Dakisolatie: bespaar honderden euro's per jaar

 • Dakisolatie zorgt ervoor dat het ook boven aangenaam toeven is, ook al gebruikt u de ruimte enkel om te wassen en te strijken. En ook niet onbelangrijk: u kunt hier flink op de stookkosten besparen. Onze servicepartners adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.


  Adviesgesprek aanvragen

 • Voordelen dakisolatie:

  • Nu met gratis registratie van uw nieuwe, verbeterde energielabel
  • Professionele installatie binnen 1 dag
  • Vaak binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend
 • Besparen met dakisolatie
 • Waarom uw dak isoleren?

  Dakisolatie zorgt verder voor meer comfort en u bespaart honderden euro’s op uw energienota. De reden dat u zoveel kunt besparen is, omdat uw dak een van de grootste bronnen van warmteverlies is. Hier gaat, net zoals bij uw spouwmuren, dertig procent van de warmte verloren. Warme lucht stijgt op en gaat zo verloren via het dak. Huizen gebouwd tussen 1925 en 1980, zijn vaak niet voorzien van dakisolatie. Alsnog uw dak isoleren, het zogenaamde na-isoleren, is heel eenvoudig. 

Is uw dak geschikt voor isolatie?

Bij interesse om uw dak te isoleren, brengen wij eerst uw situatie in kaart. Een adviseur controleert de mogelijkheden voor isolatie tijdens een persoonlijk adviesgesprek bij u thuis. Hij kijkt naar de technische opties, maar ook naar uw persoonlijke wensen. Op basis daarvan ontvangt u een gratis en vrijblijvende offerte met een overzicht hoeveel u kunt besparen met dakisolatie. Gaat u akkoord, dan plant onze adviseur een afspraak in. Dakisolatie is binnen één dag geregeld en kan vaak al binnen een maand.

Hoe isoleren we uw dak?

Dakisolatie kan op twee manieren: 

Isolatie via de binnenzijde:
Deze goedkope en eenvoudige oplossing van isoleren is vooral geschikt voor schuine daken. Via de binnenkant brengen onze specialisten een laag polyurethaan aan en spuiten het PUR-schuim naadloos tegen de binnenzijde van het dak. Heeft u een rieten dak, dan brengen ze eerst een net tegen het dak aan.

Isolatie via de buitenzijde:
De dakpannen worden door specialisten verwijderd. Het regelwerk hogen ze eventueel op om de bovenkant van het dakbeschot van een laag PUR-schuim te voorzien. Na de isolatie zetten ze de dakpannen weer terug.

Isolatiemateriaal voor uw dak

De isolatiespecialisten van onze servicepartners gebruiken twee soorten isolatiemateriaal voor uw dak:

 • Polyurethaan (of PUR-schuim): staat bekend om haar hoge isolatiewaarden
 • Sonestrong Pro: is een geperste glaswolplaat met een stevige witte cachering, die kras- en deukvast is. 

Essent regelt de energielabel registratie. Gratis!

Sinds januari van dit jaar is een energielabel verplicht wanneer u uw woning verkoopt, verhuurt of op het moment dat uw nieuwbouwhuis wordt opgeleverd. Wanneer u uw dak isoleert, ziet de overheid dat als woningverbetering en krijgt u een gunstiger energielabel toegekend. Hierdoor stijgt de waarde van uw huis. Kies voor isolatie via Essent, dan regelen wij gratis de officiële registratie van uw nieuwe, verbeterde energielabel.

Dakisolatie iets voor u?

Neem dan contact op met een van onze servicepartners bij u in de buurt. In een gratis en vrijblijvend adviesgesprek vertellen ze u alles over de mogelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen voor dakisolatie


En geniet van een warme, droge zolder!