Dakisolatie via Essent
Je dak isoleren

Wat goede dakisolatie voor je kan betekenen

Een slecht geïsoleerd dak is de grootste energieverspiller in huis. Via het dak gaat zo’n 30% van de warmte verloren. Goede dakisolatie levert gemiddeld de grootste energiewinst op. Met een goed geïsoleerd dak bespaar je honderden euro's per jaar. Én je woont heerlijk comfortabel.

Energie besparen met dakisolatie

Besparing dakisolatie

De gemiddelde besparing met dakisolatie bedraagt zo'n €700 per jaar*. Je persoonlijke besparing is afhankelijk van je type woning.

Kosten dakisolatie

Kosten dak isoleren

Gemiddeld kost het isoleren van het dak zo'n €5200*. In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je graag meer over de kosten voor jouw woning.

Terugverdientijd dakisolatie

Terugverdientijd dakisolatie

Het rendement van dakisolatie is te vergelijken met een rente van 7% op je spaarrekening (bron: Milieu Centraal). De kosten van dakisolatie verdien je gemiddeld al in 8 jaar terug.


Is dakisolatie geschikt voor mijn woning?

Is je koopwoning gebouwd vóór 1980 en heb je een schuin dak? Kijk dan of er al isolatiemateriaal op je dak is aangebracht. Het is belangrijk te weten of het materiaal niet verouderd is. Twijfel je, dan kan onze isolatiespecialist bij je thuis de staat van de isolatie bekijken en het dak inspecteren. Vervolgens ontvang je een vrijblijvende offerte.


Wat zijn de verschillende manieren om warmteverlies via het dak tegen te gaan?

Warmteverlies via het dak kan op drie verschillende manieren worden opgelost:

 • Het isoleren van de binnenzijde van het dak. Aan de binnenzijde van het dak wordt isolatiemateriaal aangebracht.
 • Het isoleren van de buitenzijde van het dak. De ruimte tussen het dakbeschot en de dakpannen wordt gevuld met isolatiemateriaal.
 • Zoldervloerisolatie (plafondisolatie/loftisolatie). De vloer van de zolderverdieping wordt geïsoleerd. De ruimte is na isolatie niet meer te betreden.

Welk soort isolatie past bij mijn woning?

Wanneer je de zolder niet gebruikt als leefruimte kun je gemakkelijk warmteverlies tegengaan met zoldervloerisolatie. In veel woningen heeft de zoldervloer een houten constructie die makkelijk voorzien kan worden van isolatiemateriaal. Gebruik je de zolder wel als leefruimte, dan is dakisolatie aan de binnen- of buitenzijde van het dak de beste optie.


Adviesgesprek aanvragen

Isolatiemateriaal

Isolatiedakplaten, EPS isolatie en inblaaswol zijn de meestgebruikte materialen voor dakisolatie. Onze isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie.
Isolatie dakplaten

Isolatiedakplaten

Isolatiedakplaten worden vaak gebruikt voor het isoleren van de binnenzijde van het dak. De platen worden in de bestaande gordingen van het dak geplaatst. Dakplaten zijn ruimtebesparend, vormvast én duurzaam.

isolatie parels

EPS isolatie

EPS isolatie is makkelijk direct onder je dakpannen aan te brengen. EPS parels vormen een deken die zorgt dat de kou of warmte niet doordringt tot binnen. Bovendien zorgen de isolatieparels voor een goede afvoer van vocht. Bijkomend voordeel is dat het geluidswerend werkt.

isolatie schuim

Inblaaswol

Inblaaswol is een isolatiemateriaal wat vaak gebruikt wordt voor het isoleren van de zoldervloer. De isolatiewaarde van je woning blijft na het aanbrengen constant gewaarborgd. Het materiaal is brand- en vochtwerend waardoor schimmels geen kans krijgen.

Daarom isolatie via Essent

Wij helpen je graag bij besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Dakisolatie via Essent betekent:

 • Adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte passend bij je persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door onze isolatiespecialist

Ook als je geen klant bent bij Essent helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Adviesgesprek aanvragen


Veelgestelde vragen over dakisolatie

Dat kan met zoldervloerisolatie. Zoldervloerisolatie wordt ook plafondisolatie of loftisolatie genoemd. Deze vorm van isolatie gaat warmteverlies via het dak en geluidsoverlast tegen. Zo kan de warmte niet via het plafond de ruimte verlaten.

Ja, dat kan. De isolatie van een plat of schuin dak wordt vaak gedaan met glaswol isolatie. Een plat dak isoleren kan ook met isolatie dakplaten of met groene dakisolatie zoals planten en mos. Daarnaast is het mogelijk de vloer van de zolder te isoleren. Zoldervloerisolatie zorgt voor minder warmteverlies vanuit de 1e verdieping naar boven (Bron: Milieu Centraal). Zoldervloerisolatie wordt ook plafondisolatie of loftisolatie genoemd. Via Essent is het isoleren van een plat dak niet mogelijk.

Na het versturen van je gegevens belt onze isolatiespecialist je binnen 3 werkdagen op voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Je kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. Na de inspectie door de isolatiespecialist ontvang je direct een offerte.

De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor je. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en je mogelijkheden. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:
 • Onze isolatiespecialist belt je voor een afspraak bij je thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het jou uitkomt.
 • De specialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
 • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

Tijdens het gesprek brengt de isolatiespecialist je wensen in kaart. Ook beoordeelt hij de huidige staat van de isolatie. Bovendien kun je vragen stellen. Na afloop van het gesprek weet je:

 • Wat de eenmalige investering is en wat je jaarlijks bespaart
 • Hoe snel je de investering in isolatie terugverdiend
 • Dat je woning vaak al binnen 1 dag geïsoleerd is

De isolatiespecialist geeft aan het einde van het gesprek een advies over de isolatiemogelijkheden van je woning. Op basis van dit advies ontvang je direct een offerte. Je ziet dus duidelijk wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

Als je de ingaat op de offerte, zal onze isolatiespecialist binnen één week opnieuw telefonisch contact met je opnemen. Afhankelijk van de drukte kunnen de werkzaamheden vaak al binnen één week plaatsvinden.

Een van onze isolatiepartners voert de werkzaamheden uit. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. De facturering en betaling loopt via de isolatiepartner. Zo heb je één aanspreekpunt. 

image: nederland isoleert   image: isoprofs

* Genoemde besparingen en kosten zijn gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De genoemde besparing van dakisolatie gaat uit van een verwarmde zolder. De besparingen zijn gebaseerd op het prijspeil 2018. De werkelijke besparingen hangen af van je persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.