E.ON Group

ons moederbedrijf

Sinds juni 2020 is Essent onderdeel van E.ON Group. Met het hoofdkantoor in Essen, Duitsland is E.ON 1 van de grootste energiebedrijven in Europa. Ruim 70.000 medewerkers voorzien samen meer dan 50 miljoen klanten van energieproducten. De 2 belangrijkste activiteiten van E.ON zijn gericht op de netwerken voor elektriciteit en gas en klantgerichte energieoplossingen.

De visie van E.ON

De manier waarop we nu energie gebruiken en verdelen via het netwerk is niet voor altijd houdbaar. Daarom moet het anders. E.ON wil hierin een beslissende rol spelen. In de energietransitie krijgt energie een andere betekenis. Energie wordt veel meer een maatschappelijk vraagstuk. In de toekomst zijn we allemaal energiepartners van elkaar. Ons gezamenlijke doel? Een betere en duurzamere wereld voor iedereen met energie als schone brandstof.

Een beter leven voor iedereen

Geloof je in nieuwe mogelijkheden, dan is verandering ook echt mogelijk. E.ON wil een toekomst creëren waarin we het leven van mensen beter, veiliger, comfortabeler en meer de moeite waard maken. De netwerken en klantoplossingen van E.ON zijn daarmee onlosmakelijk verbonden en spelen een belangrijke rol in het realiseren van de energietransitie. Door nieuwsgierigheid, onvermoeibare inzet en de moed om tegen de stroom in te zwemmen, kunnen we iets creëren dat voorheen nog niet bestond.

"Met onze energienetwerken en klantoplossingen zorgen wij voor een duurzame, digitale en meer decentrale energiewereld."
– Leonhard Birnbaum, CEO E.ON –

De klant op 1

Slimme netwerken én klantoplossingen zijn de sleutel voor E.ON om samen met partners en klanten het energiesysteem in Europa te veranderen. Bij alles wat E.ON doet staat het belang van de klant voorop. Vanuit daar werkt E.ON aan het schoner maken van energie, de digitalisering van de energietransitie, het beschermen van het klimaat en het bieden van de mogelijkheid aan klanten om zélf een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. 

Meer weten over E.ON?

Ben je benieuwd naar het volledige verhaal van E.ON of wil je meer informatie over ons moederbedrijf?

De klant op 1 bij EON en Essent