Dakisolatie via Essent
Uw dak isoleren

Wat goede dakisolatie voor u kan betekenen

Een slecht geïsoleerd dak is de grootste energieverspiller in huis. Via het dak gaat zo’n 30% van de warmte verloren. Goede dakisolatie levert gemiddeld de grootste energiewinst op. U kunt per jaar wel honderden euro’s besparen met een goed geïsoleerd dak. Én u woont heerlijk comfortabel.

Energie besparen met dakisolatie

Besparing dakisolatie

De gemiddelde besparing met dakisolatie bedraagt zo'n €650 per jaar*. Uw persoonlijke besparing is afhankelijk van uw type woning.

Kosten dakisolatie

Kosten dak isoleren

Gemiddeld kost het isoleren van het dak zo'n €5200*. In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we u graag meer over de kosten voor uw woning.

Terugverdientijd dakisolatie

Terugverdientijd dakisolatie

Het rendement van dakisolatie is te vergelijken met een rente van 7% op uw spaarrekening (bron: Milieu Centraal). De kosten van dakisolatie verdient u gemiddeld al in 8 jaar terug.


Is dakisolatie geschikt voor mijn woning?

Is uw koopwoning gebouwd vóór 1980 en heeft u een schuin dak? Kijk dan of er al isolatiemateriaal op uw dak is aangebracht. Het is belangrijk te weten of het materiaal niet verouderd is. Twijfelt u, dan kan onze isolatiespecialist bij u thuis de staat van de isolatie bekijken en het dak inspecteren. Vervolgens ontvangt u een vrijblijvende offerte.


Wat zijn de verschillende manieren om warmteverlies via het dak tegen te gaan?

Warmteverlies via het dak kan op drie verschillende manieren worden opgelost:

 • Het isoleren van de binnenzijde van het dak. Aan de binnenzijde van het dak wordt isolatiemateriaal aangebracht.
 • Het isoleren van de buitenzijde van het dak. De ruimte tussen het dakbeschot en de dakpannen wordt gevuld met isolatiemateriaal.
 • Zoldervloerisolatie (plafondisolatie/loftisolatie). De vloer van de zolderverdieping wordt geïsoleerd. De ruimte is na isolatie niet meer te betreden.

Welk soort isolatie past bij mijn woning?

Wanneer u uw zolder niet gebruikt als leefruimte kunt u gemakkelijk warmteverlies tegengaan met zoldervloerisolatie. In veel woningen heeft de zoldervloer een houten constructie die makkelijk voorzien kan worden van isolatiemateriaal. Gebruikt u uw zolder wel als leefruimte, dan is dakisolatie aan de binnen- of buitenzijde van het dak de beste optie.


Adviesgesprek aanvragen

Isolatiemateriaal

Isolatiedakplaten, EPS isolatie en inblaaswol zijn de meestgebruikte materialen voor dakisolatie. Onze isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij uw situatie.
Isolatie dakplaten

Isolatiedakplaten

Isolatiedakplaten worden vaak gebruikt voor het isoleren van de binnenzijde van het dak. De platen worden in de bestaande gordingen van het dak geplaatst. Dakplaten zijn ruimtebesparend, vormvast én duurzaam.

isolatie parels

EPS isolatie

EPS isolatie is makkelijk direct onder uw dakpannen aan te brengen. EPS parels vormen een deken die zorgt dat de kou of warmte niet doordringt tot binnen. Bovendien zorgen de isolatieparels voor een goede afvoer van vocht. Bijkomend voordeel is dat het geluidswerend werkt.

isolatie schuim

Inblaaswol

Inblaaswol is een isolatiemateriaal wat vaak gebruikt wordt voor het isoleren van de zoldervloer. De isolatiewaarde van uw woning blijft na het aanbrengen constant gewaarborgd. Het materiaal is brand- en vochtwerend waardoor schimmels geen kans krijgen.

Daarom isolatie via Essent

Wij helpen u graag bij besparen op uw energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Dakisolatie via Essent betekent:

 • Adviesgesprek bij u thuis
 • Een offerte passend bij uw persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door onze isolatiespecialist

Ook als u geen klant bent bij Essent helpen we u graag met het isoleren van uw woning. U hoeft hiervoor niet over te stappen.

Adviesgesprek aanvragen


Veelgestelde vragen over dakisolatie

Dat kan. U kunt telefonisch contact met ons opnemen door te bellen met 073 - 850 1200. Wij beantwoorden graag uw vragen over isolatie. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 16:30 uur.

Dat kan met zoldervloerisolatie. Zoldervloerisolatie wordt ook plafondisolatie of loftisolatie genoemd. Deze vorm van isolatie gaat warmteverlies via het dak en geluidsoverlast tegen. Zo kan de warmte niet via het plafond de ruimte verlaten.

Ja, dat kan. De isolatie van een plat of schuin dak wordt vaak gedaan met glaswol isolatie. Een plat dak isoleren kan ook met isolatie dakplaten of met groene dakisolatie zoals planten en mos. Daarnaast is het mogelijk de vloer van de zolder te isoleren. Zoldervloerisolatie zorgt voor minder warmteverlies vanuit de 1e verdieping naar boven (Bron: Milieu Centraal). Zoldervloerisolatie wordt ook plafondisolatie of loftisolatie genoemd. Via Essent is het isoleren van een plat dak niet mogelijk.

Na het versturen van uw gegevens belt onze isolatiespecialist u binnen 3 werkdagen op voor het maken van een afspraak bij u thuis. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. U kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. Na de inspectie door de isolatiespecialist ontvangt u direct een offerte.

De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor u. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en uw mogelijkheden. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Het adviesgesprek met de isolatie specialist verloopt als volgt:
 • Onze isolatiespecialist belt u voor een afspraak bij u thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het u uitkomt.
 • De specialist inspecteert uw woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij uw situatie en wensen.
 • U ontvangt direct een offerte passend bij uw situatie.

Tijdens het gesprek brengt de isolatiespecialist uw wensen in kaart. Ook beoordeelt hij de huidige staat van de isolatie. Bovendien kunt u vragen stellen. Na afloop van het gesprek weet u:

 • Wat de eenmalige investering is en wat u jaarlijks bespaart
 • Hoe snel u de investering in isolatie terugverdiend
 • Dat uw woning vaak al binnen 1 dag geïsoleerd is

De isolatiespecialist geeft aan het einde van het gesprek een advies over de isolatiemogelijkheden van uw woning. Op basis van dit advies ontvangt u direct een offerte. U ziet dus duidelijk wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

Als u de ingaat op de offerte, zal onze isolatiespecialist binnen één week opnieuw telefonisch contact met u opnemen. Afhankelijk van de drukte kunnen de werkzaamheden vaak al binnen één week plaatsvinden.

Een van onze isolatiepartners voert de werkzaamheden uit. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. De facturering en betaling loopt via de isolatiepartner. Zo heeft u één aanspreekpunt.

image: nederland isoleert   image: isoprofs

* Genoemde besparingen en kosten zijn gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De genoemde besparing van dakisolatie gaat uit van een verwarmde zolder. De besparingen zijn gebaseerd op een gemiddeld stookgedrag en een gasprijs van 0,63 euro/M3. De werkelijke besparingen hangen af van uw persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.