Innovatie

Slimme oplossingen voor
de energietransitie

Onze innovatiebox

Innovatiedomein decentrale opwek bij Essent

Decentrale opwek

Energie opwekken en delen met anderen.

Innovatiedomein energiebesparing bij Essent

Energiebesparing

Energie efficiënter benutten

Innovatiedomein smart home bij Essent

Smart home

Slimme apparaten voor thuis

 Innovatiedomein financieringsoplossingen Essent

Financieringsoplossingen

Voor elk budget een oplossing

Slimmerik

Partners in nieuwe
energie

Samen bereik je meer dan alleen is ons
motto. Daarom werken we samen met
diverse partners om iedere dag te
werken aan slimme oplossingen voor
onze klanten. In Slimmerik stellen we je
graag voor aan onze partners in nieuwe
energie

Ontdek Slimmerik


Hoe werken we aan slimme oplossingen?

Om ideeën voor slimme oplossingen te ontwikkelen en vervolgens naar de markt te brengen, doorlopen we altijd een aantal stappen. Op die manier kunnen we versnellen en schaalgrootte realiseren voor onze innovaties.

Projectplan bij innovatie Essent

Projectplan

We werken een concept verder uit in een projectplan. Daarin beschrijven we de toegevoegde waarde van het idee, de business case en het marktpotentieel.

Klantgericht ontwerp bij innovatie Essent

Ontwerp

Vervolgens bekijken we de haalbaarheid van het project en gaan we aan de slag met een klantgericht ontwerp en de ontwikkeling van een propositie.

 Pilotfase bij innovatie Essent

Testen

In de pilotfase testen en optimaliseren we de waarde van de propositie voor de klant. Hiervoor gebruiken we (online) klant panels, kwalitatief onderzoek of een online campagne.

Productlancering innovatie bij Essent

Lancering

Als blijkt dat het idee een succes is voor de beoogde doelgroep, bereiden we de lancering op de markt voor.

Da’s slim!

“Alle antwoorden op jouw vragen over slimme oplossingen voor energie. In deze aflevering: wat je altijd al wilde weten over elektrisch rijden..

Bekijk de video

Maatschappelijke bijdrage

De energietransitie is een technisch vraagstuk, maar vooral een maatschappelijke uitdaging. Wij geloven dat we iedereen mee kunnen nemen in de energietransitie door concrete, pasklare producten en diensten te ontwikkelen, waar mensen zelf mee aan de slag kunnen. En waarmee ze dus zelf ervaren wat er allemaal kan en hoe makkelijk en leuk dat is. Niet alles wat nieuw is, is per definitie beter. Voor ons moeten innovaties een echte, relevante bijdrage leveren aan het verbeteren van het leven van mensen en ondernemers.

Subsidies

Hoge investeringen en onzekere opbrengsten zijn de belangrijkste barrières om duurzame maatregelen te treffen. Wij doen er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zijn steentje kan bijdragen én er profijt van heeft. Wij zetten ons in voor het behoud van subsidieregelingen, zolang duurzame maatregelen nog niet rendabel zijn voor consumenten en bedrijven. Tijdens de productontwikkeling vormen subsidies altijd nog een belangrijk onderdeel van de business case.