Wat als je energiecontract afloopt?

Als je energiecontract afloopt, sta je voor een belangrijke keuze. Het is weer tijd om energie af te sluiten. Hier lees je precies wat je kunt verwachten en hoe je de beste beslissing neemt over je volgende stappen. 

Stap 1: Je contract loopt af, wat nu? 

Wanneer je energiecontract bij een andere energieleverancier afloopt, is het belangrijk om je opties te overwegen. Voordat je contract afloopt, ontvang je normaal gesproken een herinnering en informatie over de afloopdatum. Dit is het moment om na te denken over de vervolgstappen. Wil je overstappen naar een ander energieleverancier of je huidige contract verlengen? Wat als je energiecontract afloopt en je hebt nog geen keuze gemaakt? Controleer je energieverbruik en bekijk of je huidige energiecontract nog steeds aan je behoeften voldoet.

Stap 2: Opties vergelijken

Het is slim om te bekijken welke nieuwe aanbiedingen er zijn. Wat als je energiecontract afloopt en er zijn nieuwe mogelijkheden die beter bij je huidige situatie passen? Misschien is je energieverbruik veranderd of zoek je een vast energiecontract voor meerdere jaren. Bij Essent helpen we je met vergelijken van energiecontracten. Naast een vast contract kun je ook kiezen voor een variabel energiecontract. We geven graag een duidelijk beeld van ons aanbod en leggen je de opties helder uit. Zo helpen we je verder met het maken van de juiste keuze. 

Stap 3: Overstappen of verlengen?

Zodra je energiecontract afloopt, sta je voor de keuze: verleng je jouw huidige contract of stap je over? Het is een goed moment om je opties te overwegen. Als je kiest voor verlenging, controleer dan de nieuwe voorwaarden die je huidige aanbieder biedt. Zijn er verbeteringen of besparingen mogelijk? Bij Essent kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden. 

Stap 4: Bespaar door slim te kiezen 

Bij het aflopen van je energiecontract is het een goed moment om te kijken hoe je kunt besparen. Wat als je energiecontract afloopt en je kunt een voordeliger energietarief krijgen? We adviseren je over de mogelijkheden om minder te betalen, bijvoorbeeld door een 1-jaar vast contract of variabel contract te kiezen. Je kunt ook kijken naar energiebesparende oplossingen voor in huis, zoals isolatie. 

Stap 5: Groene energie en duurzaamheid 

Elk huishouden krijgt bij Essent standaard 100% groene stroom. En die is volledig opgewekt met windmolens en zonnepanelen. Wat als je energiecontract afloopt en je wilt bijdragen aan een groener Nederland? We leggen je uit wat de voordelen zijn van groene stroom en hoe je door kleine aanpassingen groot verschil kunt maken voor het milieu. 

Stap 6: Persoonlijk advies 

Elke situatie is persoonlijk. Wat als je energiecontract afloopt en je hebt specifieke wensen of vragen? Bij Essent staan we klaar om je persoonlijk te adviseren. We denken met je mee en bieden oplossingen op maat. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. 

Stap 7: De overstap regelen 

Wat als je energiecontract afloopt en je hebt besloten om te overstappen? Geen zorgen, wij helpen je graag. Jij sluit een nieuw energiecontract af en wij regelen de rest. Zo zeggen we je energiecontract bij je huidige energiecontract voor je op. We houden je op de hoogte van elke stap in het proces, zodat je precies weet waar je aan toe bent. 

De postcodecheck 

Loopt je energiecontract af en ben je benieuwd naar ons aanbod? Dan is dit het perfecte moment. Doe de postcodecheck en bekijk welk energiecontract het beste bij jou past.  

Doe de postcodecheck