Zonnepanelen breda

Daarom kies je voor Essent

Doe de Dakcheck

Ontdek binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen

Wat is je postcode en huisnummer?

kWh

Vergroening in Breda met zonnepanelen

Overweeg je als Bredanaar zonnepanelen? Ontdek hoe je gemakkelijk in Breda de overstap maakt naar solar-energie, profiteert van lokale subsidies, bijdraagt aan een groenere stad én bespaart op energiekosten.  

Waarom zonnepanelen via Essent?

Kwaliteit

Je hebt de keuze uit verschillende soorten zonnepanelen van A-merken.

Garantie

Je krijgt tot wel 25 jaar productgarantie én 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

Advies

Onze zon-expert helpt je met advies bij de aanschaf van zonnepanelen.

Installatie

De zonnepanelen worden door onze professionele servicepartners op je dak geplaatst.

Zonnepanelen en groene stroom in Breda: een win-win situatie

Zonnepanelen plaatsen is een slimme keuze met vele voordelen. Zo word je CO2-voetafdruk kleiner en energierekening lager. Zonnepanelen kopen is een relatief grote investering, maar dankzij subsidie en financiële regelingen vanuit de overheid en gemeente is de drempel om te investeren lager. Ook verdien je jouw investering na een aantal jaar terug omdat je jouw eigen energie opwekt. De terugverdientijd is onder andere afhankelijk van het aantal zonuren. De stroom die je niet gebruikt lever je terug aan je energieleverancier en het elektriciteitsnet om je kosten te verlagen, dit noemen we de salderingsregeling. Breda kent vele initiatieven als het aankomt op de aanschaf van zonnepanelen, waaronder een collectief.

Monteur wijst naar huis

Doe de zonnepanelencheck

Via de zonnepanelencheck ontvang je persoonlijk advies vanuit onze zonnepanelenexperts. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend, zodat je rustig de tijd kunt nemen om de mogelijkheden te bekijken.

Onze zonnepanelen in Breda

In Breda installeren we de Comfort, Comfort Plus en Premium zonnepanelen. Onze zonnepanelen beschikken over hoogwaardige kwaliteit kabels en omvormers met 15 tot 25 jaar productgarantie. Overweeg je deze aan te schaffen? Dan ben je verzekerd van een goede installatie, lange levensduur en kwalitatief goede kabels en omvormers. We werken met een erkende installateur bij jou uit de regio.

Comfort zonnepanelen

De Comfort zonnepanelen zijn ideaal om te verduurzamen zonder in te leveren op kwaliteit. We bieden een productgarantie van 15 jaar en 25 jaar vermogensgarantie. Deze zonnepanelen zijn vaak de beste voordelige keuze als je begint met verduurzamen.

Comfort Plus zonnepanelen

De Comfort Plus zonnepanelen zijn ontwikkeld om de opgevangen stroom te maximaliseren waardoor je verzekerd bent van een goede opbrengst bij ieder straaltje zon. De vermogensgarantie binnen 25 jaar bedraagt maar liefst 89%, waardoor je meer bespaart op je energierekening.

Premium zonnepanelen

Kies je voor de installatie van onze Premium zonnepanelen? Dan ben je verzekerd van de beste energieopbrengst en kwaliteit. Deze panelen hebben een vermogen van 440 Wattpiek en brengen 4.400 kWh op per 10 panelen per jaar met een vermogensgarantie van 90.6%. Uiteraard krijg je hierbji de beste kwaliteit omvormers en installateur.

Verduurzaam je woning en Breda met collectieve zonnepanelen

Met het collectief zonnepanelen in Breda investeer je samen met anderen in zonnepanelen, waardoor je solar-energie betaalbaar en toegankelijk maakt voor iedereen. Of je nou huiseigenaar bent of deel uitmaakt van een VvE. Dit collectief biedt vele voordelen voor jou en je buren, waaronder subsidie en adviseurs vanuit het stadsbestuur. We zetten alles om rekening mee te houden voor je op een rijtje:

De voordelen van dit collectief

 • Je deelt de kosten: dit geldt voor zowel de aanschaf- als onderhoudskosten. Zo is je investering een stuk lager.

 • Je maakt Breda groener: je zorgt samen voor minder CO2 uitstoot door het opwekken van groene stroom.

 • Je woning stijgt in waarde: door te investeren in zonnepanelen wordt je huis meer waard. Een win-win situatie dus.

Dingen om rekening mee te houden

 • Wees er op tijd bij: de Breda heeft een maximaal budget voor het subsidiëren van zonnepanelen. Dien je aanvraag dus op tijd in.

 • Zoek uit welke subsidieopties er zijn: het subsidieaanbod kan elk jaar verschillen door bijvoorbeeld politieke beslissingen of technologische ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen.

