Dakisolatie: bespaar honderden euro's per jaar

 • Dakisolatie zorgt ervoor dat het ook boven aangenaam toeven is, ook al gebruikt u de ruimte enkel om te wassen en te strijken. En ook niet onbelangrijk: u kunt hier flink op de stookkosten besparen. Onze isolatiepartners adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.


  Adviesgesprek aanvragen

 • Voordelen dakisolatie:

  • Professionele installatie binnen 1 dag
  • Vaak binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend
  • Meer comfort op uw zolder
 • Besparen met dakisolatie
 • Waarom uw dak isoleren?

  Dakisolatie zorgt verder voor meer comfort en u bespaart honderden euro’s op uw energienota. De reden dat u zoveel kunt besparen is, omdat uw dak een van de grootste bronnen van warmteverlies is. Hier gaat, net zoals bij uw spouwmuren, dertig procent van de warmte verloren. Warme lucht stijgt op en gaat zo verloren via het dak. Huizen gebouwd tussen 1925 en 1980, zijn vaak niet voorzien van dakisolatie. Alsnog uw dak isoleren, het zogenaamde na-isoleren, is heel eenvoudig. 

Voordelen van dakisolatie

Dakisolatie wordt vaak toegepast om te voorkomen dat warmte uit het huis weglekt via het dak. Maar er zijn meer redenen om voor dakisolatie te kiezen. Wij zetten de voordelen van dakisolatie graag voor u op een rij.


 • Meer wooncomfort. Er zullen minder temperatuurschommelingen in huis zijn, waardoor u in huis een veel regelmatigere, aangenamere temperatuur krijgt. Dat betekent dat het in de winter warm blijft, maar in de zomer juist koel.
 • Lagere energierekening. Dankzij een goede dakisolatie bespaart u flink op de energiefactuur. Er lekt namelijk minder warmte weg, waardoor u minder hard hoeft te stoken om een aangename temperatuur in huis te realiseren.
 • Geen geluidsoverlast. Dakisolatie draagt sterk bij aan het verminderen van geluidsoverlast van buiten, bijvoorbeeld van vliegtuigen, lawaaiige buren of verkeer op straat.
 • Uw huis wordt meer waard. Goede dakisolatie zorgt ervoor dat uw huis meer waard wordt. Eventuele kopers zullen het waarderen dat de energierekening lager is en daardoor meer willen investeren in de koop. Ook draagt dakisolatie bij aan een aanzienlijk beter energielabel voor uw woning, waardoor de woningwaarde stijgt.
 • Weg met schimmel en ongedierte. Het verbeterde leefklimaat zorgt ervoor dat schimmels en ander ongedierte haast geen kans meer krijgt.
 • Dakisolatie verschilt per daktype

  Bij het aanbrengen van dakisolatie wordt er onderscheid gemaakt tussen platte daken en schuine daken.

  Dakisolatie op een schuin dak:
  Bij een schuin dak wordt de dakisolatie doorgaans aan de binnenkant aangebracht. Hiervoor wordt meestal glaswol gebruikt, maar er kan ook gekozen worden voor een constructie met bijvoorbeeld EPS-platen.
  Lees hier meer over schuin dak isoleren.

 • Dakisolatie schuin dak

Dakisolatie op een plat dak:
In tegenstelling tot dakisolatie van een schuin dak, kan een plat dak op meerdere manieren geïsoleerd worden. U kunt ervoor kiezen om de dakisolatie aan de buitenkant van het dak aan te brengen, of aan de binnenkant.
Lees hier meer over plat dak isoleren.

Hoe isoleren we uw dak?

Dakisolatie kan op twee manieren: 

Dakisolatie via de binnenzijde
Deze goedkope en eenvoudige oplossing van isoleren is vooral geschikt voor schuine daken. Via de binnenkant brengen onze specialisten een laag polyurethaan aan en spuiten het PUR-schuim naadloos tegen de binnenzijde van het dak. Het is ook mogelijk om met glaswol te isoleren. Heeft u een rieten dak, dan brengen ze eerst een net tegen het dak aan.

Dakisolatie via de buitenzijde
Dakisolatie via de buitenzijde vindt doorgaans alleen plaats op platte daken, omdat isolatie aan de onderkant van een plat dak een groot risico geeft op rottend hout in het dak of schimmel op het plafond. Dakisolatie aan de buitenzijde van een plat dak maakt het dak ongeveer 10 tot 15 centimeter dikker en kan het beste gedaan worden als de dakafdichting aan vervanging toe is.

Alternatief: zoldervloerisolatie
Wordt uw zolder niet benut als leefruimte? Dan is isolatie van de zoldervloer ook een optie. Door de zoldervloer te isoleren, hoeft de zolder niet verwarmd te worden en dat merkt u direct op uw energierekening.

 • Isolatiemateriaal dakisolatie
 • Isolatiemateriaal voor uw dak

  De isolatiespecialisten van onze isolatiepartners gebruiken twee soorten isolatiemateriaal voor uw dak:

  • Polyurethaan (of PUR-schuim): staat bekend om haar hoge isolatiewaarden
  • Sonestrong Pro: is een geperste glaswolplaat met een stevige witte cachering, die kras- en deukvast is. 

Rendement van dakisolatie

Het aanbrengen van dakisolatie is een manier om op uw energierekening te besparen. Het rendement van investeren in dakisolatie is vergelijkbaar met het wegzetten van geld op een spaarrekening tegen 8 procent rente. De terugverdientijd van een gemiddelde investering in dakisolatie bedraagt ongeveer 3 tot 5 jaar, waarna u uiteraard nog jarenlang profiteert van lagere energiekosten. Gemiddeld gezien levert goede dakisolatie al gauw enkele honderden euro's voordeel op op de energierekening.

 • Subsidie op dakisolatie

  Sinds 15 september 2016 is er een nieuwe landelijke subsidie voor isolatie. Via de 'Subsidie energiebesparing eigen huis' kunt u ongeveer 20% subsidie krijgen over het isoleren van uw woning. Let wel: de subsidie geldt alleen als u deze laat uitvoeren in combinatie met een andere grote isolatiemaatregel. Zo kunt u bijvoorbeeld dakisolatie en vloerisolatie met elkaar combineren.

  Lees hier meer over subsidie op woningisolatie.

 • Subsidie dakisolatie

Is uw dak geschikt voor isolatie?

Bij interesse om uw dak te isoleren, brengen wij eerst uw situatie in kaart. Een adviseur controleert de mogelijkheden voor isolatie tijdens een persoonlijk adviesgesprek bij u thuis. Hij kijkt naar de technische opties, maar ook naar uw persoonlijke wensen. Op basis daarvan ontvangt u een gratis en vrijblijvende offerte met een overzicht hoeveel u kunt besparen met dakisolatie. Gaat u akkoord, dan plant onze adviseur een afspraak in. Dakisolatie is binnen één dag geregeld en kan vaak al binnen een maand.

Dakisolatie iets voor u?

Neem dan contact op met een van onze isolatiepartners bij u in de buurt. In een gratis en vrijblijvend adviesgesprek vertellen ze u alles over de mogelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen voor dakisolatie


En geniet van een warme, droge zolder!