Zonnepanelen offerte aanvragen

Slimme investering

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Met zonnepanelen bespaar je op lange termijn veel op je energierekening én draag je bij aan een duurzame toekomst door gebruik te maken van groene energie.

Waardestijging van je huis

Zonnepanelen dragen bij aan de waardestijging van je huis door het verlagen van de energiekosten en het verhogen van de duurzaamheid van je woning.

Professionele installatie binnen één dag

Doordat we samenwerken met professionele installateurs, zorgen we ervoor jouw zonnepanelen vakkundig geïnstalleerd worden. Vaak kan dit al binnen één dag.

25 jaar vermogensgarantie

We geven je 25 jaar vermogensgarantie op de zonnepanelen. In deze periode ben je dus verzekerd van een minimale opbrengst van de zonnepanelen.

Van advies tot aan installatie

We zijn er van advies tot installatie. Je kunt bij ons terecht voor deskundig advies over jouw situatie, maar ook voor de professionele installatie van de panelen.

Offerte voor zonnepanelen aanvragen

Overweeg je om zonnepanelen aan te schaffen? Bij ons kun je gemakkelijk en snel een zonnepanelen offerte aanvragen. Door middel van de eenvoudige Dakcheck ontdek je binnen enkele seconden de mogelijkheden voor jouw huis.

Ben je geïnteresseerd? Vraag dan direct een offerte aan en profiteer van de vele voordelen van zonne-energie. Kies voor een duurzame toekomst en ontdek de mogelijkheden van zonnepanelen met Essent. Een investering die zichzelf terugverdient!

De voordelen van zonnepanelen

Wil jij de volgende stap zetten in duurzaamheid? Doe dan een offerte aanvraag voor zonnepanelen! Zonnepanelen bieden verschillende voordelen, zoals een lagere energierekening doordat je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet, vermindering van CO2-uitstoot wat bijdraagt aan een beter milieu én zonnepanelen kunnen de waarde van je huis verhogen. Investeren in zonnepanelen kan dus niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn voordelig zijn.

Zonnepanelen bieden ook financiële voordelen. Zo zijn er diverse subsidies beschikbaar voor het installeren van zonnepanelen. Hierdoor wordt de investering in zonnepanelen nog aantrekkelijker. Bovendien hebben zonnepanelen een relatief korte terugverdientijd, waardoor je op termijn flink kunt besparen op je energierekening.

Bekijk de subsidies voor zonnepanelen.

Waarom een offerte aanvragen voor zonnepanelen?

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt en de zonnepanelen aansluiten bij jouw situatie, is het verstandig om een adviesgesprek aan te vragen, waarop gebaseerd de offerte wordt opgesteld. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen en krijg je persoonlijk advies op maat. Onze deskundige adviseurs kijken naar jouw energieverbruik, de mogelijkheden op jouw dak en de financiële voordelen waar je van kunt profiteren. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt en optimaal kunt profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Isolatie subsidie

Zo vraag je zonnepanelen aan

We helpen je stap voor stap met de aanschaf van zonnepanelen. 

1. Dakcheck

Doe de Dakcheck en bekijk of jouw dak geschikt is.

2. Adviesgesprek

Vraag een adviesgesprek aan. Een specialist komt jouw situatie bekijken.

3. Offerte

Binnen 3 werkdagen ontvang je de definitieve offerte.

4. Installatie

Na bevestiging installeert de specialist jouw zonnepanelen!

VRAAG ZONNEPANELEN AAN

Doe de Dakcheck en bekijk of jouw dak geschikt is. Bespaar vandaag en vraag gemakkelijk zonnepanelen aan.

servicepartners kaart nederland

Daarom zonnepanelen via Essent

Kies je voor zonnepanelen via Essent? Een slimme keuze. Want wij regelen het voor je: van advies tot installatie. Dat doen we samen met onze lokale servicepartners, EnergieWonen en VoltaSolar. Zij zijn de echte specialisten in isolatie met een enorme bak aan kennis en ervaring. 