 • Bereid je goed voor: het aanvraagproces kan namelijk moeilijk zijn.

Mogelijkheden lening voor zonnepanelen in Breda

Naast subsidies heeft Breda ook een speciale lening voor zonnepanelen. Zo maken ze duurzaam investeren toegankelijk en stap je sneller over op zonne-energie. Deze lening vergoedt (een deel van) de kosten voor aankoop en installatie, waardoor je vrijwel direct begint met besparen en je steentje bijdraagt aan de klimaatdoelen. Alle details van de lening vind je op de website van de gemeente Breda.

Vergunningen zonnepanelen Breda

Zonnepanelen plaatsen? Zoek dan uit of je een vergunning nodig hebt. Voor de meeste woningen in Breda is dat niet het geval. Als je in een monumentaal pand of beschermd stadsgezicht zoals Het Begijnhoof woont bijvoorbeeld. Daarnaast mogen ze het straatbeeld niet verstoren. We raden je aan om altijd even contact op te nemen met de gemeente. Zo plaats je jouw zonnepanelen zorgeloos en voorkom je gedoe.

Zonne-energie voor je bedrijf in Breda

Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven zijn zonnepanelen een interessant product als investering. Zo dragen ze niet alleen bij aan besparing, en een beter milieu, maar ook aan een groener imago.

Wil jij als ondernemer je eigen stroom opwekken in regio Breda en verzekerd zijn van vakkundige installatie? Let dan hierop:

 • Een zonnepanelensysteem kan geplaatst worden door een installateur op zowel een schuin dak als een plat dak. Toch is niet elk dak hetzelfde. Doe daarom voor de zekerheid de dakcheck.

 • Er zijn tal van adviseurs en partijen voor zonnepanelen installatie. Vraag meerdere offertes op, vergelijk deze en ga niet voor de eerste de beste zonnepanelen installateur. Bij ons vraag je vrijblijvend advies op.

 • Ook voor ondernemers biedt Breda zonnepanelen subsidie. Zo bespaar je niet alleen op de energierekening, maar ook op de aanschaf van hoge kwaliteit zonnepanelen. Vraag vrijblijvend advies op bij je gemeente.

De beste installateurs voor zonnepanelen installatie

Vele bedrijven noemen zich 'dé zonnepanelen specialist' in Breda. Wil je zonnepanelen kopen en ben je op zoek naar een zonnepanelen leverancier die rekening houdt met jouw wensen? Net zoals andere leveranciers in Breda zijn wij op de hoogte van de lokale regelgeving. Dit zorgt voor een soepeler proces waarmee je kosten bespaart en we de beste kwaliteit waarborgen. Door de panelen door ons te laten installeren heb je een goede terugverdientijd, ben je gegarandeerd van een veilige installatie en heb je de keuze uit verschillende type zonnepanelen.

Zonnepanelen Breda (laten) onderhouden

Niet alleen een gebrek aan zon verlaagt de energieopbrengst van je zonnepanelen, maar ook vuil en stof. Denk aan bladeren van bomen of zand. Als dit op je paneel ligt vermindert dit de hoeveelheid zonlicht die de panelen opnemen, dit wordt ook wel schaduwwerking genoemd. Hierdoor wordt het licht geblokkeerd wat zorgt voor een lagere energieopbrengst. Dit kan oplopen tot wel 20%. Schone zonnepanelen zorgen dus voor een hogere energieopbrengst, langere levensduur en daarmee financiële voordelen. Dit komt de terugverdientijd per paneel ten goede.

Jouw zonnepanelen reinigen

Is jouw dak makkelijk bereikbaar en hou je van aanpakken? Dan kan je jouw zonnepanelen schoonmaken met water en een zachte borstel. Het is belangrijk dat je hiervoor geen schurende materialen of zeep gebruikt, anders beschadig je het paneel. Is je dak moeilijker bereikbaar of heb je hoogtevrees? Schakel dan een professional in. Zij hebben de juiste middelen en ervaring om de panelen veilig en goed schoon te maken.

Vraag gratis en vrijblijvend een zonnepanelen offerte op

Wat gebeurt er als ik een offerte opvraag?

Als je een offerte opvraagt maken we een berekening van de opbrengst en terugverdientijd als je stroom met je panelen op wil wekken. Als de panelen eenmaal aangesloten zijn, kan je de opbrengst monitoren en bijhouden of de verwachte besparing klopt.

Vraag offerte op

Tips voor het aanvragen van een zonnepanelen offerte

 • Platte daken of schuine daken: ken de grootte en het type dak dat je hebt.

 • Jaarlijks energieverbruik: weet hoeveel energie je afgelopen jaren ongeveer hebt verbruikt.

