Heeft je woning een schuin dak dat nog niet voorzien is van goede isolatie? Een schuin dak isoleren betekent een flinke besparing op gas. Dit loopt op tot een besparing op energiekosten tot wel 30%. Een geïsoleerd dak gaat vochtproblemen en schimmelvorming tegen en zorgt voor een hogere woningwaarde. Een schuin dak isoleren is een investering die je vaak al binnen een paar jaar terugverdient. We vertellen je graag meer over de voordelen van een schuin dak isoleren.

Schuin dak isoleren zorgt voor besparing gasverbruik

Is jouw schuine dak niet goed geïsoleerd? Dan gaat ongeveer 30% van de warmte verloren via het dak. Dat is zonde van de energie én van het geld. Als je het schuine dak isoleert, gaan je totale kosten voor gas direct omlaag. Je houdt de warmte in huis. Daardoor hoeft je cv-ketel minder hard te stoken om dezelfde temperatuur in huis te houden.

Een gezond klimaat zonder schimmel en vocht

Een schuin dak isoleren heeft als groot voordeel dat de temperatuur aan de binnenkant van het dak hoger wordt. Schimmel heeft geen kans. Ook worden andere problemen met de luchtvochtigheid voorkomen. Denk aan houtrot of een ander type van verzwakking van het schuine dak. Met goede isolatie komt ook goede ventilatie. Goed ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis. Geen muffe zolder meer, maar een frisse ruimte!

Aangename warmte in huis

Wanneer je je schuine dak geïsoleerd hebt zal het in huis gemakkelijker lekker warm blijven. Bovendien heb je geen last meer van een vochtige, klamme en koude zolder. Het comfort in het hele huis neemt toe. Bijkomend voordeel: op hete dagen werkt de isolatie omgekeerd en blijft de ruimte onder het dak en de rest van het huis juist langer koel.

Een schuin dak isoleren zorgt voor een hogere woningwaarde

Een energiezuinig huis is van steeds groter belang bij de verkoop van je woning. Hoe beter de isolatie van je schuine dak, hoe lager je energieverbruik. Dit maakt je woning bij verkoop interessanter voor kopers, omdat je een aantrekkelijk energielabel hebt en lagere maandlasten dan een vergelijkbaar huis zonder isolatie.

Beter voor het milieu

Je dak isoleren. zorgt voor een lager gasverbruik. En dat is goed voor het milieu! Gas is namelijk een fossiele brandstof en heeft een negatieve invloed op het klimaat. Door minder energie te verbruiken stoot je minder schadelijke broeikasgassen uit.

Advies bij een schuin dak isoleren

Een schuin dak isoleren is een van de meest voorkomende vormen van isolatie, vanwege het grote effect dat het op het totale energieverbruik heeft. Dit komt vooral doordat warme lucht van nature opstijgt. Uiteindelijk zal deze lucht dan via het dak naar buiten stromen, tenzij je dit zo veel mogelijk voorkomt door een goede dakisolatie. Het is slim om een isolatiespecialist te laten kijken naar het dak en de dakconstructie. De specialist weet precies hoe jouw dak het beste te isoleren is. Wij kunnen je daarbij helpen. Advies is gratis en vrijblijvend. Een vrijblijvend adviesgesprek is altijd aan te raden. Onze isolatie expert vertelt je alles over je mogelijkheden. Zo heb je al snel een fijne temperatuur in huis én je bespaart op je energierekening.