Regel je zonnepanelen via Essent, dan ben je altijd zeker van vakmanschap.

  • Altijd dichtbij: een adviesgesprek bij je thuis
  • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
  • Professionele installatie door onze servicepartner bij jou in de buurt
Veelgestelde vragen over een zonnepanelen offerte aanvragen

De kosten van zonnepanelen verschillen per situatie en zijn afhankelijk van het aantal panelen dat nodig is. Vraag een offerte aan voor een nauwkeurige berekening van de kosten.

Ja, er zijn diverse subsidies beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen. Je kunt kijken in onze kennisbank waar we je meer vertellen over de subsidies voor zonnepanelen, maar onze adviseurs kunnen je hier ook meer over vertellen.

Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal panelen en je energieverbruik. Vul de Dakcheck in om te kijken wat het beste past bij jouw situatie. Hierop gebaseerd kunnen onze adviseurs een inschatting voor je maken van de energiebesparing die je kunt realiseren met zonnepanelen.

De opbrengst van zonnepanelen is de hoeveelheid stroom die een zonnepaneel opwekt. Ofwel: de zonnepanelen opbrengst is de hoeveelheid kilowattuur elektriciteit (kWh) wat een zonnepaneel oplevert.

De opbrengst van zonnepanelen hangt samen met het vermogen. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek. Hoe groter het vermogen, hoe hoger de opbrengst van het zonnepaneel. Toch is niet alleen het vermogen van invloed op de opbrengst. De opbrengst van zonnepanelen verschilt vaak per maand. Dit is afhankelijk van het aantal zonuren en de temperatuur. Over het algemeen zijn mei, juni en juli de beste maanden voor zonnepanelen. Ook de ligging van het dak ten opzichte van de zon, de hellingshoek en schaduwvorming hebben invloed op de opbrengst van de zonnepanelen. Met de Zonnepanelencheck bereken je wat je bespaart met zonnepanelen. Dit is een indicatie. Wil je meer informatie over zonnepanelen mogelijkheden? Onze expert geeft je graag uitgebreid advies. 

 
Als energieleverancier zijn we wettelijk verplicht de zonne-energie die je teruglevert op jaarbasis te verrekenen met je verbruik uit het elektriciteitsnet. We noemen dit salderen. De salderingsregeling zorgt ervoor dat je alleen over je netto (gesaldeerde) verbruik (afgenomen energie min terug geleverde energie) verbruikskosten, btw en energiebelasting betaalt.

Een zonnepaneel maakt gebruik van de voordelen van zonne-energie. De zonnecellen in het zonnepaneel zetten zonlicht om in stroom. Deze stroom noemen we gelijkstroom. Een omvormer zet gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. Wisselstroom kunnen we gebruiken in ons huishouden. De omvormer is daarom een belangrijk onderdeel van de zonnepaneleninstallatie.

Zonnepanelen worden in Nederland steeds populairder. Dat is niet gek: met zonnepanelen bespaar je flink op je energierekening én je denkt aan het milieu. Ben je op zoek naar zonnepanelen advies? Dat kan, onze experts geven je graag advies over zonnepanelen en de mogelijkheden voor jouw dak.

Als je zonnepanelen gaat vergelijken, is het goed om op een aantal zaken te letten. Bijvoorbeeld de afmetingen van de zonnepanelen. Zo maak je een goede keuze. Lees meer over zonnepanelen vergelijken.

Zonnepanelen kopen kan, zonnepanelen huren kan niet. Het kopen van zonnepanelen levert meer rendement op, daarom zijn we gestopt met het verhuren van zonnepanelen. Wil je zonnepanelen aanschaffen? Dan hoef je niet over te stappen. Ook als je geen klant bij ons bent is het mogelijk om zonnepanelen te kopen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gratis adviesgesprek aan.