 • Lever niet in op kwaliteit: een lagere prijs kan betekenen dat er op de kwaliteit van de producten wordt bespaard. Let ook op de garantievoorwaarden en lees reviews.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen kopen

Investeren in zonnepanelen biedt vele voordelen: zo wordt je woning in Breda meer waard, heb je lagere energiekosten en verlaag je jouw CO2-uitstoot.

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is afhankelijk van je energieverbruik en het type panelen. Wil je binnen 1 minuut weten hoeveel panelen je nodig hebt en wat je jaarlijks bespaart? Doe dan de Dakcheck.

Ja, dat kan. Ook als je geen klant bent, kun je via Essent zonnepanelen kopen. Je hoeft hiervoor niet over te stappen. Een offerte aanvragen voor zonnepanelen doe je gemakkelijk online.
Kies je voor zonnepanelen via Essent, dan kies je voor service en kwaliteit. We werken samen met professionele installateurs, onze servicepartners. Onze servicepartners voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen. Onafhankelijke instanties controleren regelmatig de kwaliteit van de zonnepanelen en omvormers. Kies je voor een zonnepanelenpakket via Essent, dan ben je zeker van een hoge kwaliteit materialen en professionele installatie. 
 • Hoeveel zonnepanelen je koopt
  Dit is afhankelijk van de oppervlakte van je dak, budget en van je wensen. Een huishouden verbruikt gemiddeld 2765 kWh stroom, wat overeenkomt met 11 zonnepanelen (bron: Milieu Centraal).
 • Welk type zonnepanelen je kiest
  Niet elk zonnepaneel is hetzelfde. Zonnepanelen kunnen bijvoorbeeld verschillen in vermogen. Daarnaast is het goed om te kijken naar de kwaliteit van de omvormer.
 • Waar je zonnepanelen koopt
  Koop je zonnepanelen via Essent, dan kies je voor een betrouwbare partij. We leveren samen met betrouwbare servicepartners, specialisten in zonnepanelen. We helpen je bij de aanschaf van zonnepanelen van advies tot installatie. We bieden je uitstekende kwaliteit materialen en professionele installatie. Je krijgt minimaal 15 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie.
  Meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw huis? Een adviesgesprek is gratis. Of vraag online direct een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen aan. 
Je krijgt minimaal 15 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie bij Essent.

De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met financiële regelingen en een subsidie voor zonnepanelen. Het kopen van zonnepanelen kan een kostbare investering zijn, maar overheden bieden vaak subsidies aan om de last te verlichten.

Wil je zonnepanelen aanschaffen? Dan brengen we graag je wensen in kaart. Aan de hand van je situatie en wensen adviseren we je over de beste zonnepanelen voor je dak. Koop je zonnepanelen via Essent, dan heb je de keuze uit 3 verschillende panelen. Onze zon-expert helpt je stap voor stap bij de aanschaf van zonnepanelen, van advies tot installatie en kiest de juiste omvormers voor de panelen. Een adviesgesprek is gratis.

De zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar. We vertellen je graag meer over de levensduur van zonnepanelen met tips en advies. Op deze manier geniet je zorgeloos van je zonnepanelen.

We kijken niet alleen naar de grootte van je dak, maar ook naar andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan kenmerken van je dak zoals de hellingshoek, ligging en schaduwvorming. Daarnaast houden we rekening met je stroomverbruik. We adviseren zonnepanelen te kopen die nodig zijn voor je persoonlijke stroomverbruik. Wek je stroom op die je niet gebruikt? Dan lever je dit terug aan het stroomnet. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding. Dit noemen we de salderingsregeling. In een gratis adviesgesprek vertelt onze expert je alles over de mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw woning. 

SolarEdge zorgt ervoor dat zonnepanelen die aan elkaar gekoppeld zijn binnen dezelfde string niet afhankelijk van elkaar zijn. Een SolarEdge systeem heeft zijn eigen optimizer en deze optimizers zijn verbonden met de omvormers. SolarEdge is een systeem wat zorgt voor een hoog rendement op zonnepanelen. Heb je schaduw op je dak? De SolarEdge Power Optimizer voorkomt een lagere opbrengst. Zo geniet je zorgeloos van je zonnepanelen.

Kies je voor zonnepanelen via Essent, dan kies je voor service en kwaliteit. De kosten van zonnepanelen verschillen per paneel. We bieden drie verschillende zonnepanelen aan, met elk eigen features en een eigen prijs. Gemiddeld gezien is de investering van zonnepanelen na 7 jaar terugverdiend. Vraag een vrijblijvende offerte aan om inzicht te krijgen in wat de kosten voor je betekenen. Goed om te weten is dat omvormers, montagemateriaal en installatie zijn inbegrepen in de prijs.