterij slaat de overtollige hoeveelheid energie die je panelen genereren op voor later gebruik, waardoor je nog meer op je energierekening bespaart.

Wat is een zonnepaneel met thuisbatterij?

Een thuisbatterij is dus eigenlijk een grote oplaadbare batterij waarin je de extra energie opslaat die jouw zonnepanelen maken maar die je op dat moment niet gebruikt. Stel je voor dat je zonnepanelen een emmer vol energie vullen, maar je hebt maar één beker nodig. Wat doe je met de rest? In plaats van het 'weg te gooien', doe je het in je thuisbatterij voor wanneer je wel een extra beker nodig hebt. Dit is bijvoorbeeld 's-avonds als de zon niet schijnt. Dit betekent dat je minder stroom hoeft te kopen van energie leveranciers en meer van je eigen groene stroom gebruikt, wat beter is voor je portemonnee en goed voor het milieu. Met zonnepanelen en een thuisbatterij heb je dus eigenlijk je eigen kleine energiestation, dat je dag en nacht van stroom voorziet.

Zonnepanelen kopen

Ga je zonnepanelen kopen? Dan kun je met de bovenstaande informatie aan de slag en draag je bij aan een beter milieu. We informeren je nadat we de zonnepanelen plaatsen over de garanties en de service die we bieden na de installatie. Zo ben je verzekerd van hulp bij eventuele vragen of problemen in de toekomst.

Offerte aanvragen

Met onze offerte in handen kun je een weloverwogen keuze maken en stap je met vertrouwen over op zonne-energie. Kies voor een duurzame toekomst en ontdek de mogelijkheden van zonnepanelen met Essent. Een investering die zichzelf terugverdient!

 

*Bron: Essent, EnergieWonen en Berenschot - Terugverdientijd bij aanschaf van een systeem van EnergieWonen, energietarieven en voorwaarden van Essent, op basis van 30% eigen stroomverbruik en 70% teruglevering.